Äänekosken Huimalle tärkeä kotivoitto, Korisliigassa kotijoukkueet vahvoilla

17.1.2015 Korisliigan lauantain viiden ottelun kierroksella nähtiin neljä kotivoittoa, kun Äänekoskella, Tampereella, Helsingissä ja Lappeenrannassa kotiyleisö sai nauttia suosikkiensa voitosta. Äänekosken Huimalle voitto oli jo viides perättäinen, kun se päihitti tiukassa ottelussa Forssan Alun.

Meral Bedretdin johti Pyrinnön hyökkäystä jälleen erinomaisesti, kun joukkue kaatoi Tapiolan Hongan vakuuttavan esityksen jälkeen.

Heta Korpivaara hätyytteli jälleen kerran tupla-tuplaa, kun ToPo otti selkeän kotivoiton Riennosta.

Alexandria Anderson lähenteli jopa tripla-tuplaa, kun Catz otti jo kuudennen perättäisen voittonsa Vimpelin Vedon kustannuksella. Kuvat: Tytti Nuoramo & Francois Perthuis

Äänekosken liikuntatalon yleisön ilta sai iloisen päätöksen, kun kotijoukkue Huima onnistui kaatamaan Forssan Alun tiukkojen vaiheiden jälkeen lukemin 75-71 (37-41). Voiton avaimeksi osoittautui Huiman vahva kolmas jakso, jonka tauolla lääkkeet Alun puolustuksen murtamiseen löytänyt kotijoukkue vei nimiinsä lukemin 24-15.

Päätösneljänneksen kuljettua käytännössä tasatahtia, ja Huiman pelaajien pitäessä hermonsa tiukassa paikassa, veivät äänekoskelaiset koitoksen nimiinsä. Tiukassa ottelussa isoa roolia näyttelivät myös levypallot, ja etenkin hyökkäyslevypalloista saadut toiset hyökkäysmahdollisuudet, jotka Huima vei lukemin 19-12.

Kotijoukkueen sankariksi nousi ottelussa kakkosensa 70% tarkkuudella (14/20) upottanut Chandra Harris, joka pussitti  35 pistettä, repi 13 levypalloa ja riisti pelivälineen itselleen peräti 7 kertaa. Vahvalla pelipäällä olivat myös Kenya Robinson (11 pistettä/9 levypalloa/5 syöttöä/3 riistoa), sekä Noora Lakaniemi (12 pistettä).

Vierailijoiden parhaina esiintyivät tasaisilla otteillaan vakuuttanut Sarah Hansen (22/9), sekä neljä kolmosta pussittanut Hanna Vapamaa (19/4 riistoa).

Ottelutilastot: Huima-FoA

Pyrinnölle vakuuttava kotivoitto Hongasta

Tampereen Pyrintö jatkaa nousuaan kohti Korisliigan keskikastia, kun se voitti äärimmäisen hienon esityksen jälkeen Tapiolan Hongan. Pyynikin palloiluhallin yleisö sai nauttia iloisesta hyökkäyspelistä, kun Pyrintö vei ottelun kolme viimeistä neljännestä nimiinsä ja koko ottelun lukemin 73-44 (34-29).

Pyrinnön kokoonpano suoritti tasaisesti läpi ottelun, eikä kenenkään tarvinnut urakoida yli 30 minuutin rajapyykkiä. Hyökkäyksen johtohahmot olivat kuitenkin tutut nimet, kun Brittany Hedderson (15/8) ja Jessica Schroll (13/12) nakuttivat isoimmat pistesaldot, Meral Bedredtinin (5/3/6 syöttöä/4 riistoa) toimiessa hyökkäyksien moottorina ja käynnistäjänä.

Hongan tehokkaimpana toimi joukkueen ainoana kaksinumeroisiin pistelukemiin yltänyt Taru Pekkala (10). Normaalisti vakuuttava Jennifer Schlott pysyi Pyrinnön puolustuksen pihdeissä läpi ottelun, naisen tehtailtua vain 4 pistettä, ja kerättyä 2 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Pyrintö-Honka

Hyvinkään Ponteva yllätysvoittoon Kotkassa

Hyvinkään Ponteva venyi äärimmäisen tärkeään voittoon vieraskentällä Peli-Karhuista, kun se haki sarjapisteet Kotkan Steveco Areenalta lukemin 70-66 (40-27). Voitto piti HyPon sarjataulukossa yhden voiton Pyrinnön yläpuolella, joka sekin voitti lauantain kierroksen ottelunsa.

