Hanno Möttölä nimitetty FIBA:n pelaajakomissioon

29.1.2015 Suomen kaikkien aikojen koripalloilija Hanno Möttölä on nimitetty kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) pelaajakomissioon. Peliuransa viime syksyn historiallisiin MM-kisoihin päättäneen Möttölän ohella komissioon valittiin 12 muutakin lajin kansainvälistä tähteä. Pelaajakomission puheenjohtajana toimii serbilegenda Vlade Divac.

Hanno Möttölä on tullut valituksi 13 muun kansainvälisen lajilegendan kanssa FIBA:n pelaajakomissioon.

Möttölä pelasi urallaan 165 maaottelua, NBA:ssa sekä mm. NCAA- ja Euroliiga-finaaleissa. Nykyisin hän valmentaa suomalaislahjakkuuksia HBA-Märskyssä. Kuvat: Oma Studio & Ville Vuorinen.

- On suuri kunnia tulla valituksi tällaiseen ryhmään. Odotan innolla yhteistä työskentelyämme sen puolesta, että pelimme on tulevaisuudessa entistäkin parempi pelaajille. Koripallo on antanut vuosikymmenien ajan minulle paljon ja on mahtavaa, että voin antaa lajille takaisin useammalla eri tasolla, kommentoi Hanno Möttölä.

Möttölä, 38, työskentelee tällä hetkellä Suomen Koripalloliiton olympiavalmentajana Mäkelänrinteen urheilulukiossa, jossa hän valmentaa Helsinki Basketball Academyssa pelaavia suomalaislahjakkuuksia yhdessä Antti Koskelaisen ja fysiikkavalmentaja Jussi Hirvosen kanssa.

Hanno Möttölä pelasi Suomen A-maajoukkueessa lähes 20 vuoden ajan ja oli Susijengin pitkäaikainen kapteeni. Hän oli rakentamassa Suomen nykyistä nousua ja pääsi nauttimaan sen myötä urallaan kolmista EM-kisoista sekä viime syksyn MM-kisoista Suomi-paidassa.

Möttölä tullaan muistamaan historiankirjoissa ikuisesti paitsi Suomen kaikkien aikojen ensimmäisenä NBA-pelaajana myös esiintymisistään NCAA-yliopistosarjan sekä Euroliigan tarunhohtoisissa finaaleissa.

FIBA:n pelaajakomissiossa Möttölä on legenda muiden joukossa. Puheenjohtaja Divac lukeutui urallaan Euroopan NBA-pioneereihin ja kuului Jugoslavian kultaiseen ikäluokkaan yhdessä Drazen Petrovicin, Toni Kukocin, Dino Radjan ja kumppaneiden kanssa. Tulevaisuudessa Divac ja Möttölä tekevät yhteistyötä kokoushuoneissa, mutta 2000-luvun alussa kaksikko otti toisistaan mittaa NBA-parketeilla.

Pelaajakomission vastavalittujen jäsenten joukosta löytyy lisäksi mm. Fabricio Oberto (ARG), Radoslav Nesterovic (SLO), Ilona Korstin (RUS), Amaya Valdemoro (ESP) ja kolminkertainen olympiavoittaja Katie Smith (USA), jotka kaikki ovat Möttölän tavoin maidensa pitkäaikaisia koripallolähettiläitä. Mukana on myös belgialainen Tomas Van Den Spiegel, jonka kanssa Möttölä pelasi yhdessä Euroliigaa italialaisen Skipper Bolognan riveissä.

Ensimmäistä kertaa kootun FIBA:n pelaajakomission on määrä toimia pelaajien (miesten, naisten, nuorten) äänenä kansainvälisen koripalloliiton päätöksenteossa ja päätösvalmistelussa. Valittujen jäsenten toimikausi yltää aina vuoteen 2019.

Hanno Möttölää FIBA:n pelaajakomissioon esitti Suomen Koripalloliitto.

Henkilöt

 
30.4.2018 09:00 Susijengi

Susijengi ja Islanti iskevät yhteen Hartwall Arenalla – lipunmyynti käynnissä

Susijengi jatkaa MM-karsintoja kesä-heinäkuussa, kun se kohtaa ensin vieraskentällä Tshekin 29.6. ja sen jälkeen EM-kotikisoista tutulla areenalla Islannin 2.7. Islanti-ottelun lipunmyynti on käynnissä.

14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

Susijengi ja 3 Step IT jatkavat menestyksekästä yhteistyötä

Susijengin ja 3 Step IT:n monivuotinen ja menestyksekäs yhteistyö jatkuu uuden sopimuksen myötä ainakin seuraavat kaksi vuotta.

12.10.2017 13:20 Liittoa koskeva tiedote

Lauri Markkanen vahvasti esillä Ruudun koripallopaketissa

Uusittu yhteistyösopimus tuo NBA:n entistä vahvemmin esille Ruudun urheilutarjontaan. Susijengin nostattama sinivalkoinen koripallobuumi jatkuu runsaan viikon päästä Atlantin toisella puolen, kun Lauri Markkanen vetää legendaarisen Chicago Bullsin pelipaidan päälleen NBA:n runkosarja-avauksessa.

7.9.2017 18:13 Haastattelu

EM-kotikisojen pääsihteeri: ”Täydellisyyttä hipova kokonaisuus”

Satavuotista itsenäisyyttään juhlivan Suomen hullaannuttanut Susijengi suuntasi torstaina kohti EM-turnauksen pudotuspelejä, jotka pelataan Turkin Istanbulissa. Samanaikaisesti Helsingissä pelatun alkulohkovaiheen purkutöiden keskellä seisoo onnellinen mies; EM-kotikisojen pääsihteeri Ari Tammivaara tuntee ylpeyttä ja jakaa vuolaasti kiitosta.

Nokian puhelimet jälleen Susijengin mukana

Suomen Koripalloliitto on solminut monivuotisen yhteistyökumppanuuden HMD Global Oy:n kanssa. HMD on Nokian puhelimien uusi koti. Yhteistyön seurauksena Nokian puhelimet ja Susijengi yhdistävät jälleen voimansa.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

Susijengin juhlamaaotteluiden liput myyntiin 13.6.

Susijengi pelaa kaksi juhlamaaottelua ennen EM-kotikisoja 100-vuotiaan Suomen kunniaksi. Suomen hioessa kisakuvioitaan kuntoon, päästään myös katsomon puolella virittäytymään kisatunnelmaan.

Numero 6 jäädytetään faneille koripallon maajoukkuetoiminnassa

Suomen Koripalloliitto jäädyttää pelinumeron 6 maajoukkuetoiminnassa ja omistaa kyseisen pelinumeron faneille sekä suomalaiselle koripalloyhteisölle. Samalla Koripalloliitto julkaisi Susijengin White vs Blue -fanitapahtuman, jonka pääsyliput arvotaan. Tapahtumaan ei voi ostaa lippuja.

#EuroBasket2017-teos siirtyi Kansalaistorille

Koripallon EM-kisojen alkuun on enää alle sata päivää. Merkkipäivän kunniaksi #EuroBasket2017-teos on siirretty Helsingin Rautatientorilta muutaman sadan metrin matkan Kansalaistorille, jonne nousee Helsingissä pelattavien EM-otteluiden ajaksi (31.8.-6.9.) kisakylä ja suuri kisastudio.

Näytä lisää vastaavia