Kouvot kaatoi Katajankin

3.3.2010 Korisliigan eräänlainen kevätkierroksen kärkiottelu pelattiin keskiviikkona Joensuussa, jossa kuusi edellistä peliään voittanut Kataja sai vieraakseen kolmentoista pelin voittoputkessa olleen Kouvot. Vieraiden voittosarja sen kuin venyi, kun Kouvot haki 91-80 (49-41) -voiton.

Ajene Moye loisti molemmissa kenttäpäädyissä, kun Kouvot haki 14. peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa oli Katajan vuoro taipua.

Tuukka Kotti nosti Hongalle voittokorin Salossa jatkoajan viimeisellä sekunnilla.

Karhu raateli Maurice Hortonin johdolla FoKoPon.

Kuukauden pelaaja Tyray Pearson jatkoi siitä, mihin helmikuussa jäi ja nosteli ToPon voittoon.

Damon Williamsin tehoilta (26/16) takasi Pyrinnölle voiton KTP:n juhlaottelussa. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo.

Kataja piti pientä johtoa ensimmäisen vartin, kunnes Kouvot meni edelle eikä luovuttanut enää johtoaan. Kataja kävi kolmannen jakson lopulla kolmen pisteen päässä, mutta viimeinen neljännes eteni Kouvojen noin kymmenen pisteen johdossa.

- Pelissä oli jo selkeästi play off -tunnelmaa. Pelasimme mielestäni joukkueena tasaisemmin kuin Kataja. Meillä riitti energiaa kentän molemmissa päissä. Ratkaisevaa oli sekin, että Ajene Moye ja Kyle Shiloh saivat kiinni Katajan takamiehet Jeb Iveyn ja Petri Virtasen, luetteli voiton avaimia Kouvojen valmentaja Jukka Toijala.

Moye heitti Kouvoille 23 pistettä ja Antti Kanervo 19.

Katajasta Kristian Clarkson keräsi 23 pistettä sekä 13 levypalloa ja Sami Lehtoranta 19 pistettä.

Hongalle jatkoaikavoitto Salosta

Viidestä edellispelistään vain yhden voittanut Espoon Honka haki Salosta täpärän voiton, kun Vilpas kukistui jatkoajalla 78-76 (68-68, 25-32) -tuloksella.

Vilpas johti peliä parhaimmillaan kolmannen jakson lopulla 15 pisteellä, mutta Honka nousi neljännen jakson viimeisellä minuutilla pisteen johtoon. Vilppaan Lawrence Hammilla oli jakson viimeisellä sekunnilla tilaisuus sinetöidä kotivoitto vapaaheittoviivalta, mutta hän sai vain yhden heiton sisään ja ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Sen viimeisen minuutin alussa Vilpas johti 76-72, mutta Honka teki kuusi viimeistä pistettä. Tuukka Kotti nosti summerin soidessa vieraiden voittokorin.

- Carl (Elliot) teki hyvän pelin keskeltä ja pääsin nostamaan alta aika vapaasti kupin, Kotti riemuitsi.

Kotti teki kaikkiaan 27 pistettä ja vei 14 levypalloa. Carl Elliott säesti 18 pisteellä.

Vilppaan tehoparin muodostivat Charlie Burgess 25:llä ja Boakai Lalugba 22 pisteellä.

Karhu varmisteli sarjapaikkaansa

Kauhajoen Karhu varmisteli sarjapaikkaansa voitettuaan pykälän alempana karsijan paikalla olevan Forssan Koripojat kotipelissään selvästi 85-62 (42-30) -tuloksella.

Karhu hallitsi peliä, mutta FoKoPo tuli kolmannella jaksolla 15 pisteen päästä tasalukemiin. Peli ratkesi, kun Karhu nykäisi tasatilanteesta peräti 18-0 -jakson.

Maurice Horton oli voittajien tehokkain 25 pisteellä. Eldar Skamo teki 16 pistettä ja Jeremiah Wood kahmi 13 pisteen lisäksi 18 levypalloa.

Jo yhdennentoista peräkkäisen tappion kärsineestä FoKoPosta Rodrick Stewart teki 20 pistettä ja Durell Vinson merkkautti 16 pistettä sekä 14 levypalloa.

ToPolla helppoa Korihaita vastaan

ToPo otti helpon voiton Uudenkaupungin Korihaista, kun Helsingissä peli repesi 25 pisteen kotivoitoksi 85-60 (47-32) -tuloksella.

ToPo hallitsi peliä alusta asti ja ratkaisi voittonsa kolmannella jaksolla, kun kotijohto kasvoi yli 20 pisteeseen. ToPo oli vahva etenkin korin alla, jossa se vei levypallotkin 45-29.

Korisliigan helmikuun pelaaja Tyray Pearson repi ToPolle 23 pistettä ja 15 levypalloa. Corey Smith heitti 17 pistettä.

Ilman sairaslistalla ollutta Josh Gonneria pelanneesta Korihaista Bojan Sarcevic ja Mark McCarroll tekivät 16 pistettä mieheen.

KTP ei juhlinut juhlapelissään

KTP pelasi keskiviikkona ensimmäisenä suomalaisena koripallojoukkueena 1700. pääsarjapelinsä. KTP ei kuitenkaan juhlinut Tampereella pelatussa ottelussa, sillä Pyrintö vei voiton 85-74 (39-34) -lukemin.

KTP johti ensimmäisen vartin, mutta sen jälkeen johto pysyi niukasti Pyrinnöllä. Peli ratkesi viimeisellä neljänneksellä Pyrinnön nykäistyä 62-61 -tilanteesta seuraavan kolmiminuuttisen 10-0.

Damon Williams kunnostautui Pyrinnön tehomiehenä 26 pisteellä ja 16 levypallolla. Chris Hester ja Olli Ahvenniemi tekivät molemmat 13 pistettä.

Ian Young heitti KTP:lle 28 pistettä. Eric Washington keräsi 12 ja Ryan McDade 11 pistettä sekä 15 levypalloa.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.