21.12.2014 Ville Tuomisen valmentama Bakken Bears ja Ray Ailuksen luotsaama Solna Vikings aloittivat joulutaukonsa valoisissa merkeissä kuittaamalla syyskauden viimeisistä peleistään suurinumeroiset voitot. Tuomisen Bears päihitti SISU:n kotikentällään 20 pisteellä ja Ailuksen Vikings antoi Örebrolle täystyrmäyksen jopa 55 pisteen voitolla.

Ray Ailuksen Solna Vikings murjoi Örebron 55 pisteellä.

Samuel Haanpää upotti syyskaudella 14,4 pistettä ottelua kohden Boråsille.

Shawn Huffin Ludwigsburg taipui Oldenburgille Saksan Bundesliigassa.

Gerald Lee junior oli Ploiestin pisteykkönen syyskaudella. Kuvat: Tytti Nuoramo, Johan Paulin & Ville Vuorinen.

Ailuksen Vikings ei päästänyt jalkaa kaasupolkimelta missään vaiheessa peliä, vaan huudatti Solnahallia takomalla tulostaululle uskomattomat 105–50 (51–23)-voittolukemat. James Washington (16/3/8 syöttöä) johti orkesteria, jossa kuusi pelaajaa nakuttivat kaksinumeroiset pistelukemat.

Samuel Haanpään Borås kävi puolestaan Luulajassa taipumassa LF Basket Norrbottenille pistein 88–70 (38–34). Haanpää viimeisteli Boråsille joulutaukoa edeltävässä pelissä 12 pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä. Syyskauden otteluissaan Haanpää urakoi Boråsille 14,4 pistettä, 4,1 levypalloa ja 1,3 syöttöä 28,3 minuutissa ottelua kohden.

Haanpään Borås lähtee joulutauolle Ruotsin Basketliganin viidenneltä sijalta (10 voittoa/5 tappiota), Ailuksen Solna seitsemänneltä sijalta (7/9).

Ville Tuomisen Bakken Bears kohenteli asemiaan Tanskan Basketligaenin kärjessä murjomalla SISUn kotonaan 106–86 (53–46). Bears vei pelin viimeisen jakson 28–13.

Morten Sahlzert johti Bears-näytöstä 28 pisteellä ja kuudella kolmosella. Myös Thomas Laerke (22/5/3 syöttöä), Nicolai Iversen (16/13/4 syöttöä) ja Maurice Acker (16/3/5 syöttöä) olivat elementissään.

Bears on voittanut Tanskassa syyskauden kahdestatoista pelistään yksitoista.

Ottelutilastot: Bakken – SISU
Ottelutilastot: Solna – Örebro
Ottelutilastot: LF Basket – Borås

Herbertin ja Koiviston Skyliners kiusasi Albaa

Saksan Bundesliigaa johtava suurseura Alba Berlin joutui ahtaalle Gordon Herbertin valmentaman ja Mikko Koiviston edustaman Frankfurt Skylinersin isäntänä sunnuntai-iltana Saksan Bundesliigassa.

Skyliners johti peliä hienokseltaan kolme jaksoa, kunnes Clifford Hammondsin (18/3/5 syöttöä) johtama kotijoukkue tuli rinnalle ja viimeisteli 85–79 (43–46)-voiton. Koivisto ei pelannut ottelussa.

Shawn Huffin Ludwigsburg lähti joulutauolle kuudennella perättäisellä tappiolla kaaduttuaan kotonaan Oldenburgia vastaan 93–99 (42–48). Huff sai ottelussa 22 minuuttia peliaikaa ja urakoi ryhmälleen viisi pistettä, kuusi levypalloa ja kaksi blokkia.

Hyvän alkusyksyn pelannut Ludwigsburg hyytyi joulun lähetessä ja aloittaa joulutaukonsa 16. sijalta neljällä voitolla ja kymmenellä tappiolla. Skyliners puolestaan toipui huonosta alkukaudesta ja kapusi lopulta 11. sijalle kuudella voitolla ja kahdeksalla tappiolla.

Molemmat Bundesliigan suomalaispelaajat olivat syksyllä joukkueidensa kantavia voimia. Huff urakoi Ludwigsburgille 10,4 pistettä ja 4,1 levypalloa 21,0 minuutissa ottelua kohden. Keskivartalovamman kiusaama Koivisto tyylitteli seitsemässä ottelussa 9,3 pistettä ja 1,7 levypalloa 20,2 minuutissa ottelua kohden.

Niin Koivisto (48,7%) kuin Huffkin (47,0%) olivat syksyllä Bundesliigan tarkimpia kolmen pisteen heittäjiä.

Lee ja Salin sivussa, Ploiestille voitto

Gerald Lee junior oli lepovuorossa Romanian Divizia A:n syyskierroksen viimeisessä ottelussa CSU Asesoft Ploiestin osalta, kun Ploiesti nappasi vierasvoiton Cluj’sta pistein 67–79 (40–35).

Ploiesti varmisti voiton kolmannella jaksolla, joka päättyi vieraiden hyväksi 12–28. Dee Brown (22/3/7 syöttöä/4 riistoa) ja Christopher Williams (20/12/4 blokkia) takoivat Ploiestin kovimmat tehot.

”Junnu Lee” oli syksyllä Ploiestin pisteykkönen 17,9 pisteen keskiarvollaan. Korihaiden kasvatti urakoi myös 4,8 levypalloa, 1,1 riistoa ja 1,0 syöttöä ottelua kohden. Ploiesti lähti joulun viettoon Divizia A:n kakkossijalta voitettuaan kahdestatoista ottelustaan kymmenen.

Sasu Salinin sairausloma jatkui lauantaina Adrianmeren liigassa, kun Union Olimpija Ljubljanan monivuotinen finaalivastustaja KK Krka Novo Mesto peittosi ljubljanalaiset kotonaan luvuin 71–54 (32–32). Matej Rojicin (16p) ja Nebojsa Joksimovicin (14p) johtama kotijoukkue vei kolmannen jakson ratkaisevasti 27–16.

Tappiosta huolimatta Olimpija jatkaa Adrianmeren liigan nelossijalla kahdeksalla voitollaan ja viidellä tappiollaan. Olimpija kohtaa vielä jouluaaton aattona kotonaan Cibona Zagrebin.

Ottelutilastot: Cluj – Ploiesti
Ottelutilastot: Krka – Olimpija

Henkilöt

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.

15.3.2024 08:24 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball EuroCupin välieriin

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball eteni EuroCupin välieriin. Mestarien liigassa Sasu Salinin Teneriffa varmisti puolivälieräpaikan.

11.3.2024 08:07 Suomalaiset ulkomailla

Awak Kuier taistelee EuroCupin finaalipaikasta – Anissa Pounds juhli suomalaiskohtaamisen voittoa

EuroCupin välierät alkoivat viime viikolla ja Awak Kuierin Reyer Venezia petasi jännittävät lähtöasetelmat toiseen osaotteluun. Anissa Pounds pääsi paukuttelemaan henkseleitään Saksassa suomalaiskohtaamisen voiton kunniaksi.

11.3.2024 07:44 Suomalaiset ulkomailla

Elias Valtonen siivitti Granadan tärkeään voittoon

Elias Valtosen mainiot esitykset Granadan paidassa saivat jatkoa, kun hän pääsi juhlimaan ensimmäistä voittoaan uuden seuransa riveissä.