Pontevan Taru Tuukkanen oli jälleen kerran joukkueensa monipuolisin pelaaja. Sentteri urakoi joukkueensa isoimmat minuutit (35:35), pussitti 12 pistettä, keräsi 11 levypalloa, riisti pallon kolmesti ja kirjautti peräti 4 heiton torjuntaa. HyPon muihin tehopelaajiin lukeutuivat Moona Hämäläinen (13/6) sekä Titta-Riina Lepistö (12).

Kotijoukkue PeKan paidassa täydet 40 minuuttia urakoinut Jasmine Gill (20/15/3 riistoa) oli joukkueensa kirkkain tähti lauantain koitoksessa. Ilman alaraajavamman kanssa painivaa Reetta Piiparia pelannut PeKa ei kuitenkaan pystynyt venymään voittoon asti, Natasha Thamesin (12/12) ja Roosa Lehtorannan (14/5) hyvistä suorituksista huolimatta.

Ottelutilastot: PeKa-HyPo

ToPo reiluun voittoon sarjajumbo Riennosta

ToPo selvitti lauantain kierroksen ottelussaan Turun Riennon asettaman haasteen lopulta selvästi, vaikka ottelun ensimmäisellä puolikkaalla turkulaisten hyökkäyspeli vielä joukkueen mukana pitikin. Ison tauon jälkeinen kymmenminuuttinen oli kuitenkin helsinkiläisten juhlaa, kotijoukkueen viihdyttäessä Töölön kisahallin yleisöä voittaen kolmannen jakson selvin 25-6 –lukemin.

Loppulukemat 91-65 (45-37) tulostaululle naulannut ToPo piti päätösjaksolla normaalia hyökkäystahtiaan yllä, eikä ottelun voittajasta tuon kolmannen jakson jälkeen ollut enää mitään epäselvyyttä. Tappio oli turkulaisille jo 13:s perättäinen. Voitto oli ToPolle kolmas perättäinen, ja se piti joukkueen yhden voiton päässä sarjakolmosesta Huimasta.

Kotijoukkueen tehokkaimpina lauantaina esiintyivät Dionne Pounds (28/7/5/3 riistoa), sekä 19 pistettä per pelaaja tehtailleet Heta Korpivaara ja Niina Laaksonen.

Riennon riveistä itsensä esille nostivat tuttu pistekärki Shafontaye Myers (19/3/3), Amber Moore (15/5), sekä 11 pistettä nakuttanut lupaava sentteri Elli Koskinen.

Ottelutilastot: ToPo-TuRi

Hallitseva mestari Catz selkeään kotivoittoon

Lappeenrannan urheilutalon runsaslukuinen yleisö sai nauttia ottelun avauspuolikkaalla äärimmäisen vakuuttavasta puolustuksesta, kun kotijoukkue Catz esitti puolustuspelin taidonnäytteensä pitäen vierailija Vimpelin Vedon avausjaksolla 4:ssä pisteessä. Puoliajalle 41-19 –johdossa lähtenyt Catz vei lopulta kamppailun nimiinsä vakuuttavin 80-57 –luvuin.

Kotijoukkueen monipuolinen tehopakkaus Alexandria Anderson oli tuttuun tapaansa dominoiva hahmo ympäri parkettia, naisen pussittaessa 18 pistettä, keräten samalla 15 syöttöä, 8 koriin johtanutta syöttöä ja 5 riistoa. Hyvin tukea tarjosivat 15 pistettä naiseen tehtailleet Elena Reshetko, sekä Meriem Eerikinharju.

Vierailija Vedon tehokkaimpina lauantaisessa ottelussa toimivat jenkkivahvistukset Alexandra Stelfox (12/5/3) ja Breanna Salley (18/7/3/5 riistoa).

Ottelutilastot: Catz-ViVe

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.