Koposen Bolognan kiri jäi vajaaksi

8.3.2010 Petteri Koposen Virtus Bologna taisteli Italian Serie A:n sunnuntain kierroksella kymmenen pisteen takaa-ajoasemasta takaisin Armani Jeans Milanon tuntumaan, mutta jäi kuitenkin lopulta 71-73 (28-34)-tappiolle. Viikon arvokkaimmasta suomalaisvoitosta vastasi Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja, joka päihitti Ruotsin Basketliganin sarjakärki Norrköpingin.

Petteri Koposen Virtus Bolognan loppukiri jäi sunnuntaina vajaaksi.

Teemu Rannikko aloitti lauantaina pirteästi, mutta hyytyi muun joukkueensa mukana.

Shawn Huffin Kavalan kohtaloksi jäi taipua viime sekunnin heittoon.

Vesa Mäkäläinen poimi kahdeksan levypalloa, kun Plannja haki kauden ensimmäisen voittonsa Norrköpingistä.

Antti Nikkilän Sant Josep Girona nautiskeli perättäisvoitoista.

Juha Stenin Huesca haki kaksi murskavoittoa viikon aikana.

Worthing Thunder koki tappion Ville Mäkäläisen 24 pisteestä huolimatta. Kuvat: Francois Perthuis, Tomi Kaminen ja Tuomas Venhola.

Italian Serie A:ssa tasapisteissä Virtus Bolognan kanssa kamppaillut Armani Jeans Milano otti sunnuntaina ohjat käsiinsä jo varhain nousemalla avausjakson jälkeen 26-14-johtoon. Milano sinnitteli 6-12 pisteen johdossa aina ottelun päätösjaksolle, jolloin Bolognan kokenut takamies Andre Collins nosti joukkueensa 11 pisteen takaa-ajoasemasta (62-51) pisteen johtoon (64-65).

Milanon Marco Mordenten hyppyheitto sekä kaksi vapaaheittoa veivät Milanon 73-70-johtoon, kun pelikelloon jäi aikaa vain muutama sekunti. Milano rikkoi heti Bolognan saatua pallon kentälle pakottaen Koposen vapaaheittoviivalle. Koponen säkitti vapaaheitoistaan ensimmäisen, mutta heitti toisen rautoihin, eikä Bolognalle jäänyt aikaa rikkoa Milanon päästyä levypalloon. Sarjapisteet jäivät kotijoukkueelle lukemin 73-71 (34-28).

Bolognan avausviisikkoon kuulunut Koponen upotti 28 minuutissa 11 pistettä (kakkoset 2/5, kolmoset 2/3, vapaaheitot 1/2), haki kaksi levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kerran sekä menetti kerran. Andre Collins upotti Bolognalle 21 pistettä ja repi kuusi levypalloa. Kentän hahmot olivat Milanon Richard Mason Rocca (22/7/3 riistoa) sekä Jonas Maciulis (15).

Virtus Bologna on voittanut 20 ottelustaan 12 ja pysyy Serie A:ssa viidennellä sijalla tasapisteissä Air Avellinon kanssa.

Voitto karkasi Rannikon Granadalta

Viime viikkoisella vierasvoitollaan Joventut Badalonasta ison askeleen kohti Espanjan ACB-liigan pudotuspelejä ottanut Teemu Rannikon CB Granada kohtasi ACB:n lauantain kierroksella sarjataulukon yhdeksännellä sijalla makailleen Estudiantesin.

Granada sai otteluun erinomaisen alun ja villitsi kotiyleisöään siirtymällä toisen jakson puolivälissä 31-22-johtoon Rannikon vastatessa kahdesta kotijoukkueen kolmosesta. Toisen jakson loppuun Granadalle sattui kuitenkin synkkä neliminuuttinen, jonka Estudiantes vei nimiinsä 14-0 siirtyen 31-36-johtoon.

Ottelu edettiin loppuun asti Estudiantesin hallinnassa, vaikka Granada kävi Richard Hendrixin (17/9) korilla vielä 66-65-johdossa. Kolme minuuttia ennen loppua tilanne oli kutkuttavasti 73-75, mutta Estudiantes vei parin minuutin jakson 7-0 pedaten tiensä 75-84 (37-38) vierasvoittoon.

Vaihdosta peliin tullut Rannikko pelasi 17 minuuttia keräten saldokseen kuusi pistettä (kolmoset 2/4), kaksi levypalloa, kolme korisyöttöä, kolme menetystä ja kolme virhettä. Hendrixin ohella Granadan pirteimmästä esityksestä vastasi Joe Ingles (15/6 syöttöä). Estudiantesin tehokolmikon muodostivat German Gabriel (22/5), Carlos Suarez (18/9/4 syöttöä) ja Nik Caner-Medley (15/6).

Granada on voittanut 24 ottelustaan kymmenen. Joukkue jakaa ACB:n 12. sijan Fuenlabradan kanssa. Viimeinen pudotuspelisijoitus on yhden voiton päässä.

