Huff piiskasi Kavalan takaa-ajoon, Haanpäälle avausvoitto

22.2.2010 Maajoukkuelaituri Shawn Huff jatkoi erinomaisia otteitaan Kreikan liigakierroksella BC Kavalan kohdatessa AEK Ateenan. Runsas viikko sitten Espanjan kakkostasolle ToPosta siirtynyt Samuel Haanpää sai puolestaan voittotilinsä auki Palencian paidassa.

Shawn Huffin kahdeksan pisteen suma toi Kavalan iskuetäisyydelle AEK Ateenaa vastaan.

Samuel Haanpään Palencia herkutteli voiton sarjajohtajasta.

Antti Nikkilän Sant Josep Girona tipahti LEB Goldin pudotuspeliviivan alle.

Juha Sten nakkeli 14 pistettä Lobe Huescalle.

Vesa Mäkäläisen Plannja vahvisti asemiaan Basketliganin kakkossijalla.

Anton Mirolybovin Chemnitz kärsi viidennen perättäistappionsa. Kuvat: Francois Perthuis, Mika Mäkelä ja Tuomas Venhola.

Huffin BC Kavala kohtasi Kreikan liigan torstain kierroksella kotonaan AEK Ateenan. Sarjan häntäpään joukkueiden kohtaamisessa tahtipuikkoa heilutteli Ateena, joka kolmen tähtipelaajansa Lamont Mackin (29/7), Torin Francisin (24/7) ja Taurean Greenin (20/3 syöttöä) hyökkäystehojen turvin isännöi 5-10 pisteen johtoasemaa läpi ottelun.

Edellisellä Kreikan liigan kierroksella piste-ennätyksensä, 11, heittänyt Huff saapui ottelussa ensimmäistä kertaa kentälle vasta kuusi minuuttia ennen loppua. Huffin astuminen parketille muutti ottelun kulun, sillä liukas suomalaislaituri tykitti kahdeksan perättäistä pistettä tuoden Kavalan pisteen päähän, 86-87, 20 sekuntia ennen loppua.

Kavala rikkoi lopussa Ateenan Akis Kallinikidista (3/10), jonka jälkimmäinen vapaaheitto upposi koriin. Kavalan DeJuan Collinsille jäi runsaasti aikaa yrittää viimeistä ratkaisua, mutta heitto kimposi koriraudoista ja AEK Ateena varasti voiton lukemin 86-88 (38-43).

Kavala tipahti tappiollaan Kreikan liigan toiseksi viimeiselle eli 13. sijalle neljän voiton ja 13 tappion suhteellaan. Kavalan alapuolella on enää voiton vähemmän hakenut Ilisiakos. Kavalan parhaat pistemiehet olivat DeJuan Collins (19/5/3 riistoa) ja Milt Palacio (14/3/3 syöttöä). Huff keräsi kuudessa minuutissa kahdeksan pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 2/2), yhden levypallon ja kaksi virhettä.

Haanpään Palencia yllätti sarjajohtajan

ToPosta Espanjan kakkosliiga LEB Goldin Palenciaan siirtynyt Samuel Haanpää pääsi voiton makuun torstai-iltana. Koko kauden alisuorittamiskierteessä ollut Palencia jysäytti kierroksen suurimman pommin päihittämällä sarjajohtaja Melillan kotonaan 70-63 (40-30).

Melilla saneli ottelun kulun avausminuuteilla nousemalla 2-8-johtoon, mutta Palencia siirtyi tiivistyneen joukkuepuolustuksensa turvin jopa kymmenen pisteen taukojohtoon. Melilla käväisi kolmannen jakson alussa kahden pisteen päässä numeroissa 40-38, mutta joutui ottelun edetessä jälleen aseettomaksi Palencian puolustushurmoksessa.

Palencian avausviisikkoon nostettu Haanpää jäi pisteittä (kolmoset 0/2), mutta sai silti valmentajaltaan mukavat 21 minuuttia peliaikaa. Haanpäälle merkittiin kaksi levypalloa, yksi riisto, yksi menetys sekä neljä virhettä. Palencian voiton takuumiehinä häärivät Inaki Narros Pena (20/5) ja Oliver Padron (15/7).

Palencia on voittanut 24 ottelustaan yhdeksän ja jakaa LEB Goldin yhdeksännen sijan Cornellan kanssa.

Nikkilän Girona tipahti pudotuspeliviivan alle

Antti Nikkilän Sant Josep Gironan lama jatkuu Espanjan kakkosliiga LEB Goldissa. Torstaina Girona ei saanut kertaakaan ottelun juonesta kiinni vieraskentällä Mallorcaa vastaan ja lähti kotimatkalle 80-99 (38-55)-tappio niskassaan.

Nikkilä uurasti Mallorca-pelissä 18 minuuttia keräten tilastoihin kuusi pistettä (kakkoset 1/3, vapaaheitot 4/4), kaksi levypalloa, yhden torjunnan, yhden menetyksen sekä neljä virhettä. Kentän hahmo oli Mallorcalle 23 pistettä heittänyt Juan Riera Mestre.

Tammikuun aikana LEB Goldin kärkinelikosta tipahtanut Sant Josep Girona valahti ensimmäisen kerran kauden aikana pudotuspeliviivan alapuolelle. 24 ottelustaan 12 voittanut Girona jakaa nyt LEB Goldin 9. sijan Ourensen ja Caceresin kanssa.

