Catz neljän ottelun voittoputkessa, Korisliigan pudotuspeliviivan tuntumassa tiukkaa

28.2.2015 Korisliigan täyden viiden ottelun lauantain tulokset olivat kaikki enemmän tai vähemän odotettuja, kun kärkiviisikosta ainoastaan Hyvinkään Ponteva hävisi kotiparketillaan Vimpelin Vedolle. Kärkinelikon voimasuhteet pysyivät ennallaan, ja Catzin jo varmistettua runkosarjan voiton ovat jaossa enää sijat 2-4. Hallitseva mestari kulkeekin kohti pudotuspelejä vakuuttavassa vireessä, päivän 73-55 (42-23) voitto Turun Riennosta oli lappeenrantalaisten neljäs perättäinen.

Tilastorivi täynnä ja voitto tulostaululla. Alexandria Andersonin ja Catzin suoritukset kulkevat kuin käsi kädessä.

PeKa ja Jasmine Gill parantavat kun pudotuspelit lähentyvät. Tammikuun kuukauden pelaaja kirjautti tupla-tuplan vierasvoitossa Forssan Alusta.

Nunnavuoren palloiluhallin yleisö joutui poistumaan pettyneenä kotimatkalleen jo 12:n perättäisen kerran, kun tällä kertaa vierasjoukkueen ominaisuudessa sarjapisteet mukaansa turkulaisten kotiluolasta haki hallitseva mestari Catz.

 

Catzin neljäs perättäinen voitto oli isossa kuvassa enemmänkin valmistelua pudotuspelejä varten kuin mitään muuta, sillä mitään todellista panosta ottelussa ei ollut. Yhtä varmasti kuin Catz tulee runkosarjan voittamaan, tulevat turkulaiset jäämään sen häntäpäähän.

 

Vierailijoiden kokoonpanosta katseet kohdistuivat kuitenkin takamies Chelsea Douglasin otteisiin, sillä lappeenrantalaisten mestaruushaaveet riippuvat paljolti siitä, miten hyvin yhdysvaltalaistakamies sopii Catzin joukkueeseen kun kevään kovimmat pelit pyörähtävät käyntiin. 17 pistettä ja 5 levypalloa vajaan puolen tunnin peliajalla ovat toki ihan kohtalaiset tehot, mutta pitkä matka on kuljettavana vielä mikäli Douglasin otteiden pitäisi kantaa Catz mestaruuteen asti.

 

Alexandria Anderson (16/7/4 syöttöä/7 riistoa), Elena Reshetko (11/6) sekä Chandrea Jones (20/5/2/4/2 torjuntaa) sen sijaan suoriutuivat iltapuhteistaan totutun varmasti.

 

Kotijoukkueen positiivisimmista esityksistä vastasivat tupla-tuplan kanssa flirttaillut Sanni Salonen (17/8/4 riistoa), tupla-tuplan kotiin asti toimittanut Ida Myllyoja (13/15), sekä kauden ennätyspisteensä (12) heittänyt Margareeta Mäkelä.

 

 

Ottelutilastot: TuRi-Catz

 

 

Peli-Karhut vierasvoittoon Forssassa

 

PeKan ja Forssan Alun kohtaamisessa panoksena olivat kotkalaisten kannalta runkosarjan kakkospaikan tavoittelu (voitto säilytti mahdollisuudet Huiman saavuttamiseen elossa), ja kotijoukkue Alun kannalta pudotuspelipaikan varmistelu ja sijoituksen parantelu pudotuspeliviivan päällä.

 

Vierailijoiden vakuuttava avauspuolikas jätti lopulta kuitenkin Alulle liian ison vuoren kiivettäväksi, eivätkä forssalaiset päätösneljänneksellä enää päässyt neljää pistettä lähemmäs missään vaiheessa, ja näin ollen sarjapisteet matkasivat Kotkaan lukemin 81-77 (42-29).