Viime hetken heitto upotti Huffin Kavalan

Shawn Huffin Kavala/Panorama sai Kreikan pääsarja A1 Ethnikissä vieraakseen pudotuspeleihin tähtäävän VAP Kolossoksen. Kavalan hallinnassa edennyt ottelu alkoi kääntyä vierasjoukkueelle kolmannen jakson puolivälissä, jolloin Kolossos sai kotijoukkueen ykkösase Alexis Kyritsiksen (20/6) kuriin. Kun Kavalan tähtitakamiehillä Milt Palaciolla (7/3/3 syöttöä) ja DeJuan Collinsilla (7/5) oli muutenkin hiljainen ilta, ei joukkueelta ollut löytyä ratkaisijoita pelin edetessä.

Ottelun ratkaisijaksi nousi VAP Kolossoksen Sasha Vasiljevic (6/1/5 syöttöä), joka upotti hyppyheiton koriin juuri ennen päätössummerin sointia. Pelin loppuluvut merkittiin vierasjoukkue Kolossoksen hyväksi 72-74 (35-29).

Huff pelasi Kolossosta vastaan 11 minuuttia, mutta jäi kahden pisteen saldoon (kakkoset 1/3, kolmoset 0/1). Huff myös riisti pallon kerran sekä rikkoi kerran. Kolossoksen parhaat pistemiehet olivat Nikos Pappas (13/3) ja Sotiros Manolopoulos (11).

Kavala on voittanut 19 ottelustaan viisi ja pysyy A1 Ethnikin 12. sijalla haettuaan voiton enemmän kuin Olimpia Larissa ja Ilisiakos.

Vesa Mäkäläisen Plannja rökitti sarjajohtajan

Vesa Mäkäläisen Luulajan Plannja antoi myrskyvaroituksen Ruotsin Basketliganin sarjajohtaja Norrköping Dolphinsille. Kauden kolme edellistä otteluaan Norrköpingia vastaan hävinnyt Plannja pieksi voittoputkessa olleen Norrköpingin kotonaan Luulajan Pontushallissa 1,898 katsojan edessä lukemin 103-95 (50-51).

Ennakkoasetelmat peliin olivat luulajalaisittain huonot, kun joukkueen pisteykkönen Brandon McKnight oli loukkaantuneena sivussa. Ensimmäistä kertaa kauden aikana aloitukseen nostettu Jim Enbom (15/4) vastasi kuitenkin huutoon viidellä kolmosella.

Ratkaiseva ero ottelussa nähtiin kolmannella jaksolla, kun Plannja rykäisi 21-vuotiaan Gustav Nyströmin (6/2) kahden perättäisen kolmosen saattelemana pariminuuttisen 12-0 ja nousi 74-60-johtoon. Norrköping ei jatkossa päässyt enää kahdeksaa pistettä lähemmäksi. Plannjan tehoykköset olivat laituri John Williamson (25/7) sekä sentteri John Rosendahl (20/6), Norrköpingia tahditti maajoukkuesentteri Joakim Kjellbom (21/10).

Lahtelaislaituri Vesa Mäkäläinen oli ottelussa elementissään ja tahkosi 30 minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 2/3, kolmoset 1/2), kahdeksan levypalloa, neljä korisyöttöä, yhden riiston, kolme menetystä ja neljä virhettä.

Plannja on voittanut 36 runkosarjaottelustaan 28. Basketliganin runkosarjaa on vielä pelaamatta neljä ottelua, ja Plannja on vahvasti matkalla pudotuspeleihin runkosarjan kakkossijalta. Sarjakolmonen Sundsvall Dragons on voittanut yhden ottelun vähemmän.

Nikkilän Gironan kurssi nousussa

Joulukuusta asti alavireisesti Espanjan kakkosliiga LEB Goldissa pelannut Antti Nikkilän Sant Josep Girona haki viikon aikana ensimmäiset perättäisvoittonsa kolmeen kuukauteen päihittämällä keskiviikkona sarjajumbo Vigon vieraissa 88-78 (75-75, 46-32) ja sunnuntaina Ourensen kotonaan 83-54 (42-21).

Keskiviikon ottelussa Girona johti Vigoa puoliajalla jo 14 pisteellä, mutta Vigo vei tauon jälkeisen kymmenminuuttisen murskaavasti nimiinsä 31-10 Marc Solan (12/3 syöttöä) ja Marcos Suka-Umun (14/4/4 syöttöä) yhteensä kuudella kolmosella. Vigo viritteli yllätystä johtamalla lukemissa 71-62 neljä minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua, mutta Troy DeVries (18/4) johdatti Gironan väkisin tasoihin ja jatkoajalle, joka kulki vieraiden komennossa.

