Leen Ploiesti pakotti hallitsevan Eurocup-mestarin polvilleen

22.1.2015 Gerald Lee junior upotti kaikki kuusi pelitilanneheittoaan ja nosteli 12 pistettä, kun hänen edustamansa CSU Asesoft Ploiesti mykisti hallitsevan Eurocup-mestarin Valencian 7,000-päisen kotikatsomon 87–92 (41–47)-voitollaan. Petteri Koposen Himki ja Mikko Koiviston Frankfurt jatkoivat myös voittojaan europeleissä.

Junnu Leen Ploiesti kampesi hallitsevan Eurocup-mestarin Valencian nurin.

Petteri Koposen Himki tuuletteli voittoa Thessalonikissa.

Mikko Koiviston Skyliners jatkaa puhtaalla pelillä EuroChallenge-jatkolohkossaan. Kuvat: Ville Vuorinen.

Valencia ja Ploiesti mittelivät tasatilanteessa 85–85, kun pelikellossa oli jäljellä enää kaksi minuuttia, mutta pidemmän korren ottelusta vei hallitseva Romanian mestari.

Jarvis Hayes tippasi kakkosellaan romanialaiset 85–87-johtoon, jonka jälkeen Marius Runkauskas ja Michalis Pelekanos varmistelivat Ploiestin voiton vapaaheittoviivalta.

Susijengi-sentteri Gerald Lee junior kuului Ploiestin parhaimmistoon. Lee nosteli 19 minuutissa 12 pistettä täydellisellä heittopelillä (kakkoset 6/6), haali kuusi levypalloa, jakoi kaksi syöttöä ja blokkasi vastustajan heiton kahdesti.

Marius Runkauskas (22p) ja Alhaji Mohammed (20/4/7 syöttöä) kirjauttivat voittajien korkeimmat tehot, kun taas Kresimir Loncar (19p) tahditti Valenciaa.

Ploiesti on voittanut kolmesta jatkolohkon ottelustaan yhden ja jatkaa N-lohkossa tasapisteissä Valencian ja Nancyn kanssa.

Ottelutilastot: Valencia – Ploiesti

Koposen vapaaheitot jäätivät PAOK:n

Petteri Koposen BC Himkin vahva Eurocup-taival sai jatkoa keskiviikkoiltana Kreikassa, kun PAOK Thessaloniki joutui nöyrtymään venäläisvieraidensa edessä pistein 78–82 (40–40).

Leveällä rintamalla pelannut Himki johti peliä 11 pisteellä vain viisi minuuttia ennen loppua, mutta kotiyleisönsä riemuksi PAOK heräsi vielä taisteluun ja nousi Georgios Dedasin kolmosella kolmen pisteen päähän, 76–79, vain kolme minuuttia ennen loppua.

Himki onnistui kuitenkin jäädyttämään pelin, kun Tyrese Rice ja Petteri Koponen sivalsivat ratkaisevat vapaaheitot koriin viime hetkillä.

Koponen urakoi PAOK:ia vastaan 31 minuuttia ja keräsi Himkille 13 pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja riiston. Koposen ohessa Himkin pelaajista Tyler Honeycutt (14/4), Ruslan Pateev (13/3) ja Tyrese Rice (11/4/5 syöttöä) osallistuivat vahvasti talkoisiin. Marc Carter oli 17 pisteellään PAOK:n ykkönen.

Himki ja Limoges jakavat Eurocupin jatkolohko J:n kärkisijan kahdella voitolla kolmesta ottelusta.

Ottelutilastot: PAOK – Himki

Koiviston Skyliners jatkaa puhtaalla pelillä

Gordon Herbertin valmentama ja Mikko Koiviston edustama Frankfurt Skyliners haki toisen perättäisen voittonsa EuroChallengen jatkosarjassa, kun hollantilainen Den Bosch kaatui Frankfurtissa lukemin 75–70 (42–37).

Den Bosch johti viisi minuuttia ennen loppua pistein 64–65, mutta Danilo Barthelin, Sean Armandin ja Quantez Robertsonin perättäiset kolmoset lopettivat vieraiden pyristelyt.

Robertson (15/5/3 syöttöä) ja Jon Voigtmann (12/10/4 syöttöä) nikkaroivat voittajien parhaat tehot, kun taas Brandyn Curry oli 27 pisteellään Den Boschin ykkönen.

Mikko Koivisto pelasi Skylinersille 12 minuuttia, heitti kolme pistettä ja jakoi yhden syötön. Skyliners jatkaa lohkonsa kärjessä kahdella voitolla yhtä monesta ottelusta.

Ottelutilastot: Frankfurt – Den Bosch
 
15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

Näytä lisää vastaavia