Katajan hurja kiri ei riittänyt voittoon, Le Mans liian vahva KTP:lle

9.12.2014 Joensuulaisen Kataja Basketin loppukiri EuroChallengessä ei kantanut voittoon saakka, kun belgialainen Dexia Mons-Hainaut vei voiton LähiTapiola Areenalla 83-85 (39-43). Kotkassa taas KTP-Basket joutui toteamaan Ranskan pääsarjassa pelaavan Le Mansin jo toistamiseen paremmakseen.

Katajan Robert Arnold oli jälleen ilmiliekeissä tehden 36 pistettä Mons-Hainautia vastaan.

LaMonte Ulmer oli tehokas KTP:lle...

... mutta Charles Kahudi ja Le Mans jylläsivät voittoon. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Kai Kilappa.

Mons-Hainaut piti ottelua käsissään ja kolmannella neljänneksellä jo näytti vahvasti, että ranskalaiset ottavat helpot sarjapisteet mukaansa kotimatkalle.

Kataja kuitenkin osoitti, että Joensuussa ei luovuteta helpolla ja aloitti hurjan kirin kolmannen neljänneksen viimeisillä minuuteilla Robert Arnoldin, Ken Hortonin ja Teemu Rannikon johdolla.

Kataja löysikin päätösneljänneksellä itsensä kahden pisteen johdosta tilanteessa 81-79, kun peliaikaa oli jäljellä runsaat kaksi minuuttia. Vierasjoukkue otti kuitenkin kolmen pisteen Jamie Billien (25/3) kolmosella ja Jason Loven (14/4) hypärillä.

Arnold kavensi vapaaheittoviivalta yhteen pisteeseen, mutta puolustusstopin jälkeen johtoon vievä heitto kolahti rautoihin. Mons-Hainaut viimeisteli lopulta pelin vapaaheittoviivalta.

Edellisessä Katajan EuroChallenge-pelissä 42 pistettä tehneen Arnoldin ranne ei kylmentynyt viikossa, vaan amerikkalaistakamies heitti tällä kertaa 36 pistettä. Häntä säestivät Horton (22/3/3 syöttöä) ja Rannikko (9/1/6 syöttöä/3 riistoa).

Lisätietoja: Ottelutilastot



Le Mans osoitti kovuutensa Kotkassa


Le Mans Sarthe lähti Steveco Areenalla otteluun oivalla peli-ilmeellä: vierasvoitto Kotkasta tarkoitti, että Ranskan pääsarjassa pelaava joukkue etenee EuroChallengen kuudentoista parhaan joukkoon.

NBA-taustainen takamies Rodrigue ”Roddy” Beaubois (19/5/4 syöttöä/3 riistoa) ja tarkkakätinen Shyron Ely (18/2) johdattivat ensimmäisestä neljänneksestä lähtien ranskalaiset karkumatkalle, johon KTP ei enää päässyt mukaan.

Le Mans pysäytti KTP:n jatkotoiveet EuroChallengessä viemällä pelin lopulta 62-96 (32-47).

- Onhan se nyt ihan selvää, että joukkueiden tasoero oli aika iso. He lähtivät isolla viisikolla ja se hieman yllätti meitä. Meissä näkyi tänään vastustajan liika kunnioitus. Se oli ihan sama oliko tänään A-plan, B-plan vai C-plan, mikään ei toiminut tänään, KTP-luotsi Anton Mirolybov kommentoi.

KTP:lta LaMonte Ulmer pelasi erinomaisesti tehden 21 pistettä ja hakien 14 levypalloa.

Lisätietoja: Ottelutilastot

Haanpää Boråsin parhaimmistoa jatkoaikatappiossa
 


Samuel Haanpään edustama Borås Basket hävisi jatkoajan jälkeen Okapi Aalstarille 119-118 (59-54). Jason Clarkin (31/4) kolmonen vei Okapin jatkoajalle, jonka belgialaiset hoitivat nimiinsä Boråsin voittoheiton mennessä ohitse.

Haanpää kuului joukkueensa parhaimmistoon tekemällä reilussa 33 minuutissa 17 pistettä, hakemalla 4 levypalloa ja jakamalla 3 syöttöä.

Lisätietoja: Ottelutilastot



Ville Tuomisen valmentama tanskalainen Bakken Bears taas hävisi kotonaan numeroin 61-94 (33-53) Gordon Herbertin luotsaamalle Fraport Skylinersille. Susijengin Mikko Koivisto ei ollut frankfurtilaisten kokoonpanossa.