Nikkilä sai Vigoa vastaan peliaikaa seitsemän minuuttia. Maajoukkuesentteri jäi pisteittä (kakkost 0/1), mutta antoi yhden korisyötön, blokkasi kerran vastustajan heiton ja rikkoi vastustajaa kerran.

Sunnuntaina Girona ei säästellyt kotikentällään Ourensea vastaan, vaan kasvatti johtonsa parhaimmillaan 35 pisteeseen kahden pudotuspeleihin tähtäävän joukkueen kamppailussa. Gironan puolustus piti Ourensen pelitilanneheittojen onnistumisprosentin alhaisena (34%) samalla, kun useampi pelaaja osallistui korintekotalkoisiin toisessa päädyssä. Gironan kirkkaimpana kärkenä loistivat Dreke Bouldin (20/5), Troy DeVries (13), Albert Vila (11/3/5 syöttöä) ja Darryl Middleton (10/5).

Nikkilä kaapi 15 minuutissa kouriinsa mukavat kahdeksan levypalloa ja heitti neljä pistettä (kakkoset 2/4). Nikkilälle merkittiin myös kolme pallonmenetystä sekä neljä virhettä.

Girona on voittanut 27 ottelustaan 14 ja kohosi LEB Goldin sarjataulukossa takaisin kahdeksannelle sijalle.

Samuel Haanpää ei ollut joukkueensa Palencian kokoonpanossa sunnuntain 68-79 (37-35) vierastappiossa Tenerife Ruralia vastaan. Palencia on voittanut 26 ottelustaan kymmenen ja pysyttelee LEB Goldin 15. sijalla.

Stenin Huesca järjesti murskajaiset

Viime viikkoina tasaisia kamppailuja Espanjan kolmosliiga LEB Silverin ylemmässä jatkosarjassa tahkonnut Juha Stenin Lobe Huesca järjesti viikon aikana kaksi taidonnäytöstä. Keskiviikkona Huesca ryöpytti Illescasia kotonaan 105-85 (49-50) ja nöyryytti sunnuntaina Guadaljaraa vieraskentällä 74-111 (35-59).

Keskiviikon ottelun ratkaisu tapahtui kolmannella jaksolla, kun Huesca sai vauhti- ja heittopelinsä käyntiin ja siirtyi pisteen tappioasemasta 11 pisteen johtoon. Huescan joukkuehyökkäystä vauhdittivat ennen kaikkea Asier Garcia (20/5), Stevie Johnson (18/8) ja Javier Perez (13/8). Sten nosteli 14 minuutissa kuusi pistettä (kakkoset 3/6, kolmoset 0/1), jakoi kaksi korisyöttöä, riisti kerran ja menetti pallon kerran.

Sunnuntain ottelu oli Huescan näytöstä ensimmäisiltä minuuteilta asti. Tasaisesta Huescasta kuusi pelaajaa ylsi 12-17 pisteen kokonaissaldoon, johdossa Oscar Gimenez (17/3/3 riistoa) ja Stevie Johnson (16/10/4 syöttöä). Sten pelasi vain 11 minuuttia, mutta keräsi 12 pistettä (kakkoset 3/4, kolmoset 2/2), yhden riiston sekä kaksi virhettä.

Lobe Huesca on voittanut 15 ottelustaan 10 ja jakaa LEB Silverin ylemmän jatkosarjan kakkostilan Alcazarin kanssa.

Ville Mäkäläinen linkosi 25 pistettä

Ville Mäkäläinen vastasi joukkueensa Worthing Thunderin korkeimmasta pistesaldosta Ison-Britannian BBL-liigan lauantain kierroksella, kun Thunder hävisi kotonaan Guildford Heatille 101-104 (53-52).

Thunderin aloitusviisikkoon tuttuun tapaan kuulunut Mäkäläinen teki tarkkaa työtä heittopelissään upottaen 25 pisteeseensä kakkoset 8/14, kolmoset 2/2 ja vapaaheitot 3/4. Mäkäläinen saalisti myös seitsemän levypalloa, jakoi kaksi korisyöttöä, riisti pallon kerran sekä menetti kolmasti.

Lauantain ottelu eteni kolmen jakson verran Worthing Thunderin hienoisessa komennossa. Tappioputkessa olleen Heatin Chad McKnight (31/8/4 syöttöä) nosti kuitenkin henkilökohtaisilla ratkaisuillaan joukkueensa Thunderin ohi päätösminuuteilla arvokkaaseen voittoon. Tappiosta huolimatta Worthing Thunder on BBL:n sarjataulukossa kahdeksantena kaksi voittoa Heatin edellä.

Mäkäläisen ohessa ahkerimmin korisukkaa heilutti Thunderista 21 pistettä nakellut Evaldas Zabas. McKnightin lisäksi Julius Joseph (27/2) ja Kenny Langhorne (23/7) kuuluivat Heatin tehomiehiin.

Worthing Thunder pysyttelee BBL:n kahdeksannella sijalla. Joukkue on voittanut 27 ottelustaan 13.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.