Toijala jättää Kouvot kauden jälkeen

15.2.2010 Neljättä kautta Kouvojen päävalmentajana toimiva Jukka Toijala, 37, hakee uusia haasteita valmentajaurallaan. Toijala jättää Korisliigan runkosarjavoittoa havittelevan kouvolalaisryhmän kauden jälkeen ja tavoittelee ensi kaudeksi ensisijaisesti valmentajapestiä ulkomailta.

Kouvot-luotsi Jukka Toijala on päättänyt lähteä kokeilemaan siipiensä kantavuutta Kouvolan ulkopuolella Korisliiga-kauden jälkeen.

Toijala toimii parhaillaan Kouvojen lisäksi Suomen 18-vuotiaiden poikien päävalmentajana. Kuvat: Francois Perthuis & Tomi Kaminen.

Toijala ja Korisliigan kolminkertainen Suomen mestari Kouvot päättivät yhteisymmärryksessä tiedottaa asiasta jo tässä vaiheessa mahdollistaakseen valmentajalle ja joukkueelle mahdollisimman hyvän keskittymisen huhtikuussa alkaviin pudotuspeleihin.

- Takana on mahtavat neljä kautta Kouvojen peräsimessä. Olen ylpeä ja iloinen siitä, että Kouvot on ollut viimeiset kolme kautta kiistatta yksi Suomen koripallon kärkinimistä. Valmentajana haluan kehittyä edelleen, ja vaikka Kouvoissa olisi ollut turvallista jatkaa, niin haluan haastaa itseni uudessa toimintakulttuurissa ja työympäristössä. Aika näyttää mihin tie vie, Tampereen Pyrinnön kanssa liigan ykköspaikan jakavan Kouvojen päävalmentaja Jukka Toijala kertoo päätöksensä taustoista.

Kouvojen miesten edustusjoukkueen lisäksi Toijala toimii Suomen 18–vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentajana apunaan junioreissa Kouvoja edustanut, nykyinen Pyrinnön päävalmentaja Pieti Poikola.

Toijala palkittiin Korisliigan vuoden valmentajana miehen toisella päävalmentajakaudella 2007-08. Yli 12-vuotisen pelaajauransa aikana Toijala voitti Kouvojen riveissä kolme Suomen mestaruutta (1995, 1999 ja 2004) sekä kertaalleen Suomen cupin. Vuonna 2002 pääsarjan parhaana pelaajan tittelin pokannut Toijala on kaikkien aikojen tilastoissa edelleen toisena syötöissä (1081) Roope Mäkelän jälkeen (1229) sekä onnistuneissa kolmosissa (947) Kari-Pekka Klingan (1079) jälkeen. Kotimaan sarjojen lisäksi Toijala pelasi Belgiassa Echo Houthalenin paidassa ja miesten maajoukkueen paidassa 11 ottelua.

- Tällä hetkellä on kaksijakoiset fiilikset – toisaalta olen seuramme puolesta todella pahoillani siitä, että menetämme tämän kauden jälkeen loistavan valmentajan ja persoonan – toisaalta olen iloinen Toikan puolesta siitä, että hän haluaa ottaa uransa kehittymisen kannalta tarpeellisen haasteen tavoittelemalla työpaikkaa ulkomailta. Hän on ollut avainhenkilöitä niin pelaajana kuin valmentajana siihen mitä me olemme saavuttaneet ja mihin meillä on tälläkin kaudella mahdollisuus, kiittelee Kouvojen toimitusjohtaja Jukka Kyöstilä.

-Kartoitamme kevättalven aikana potentiaaliset vaihtoehdot ensi kauden päävalmentajaksi ja sen lisäksi käymme keskustelut mm. Kouvolan kaupungin kanssa heidän ajatuksistaan kouvolalaisen koripallon tulevaisuuden näkymistä ja mahdollisuuksista. Uuden päävalmentajan nimi tullaan julkaisemaan vasta kauden päätyttyä – nyt keskitymme runkosarjaan ja pudotuspeleihin, Kyöstilä jatkaa.

Maanantaina Kouvot kohtaa vieraskentällä kärkiottelussa samoissa pisteissä olevan Tampereen Pyrinnön. URHOtv:ltä suorana nähtävä ottelu alkaa Pyynikillä klo 18.30.

Lisätiedot: Kouvojen nettisivut
 
14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

Näytä lisää vastaavia