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
14.11.2023 13:51 Pääjuttu

Jussi Laakso Saksan Bundesliigan Crailsheimin päävalmentajaksi

Korisliigan hallitseva vuoden valmentaja, viime keväänä Helsinki Seagullsin Suomen mestariksi valmentanut riihimäkeläislähtöinen Jussi Laakso, 47, on allekirjoittanut loppukauden kestävän päävalmentajasopimuksen Saksan Bundesliigaa pelaavan Crailsheim Merlinsin kanssa. Sopimus on Laakson ensimmäinen valmentajapesti Suomen ulkopuolella.

23.9.2023 09:52 Susijengi

Henri Kantonen Liettuaan Daniel Dolencin joukkuetoveriksi

Heti MM-kisojen jälkeen sopimuksen Karhu Basketin kanssa solminut Henri Kantonen, 26, käyttää sopimuksessaan olleen ulkomaanpykälän. 198-senttinen ToPo Junioreiden kasvatti ja Susijengin kaksinkertainen arvokisakävijä liittyy yksivuotisella sopimuksella Liettuan liiganousija M Basket Mazeikiaihin Daniel Dolencin joukkuetoveriksi.

20.7.2023 19:35 Susijengi

Korisliigan MVP Severi Kaukiainen Slovakian mestarin puikkoihin

Karhu Basketissa erinomaista jälkeä niin Korisliigassa kuin FIBA Europe Cupissakin tehnyt Susijengi-takamies ja Peli-Karhujen kasvatti Severi Kaukiainen, 25, käyttää ulkomaanoptionsa ja siirtyy ensi kaudeksi Slovakian mestarin Patrioti Levicen takalinjoille.

17.7.2023 13:06 Korisliiga

Ilmari Toikkanen siirtyy Tanskaan

Viime kaudella Kouvoja Korisliigassa edustanut Sykki-kasvatti Ilmari Toikkanen, 26, siirtyy Tanskaan. 207-senttisen ja kuusi kautta Korisliigaa tahkonneen Toikkasen uusi seura on Tanskan pääsarjassa pelaava Svendborg Rabbits.

4.6.2023 09:59 Korisliiga

Mikael Laihonen siirtyy Puolaan

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Raision Palloseuran kasvatti Mikael Laihonen, 29, siirtyy Puolaan. 202-senttisen ja viisi kautta Korisliigaa pelanneen Laihosen uusi työnantaja on Puolan divarin välieriin keväällä yltänyt perinteikäs Rosa Radom.

28.9.2022 22:21 Suomalaiset ulkomailla

Katajan taival FIBA Europe Cupissa katkesi - Hopkinsin ja Palmin Craiova finaaliin

FIBA Europe Cupin karsintaturnaukset pelataan viikolla ja suomalaisedustusta on Joensuun Kataja Basketin sekä Shawn Hopkinsin ja Topias Palmin muodossa. Katajan urakka päättyi, mutta Susijengi-kaksikon jatkuu.

11.7.2022 20:26 Susijengi

Susijengin sähikäinen Jamar Wilson lyö pelitossut naulaan

Susijengin sähikäinen, kesästä 2015 asti Suomea maajoukkuetasolla edustanut Bronxin kasvatti Jamar ”Jammu” Wilson, 38, on ilmoittanut lyövänsä tossut naulaan. Wilson edusti Susijengiä viimeisen kerran helmikuun voitokkaassa MM-karsintaikkunassa ja pelasi seurajoukkuekaudella 2021-22 Kataja Basketin ja ranskalaisen Boulazacin paidassa.

31.5.2022 15:03 Susijengi

Max Besselink pitkällä sopimuksella Würzbürgiin

Viime kaudella BC Nokiaa Korisliigassa edustanut Helsingin NMKY:n kasvatti ja Suomi-koriksen suurlupaus Max Besselink, 202 cm ja 20 vuotta, siirtyy kolmivuotisella sopimuksella Saksan Bundesliigaa edustavan s.Oliver Würzbürgin riveihin.

10.12.2021 08:41 Korisliiga

Topias Palmi vahvistaa Limburgia

Belgian ja Alankomaiden yhteisliiga vahvistuu jo neljännellä suomalaispelaajallaan, kun Korisliigan syyskauden paras kotimainen pistemies ja Susijengin täsmätykki Topias Palmi, 195 cm ja 27 vuotta, siirtyy kasvattajaseuransa Tampereen Pyrinnön edustusjoukkueesta Limburgin riveihin.

18.7.2021 12:03 Susijengi

Shawn Hopkinsille sopimus Islannin liigaan

Viimeisen kahden kauden ajan Korisliigan ystäviä Tampereen Pyrinnössä ja BC Nokiassa ihastuttanut BC Nokian kasvatti Shawn Hopkins, 26, on allekirjoittanut ensimmäisen Suomen ulkopuolisen ammattilaissopimuksensa. Susijengin vahvuuteen kuuluva 195-senttinen Hopkins edustaa ensi kaudella KK Stjarnania Islannin liigassa.

Näytä lisää vastaavia