Peli-Karhut isoon voittoon Hongasta, Korisliiga joulutauolle Catzin komennossa

20.12.2014 Tapiolan Honka ei pystynyt laittamaan vastaan Peli-Karhuille vuoden viimeisellä Korisliiga-kierroksella, kun kotkalaiset hakivat hienon 83-51 (48-30) -voiton Tapiolan urheiluhallista. Muualla hallitseva mestari Catz haki sarjapisteet mukaansa Forssasta, Huima voitti ToPon kärkikamppailussa ja Veto lisäsi Riennon tuskaa sarjan häntäpäässä.

Keira Peak johti PeKan hyökkäystä mallikkaasti voitto-ottelussa Honkaa vastaan.

Dayeesha Hollinsin edustama Catz päätti korisvuoden 2014 voittoon, ja Korisliigan kärkipaikkaan.

Täksi kaudeksi Vimpelin Vetoon siirtynyt Kenya McBee latoi taululle hurjan tupla-tuplan kun Veto voitti vierasottelussa Turun Riennon. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis

Peli-Karhut päätti koripallovuoden 2014 osaltaan komeasti, kun se haki tärkeät sarjapisteet Tapiolan urheiluhallista numeroin 83-51 (48-30). Vierasvoiton myötä kotkalaiset pysyvät edelleen iskuetäisyydellä, kolmen voiton päässä sarjaa johtavasta Catzista.

Ottelun ratkaisu nähtiin kahdessa osassa. Avausjakson lukemin 23-12 nimiinsä vienyt PeKa lähti puoliajalle jo ratkaisevan tuntuisessa 18 pisteen johdossa. Vahvaan puolustukseen pelinsä perustava PeKa löi viimeiset naulat arkkuun vielä päätösneljänneksellä, jonka se voitti vakuuttavasti 22-8.

- Meillä on urheilullinen joukkue, olemme fyysisesti kovia. Se näkyi tänäänkin puolustuksessamme. Honka kuuluu sarjan yllättäjiin ja joukkue on vaarallinen, sillä kaikki pelaajat heittävät hyvin. Päätettiin tehdä puolustukseen taktisia muutoksia, jotka toimivat ja saimme Hongan heittopelin kuriin, kertasi PeKan pääkäskijä Seppo Kurki.

Kotijoukkue Hongan leirissä näkemykset mukailivat Kurjen vastaavia.

- Yritys hyvä, mutta PeKa:n amerikkalaispelaajien urheilullisuus oli meille liian kova pala purtavaksi. PeKa:n hyvä joukkuepuolustus pakotti meidät pois omasta hyökkäyspelistämme. Jen (Schlott) jäi tänään liian yksin, vaikka kantoikin joukkuetta ansiokkaasti, Honka-luotsi Kimmo Kujansivu summasi.

Vierailijoiden riveistä esille itsensä nostivat Kujansivun mainitsemat amerikkalaispelaajat. Laiturit Jasmine Gill (18 pistettä/11 levypalloa) ja Natasha Thames (16/10) urakoivat tupla-tuplat, eikä takamies Keira Peakilta (14/9) kyseisestä saavutuksesta puuttunut kuin levypallo.

Kotijoukkue Hongan Jennifer Schlott (22/6/3 syöttöä) kantoi joukkuettaan niin hyvin kuin pystyi, mutta voitosta taistelemiseen asti se ei tänään riittänyt. Ainoa toinen kaksinumeroisille pistelukemille yltänyt Honka-pelaaja oli 10 pistettä pussittanut ja 5 levypalloa haalinut Tuuli Menna.

Ottelutilastot: Honka-PeKa

Äänekosken Huima voittoon kierroksen kärkikamppailussa

Äänekosken liikuntatalon yleisö sai nauttia kovatasoisesta koripallosta, kun kotijoukkue Huima onnistui kaatamaan sarjan kärkipään paikoista myös kilpailevan ToPon. Päätössummerin soidessa taululla seisoivat lukemat 93-81 (46-36). ToPolle tappio oli kolmas perättäinen.

