Alle 15-vuotiaille pojille oppia Anyksciain 16-vuotiailta

30.6.2009 Liettuassa leireilevä Suomen alle 15-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi tiistaina pelatussa harjoitusottelussa Anyksciain 16-vuotiaiden poikien seurajoukkueen. Suomi kärsi suurinumeroisen 41-77 (23-38) tappion ottelussa, jota Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski luonnehti opettavaiseksi.

Anyksciai repäisi jo ottelun ensimmäisen viisiminuuttisen aikana tulostaululle 14-1-lukemat suomalaisten vielä totutellessa kansainvälisen pelin vaatimaan tempoon. Toisella jaksolla Suomi pystyi haastamaan liettualaisisännät tasaväkiseen kappailuun ja aiheuttamaan vastustajalle lukuisia pallonmenetyksiä, mutta puoliajan jälkeen Suomi jäi jälleen liettualaisten vauhtipelin jalkoihin.

- Meidän kannaltamme erittäin opettavainen kansainvälinen peli, luonnehti Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski.

- Kävi sinänsä hyvin klassisesti, että olemme edeltävinä viikkoina harjoitelleet todella hyvin ja painottaneet joukkueen kesken, että emme saa sallia nopeita hyökkäyksiä liettualaisille. Varsinaisen kansainvälisen ottelun tapahtumia ei kuitenkaan voi harjoituksissa simuloida. Anyksciai sai juosta nopeita aivan liian helposti sekä ottelun alussa että puoliajan jälkeen.

Tiistain ottelun valopilkkuna Lohikoski piti puoliaikaa edeltänyttä kymmenminuuttista, joka päättyi tasan 17-17.

- Pystyimme alkushokin jälkeen toteuttamaan kymmenen minuutin ajan pelitapaamme sovitulla tavalla, kertoo Lohikoski.

Severi Liljeberg heitti Suomelle 10 pistettä ja Teemu Sulonen seitsemän. Sekä Lassi Kainulainen että Eero Huttunen kaapivat seitsemän levypalloa ja Timka Jaakkola kuusi. Suomi kohtaa Anyksciain 16-vuotiaiden poikien joukkueen uudelleen keskiviikkona ja torstaina.

Anyksciai (16-vuotiaat) - Suomi (alle 15-vuotiaat) 77-41 (38-23), poikien harjoitusottelu, Anyksciai (Liettua) 30.6.2009

Severi Liljeberg 10/3, Teemu Sulonen 7/0, Lassi Kainulainen 6/7, Niko Mattila 6/0, Eero Huttunen 5/7, Timka Jaakkola 3/6, Antti Vuori 3/1, Henry Alatyppö 2/1, Henri Paulamäki 2/1, Jere Valtonen 1/0, Mikko Mäkinen 0/3, Topias Suortti 0/1.