Sten herätti Huescan takaa-ajoon

Juha Stenin Lobe Huesca jatkoi pelejään Espanjan kolmosliiga LEB Silverin ylemmässä jatkosarjassa häviämällä torstaina kotonaan Alcazarille 85-87 (31-51).

Murhaavalla prosentilla pelitilanneheittojaan upottanut Alcazar nousi tauon jälkeen parhaimmillaan 23 pisteen johtoon, ennen kuin Lobe Huesca alkoi saada ottelun juonesta kiinni. Huesca alkoi turkulaistakamiehensä Stenin johdolla hyödyntää prässi- ja träppipuolustuksia, joiden turvin Alcazarin johto kutistui päätösjaksolle lähdettäessä yhdeksään pisteeseen. Viimeisellä jaksolla Alcazar piti kuitenkin Duane Virgilin (24) johdolla kutinsa ja lähti kotimatkalle voittajana.

Lobe Huescan avaukseen kuulunut Sten mitteli isot minuutit, 26, joiden aikana hän heitti joukkueensa toiseksi korkeimman pistemäärän, 14 (kakkoset 6/7, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/4). Sten keräsi myös mukavat viisi korisyöttöä ja kolme pallonriistoa sekä kolme levypalloa neljän virheen lisäksi. Asier Garcia heitti Huescalle 17 pistettä.

Huesca isännöi LEB Silverin ylemmän jatkosarjan toista sijaa haettuaan 12 ottelusta kahdeksan voittoa.

Muurisen Scafati romahti vieraissa

Kimmo Muurisen Bialetti Scafati kohtasi Italian kakkosliiga LegaDuen sunnuntain kierroksella vieraskentällä sarjan kahdeksannella sijalla majailevan Carmatic Pistoian. Antaumuksella puolustanut kotijoukkue karkasi Scafatilta jo avauspuoliskolla ja ryntäsi vastaansanomattomasti 106-83 (54-44)-voittoon.

Viime viikon kierroksella nivusvaivoista kärsinyt Muurinen pelasi vaihdosta käsin 17 minuuttia ja keräsi kaksi pistettä (kakkoset 1/2), neljä levypalloa sekä kaksi menetystä. Phil Goss heitti Scafatille 26 pistettä. Pistoian selkärangan muodostivat Anthony Skinn (28/5 syöttöä/4 riistoa) ja Tamar Slay (21/3/3 syöttöä).

Scafati jakaa LegaDuen 12. sijan Fileni Jesin kanssa voitettuaan 21 ottelustaan kahdeksan.

Vesa Mäkäläisen Plannja jatkoaikavoittoon

Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja vahvisti asemiaan Ruotsin Basketliganin kakkossijalla päihittämällä lauantaina Södertälje Kingsin vieraskentällä jatkoajan jälkeen 94-102 (87-87, 41-44).

Plannja johti päätösjakson alussa jo 11 pisteellä, mutta kotijoukkue Kings nousi Rickard Erikssonin (28) kolmossuman turvin tasoihin. Jatkoajalla Plannjan paremmuudesta ei ollut enää epäselvyyttä.

Mäkäläinen mitteli ottelussa 22 minuuttia keräten joukkueensa tilille kolme pistettä (kakkoset 1/2, kolmoset 0/1, vapaaheitot 1/2), kolme levypalloa, yhden syötön ja kolme menetystä. Plannjan ykkönen oli jälleen Brandon McKnight (29/6), joka sai tukea lähinnä Christopher Ryanilta (17).

Plannja on hakenut 33 ottelustaan 26 voittoa. Basketliganin sarjakärki Norrköping Dolphins on pelannut ottelun enemmän ja hakenut huikeat 30 voittoa.

Ville Mäkäläiselle voitto ja tappio

Ville Mäkäläisen Worthing Thunderilla oli työntäyteinen viikonloppu Ison-Britannian BBL-liigassa. Lauantaina Worthing hävisi kotonaan Everton Tigersille 82-90 (22-43), mutta kukisti sunnuntaina vieraskentällä sarjajumbo London Capitalsin 73-91 (35-48).

Worthing sai lauantain otteluun huonoimman mahdollisen alun, kun Everton puski vastaansanomattomasti 5-23-johtoon ja lähti tauolle 21 pisteen johtoasemassa. Puolustuspeliin keskityttyään Thunder käväisi päätösjaksolla vielä 73-71-johdossa, mutta Everton onnistui Olu Babalolan koreilla jättämään Thunderin taakseen.

Sunnuntain ottelussa lontoolaisista ei ollut vastusta kenttättapahtumia hallinneelle Thunderille. 29 minuuttia pelannut Mäkäläinen nakutteli 14 pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 1/3, vapaaheitot 5/12), keräsi kolme levypalloa, riisti pallon kahdesti ja menetti kuudesti.

Worthing Thunder on voittanut 25 ottelustaan 12 ja on BBL:n sarjataulukossa tukevasti kahdeksannella sijalla.

Mirolybovin Chemnitz tappiokierteessä

Suomalaisvalmentaja Anton Mirolybovin Chemnitz koki lauantaina jo viidennen perättäisen tappionsa Saksan kakkosliiga ProA:ssa. Tällä kertaa Chemnitzin päänahan haki sarjakakkonen Cuxhaven lukemin 91-77.

Chemnitz on voittanut 21 ottelustaan kymmenen. Tappionsa myötä Chemnitz tipahti ProA:n kahdeksannelle sijalle.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.