Tasaisen avausjakson jälkeen ottelu alkoi kääntymään kotijoukkue Huiman eduksi toisen kymmenminuuttisen puolenvälin jälkeen. Tilanteesta 30-29 alkanut kuuden minuutin jakso meni Huimalle lukemin 16-7 ja siivitti kotijoukkueen 10:n pisteen johtoon kun siirryttiin isolle tauolle, eikä Huima tuota johtoa enää käsistään pois päästänyt.

Kotijoukkueen vakuuttavimmista esityksistä vastasivat tutut nimet, kun Michaela Houser pussitti 31 pistettä, Kenya Robinson (20/14/6) oli monipuolisen tehokas ja myös Chandra Harris (11/11) toimitti tupla-tuplan.

Vierailija ToPon riveistä edukseen erottuivat tupla-tuplan urakoinut sentteri Niina Laaksonen (21/10), vahvan ottelun kokonaisuutena pelannut Dionne Pounds (20/6/6) sekä totutun tehokas Heta Korpivaara (17/6/4).

Ottelutilastot: Huima-ToPo

Catz joulutauolle vierasvoiton siivittämänä

Forssan Alku ei saanut voittoputkeaan jatkettua kun Feeniksin parketille tuli vierailemaan hallitseva mestari Catz, mutta tyytyväisiä voidaan forssalaisten leirissä olla päivän esityksen jälkeen. Alkukauden vaikeista ajoista on tapahtunut lähes täydellinen suunnanmuutos parempaan.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen voittanut Alku johti ottelua vielä toisen jakson alussa lukemin 21-16, mutta puolustuspään intensiteettiään nostaneet lappeenrantalaiset veivät jakson lopun nimiinsä lukemin 15-4, ja karkasivat puoliajalle 31-25 -johdossa.

Toisella puoliajallakin Alku pystyi sinnittelemään vierailijoiden mukana aina päätösjakson puoliväliin asti, mutta mestareiden rutiinitaso siivitti lappeenrantalaiset lopulta selkeään 66-46 (31-25) -voittoon.

Vierailija Catzin tehokkaimpina päivän koitoksessa esiintyivät Alexandria Anderson (19/6/4 riistoa/2 torjuntaa) sekä Chandrea Jones (12/11).

Alun puolelta korkeinta suoritustasoa pitivät yllä Minna Sten (14/6), Sarah Hansen (10/14) sekä hyökkäystä hienosti johtanut Ashley Evans (8/6 syöttöä).

Ottelutilastot: FoA-Catz

Veto syvensi Riennon tuskaa sarjan häntäpäässä

Vimpelin Veto onnistui päättämään kauden kaksi voittoa putoamisviivan yläpuolella, kun se vuoden viimeisessä ottelussaan voitti putoamispaikalla tällä hetkellä olevan Turun Riennon lukemin 86-69 (39-34).

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätösneljänneksellä, jonka alussa Riento kävi hetkellisesti kolmen pisteen päässä tilanteessa, Vedon johtaessa ottelua 62-59. Seuranneet yhdeksän minuuttia menivät vierailijoille lukemin 24-10, eikä ottelun päätössummerin soidessa paremmasta joukkueesta ollut epäselvyyttä.

Vierailija Vedon Kenya McBee latoi taululle hurjan tupla-tuplan, pussittaen 30 pistettä ja repien käsiinsä 22 levypalloa. Breanna Salley tarjosi tukea 21:n pisteen edestä.

Kotijoukkueen Shafontaye Myers oli totuttuun tapaan joukkueensa pisteykkönen pussitettuaan 26 pistettä. Amber Moore (19/6/3 syöttöä) ja Sanni Salonen (15/10) suoriutuivat ottelusta myös puhtain paperein.

Ottelutilastot: TuRi-ViVe

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.