 

Vierailijoiden tehokkaimpina esiintyivät lauantain koitoksessa tupla-tuplat naiseen urakoineet laituri Jasmine Gill (21/11/4), sekä toisen ottelunsa PeKa-paidassa pelannut sentteri Breanna Brock (18/15). Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsi myös laituri Natasha Thames (14/7).

 

Kotijoukkue Alun Sarah Hansen (18/3 syöttöä/5 riistoa) oli forssalaisten pisteykkönen, ja kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi myös Ashley Evans (12/9 levypalloa), Hanna Vapamaa (15/8), Brittany Kennedy (13/7/7 syöttöä), sekä Minna Sten (10/4).

 

 

Ottelutilastot: FoA-PeKa

 

 

Äänekosken Huima Pyrintöä vahvempi kotonaan

 

Huiman paikka runkosarjan kakkosena on jälleen kerran ottelua lähempänä toteutumista, kun äänekoskelaiset voittivat Äänekosken liikuntatalon runsaslukuisen yleisön edessä Tampereen Pyrinnön lukemin 71-60 (34-31).

 

Tappion kärsineet tamperelaiset ovat kolme ottelua ennen runkosarjan loppua kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta Tapiolan Honka hengittää niskaan vain voiton päässä. Maaliskuusta tulee tamperelaisittain äärimmäisen jännittävä, kuten kevään puolelle kääntyvän koripallokauden tietysti pitäisikin olla.

 

Kotijoukkue Huiman tehokkaimpina riehuivat lauantain ottelussa tupla-tuplat kirjauttaneet Chandra Harris (18/13/2 syöttöä/3 riistoa/2 torjuntaa) ja Michaela Houser (20/10/3/4). Kaksinumeroiseen pistesaldoon ylsi myös ikinuori Kenya Robinson (10/6/2/3).

 

Vierailijoiden hyökkäyksen tehoista vastasivat suurimmilta osin tupla-tuplan toimittanut Jessica Schroll (15/10/5/2), sekä kokenut Kaisa Lind (13).

 

 

Ottelutilastot: Huima-Pyrintö

 

 

Vimpelin Vedon toinen puoliaika liikaa Hyvinkään Pontevalle

 

Hyvinkään Martinhallin yleisön edessä isolle tauolle viiden pisteen johdossa lähtenyt Ponteva ei onnistunut kotiyleisön harmiksi säilyttämään johtoasemaansa loppuun asti, vaan tauolla koneestaan uuden vaihteen löytänyt Veto karkasi ensin kolmannen jakson päätteeksi kahden pisteen johtoon, ja lopulta 79-73 (36-41) -vierasvoittoon.

 

Vierasjoukkueen jenkkikolmikko toimi lauantaina Vedon voiton takaajana, kun jokainen kolmikosta Alexandra Stelfox (19/8/3 torjuntaa), Breanna Salley (15/3/7 syöttöä/4 riistoa) ja Korinne Campbell (17/13) ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin ja esiintyi muutenkin vakuutavasti.

 

Pontevan riveistä tupla-tuplan tilastolakanaan merkkauttivat tuttuun tapaansa Taru Tuukkanen (17/12/5 syöttöä), sekä vahvat puoli tuntia parketilla viettänyt Laura Saarinen (13/15). Positiivisiin esiintyjiin voidaan laskea myös kolmikko Henna Lindholm, Titta-Riina Lepistö ja Moona Hämäläinen, kaikkien pussittaessa mittatilaustyönä 11 pistettä.

 

 

Ottelutilastot: HyPo-ViVe

 

 

ToPo voittoon Tapiolassa

 

Torpan Pojat piti toiveet runkosarjan kakkospaikasta elossa voitolla Tapiolan Hongasta Tapiolan urheiluhallin lauantaisessa iltapäivässä. Voiton avaimena toimi ToPon tukahduttava puolustus, vierailijoiden pitäessä Hongan yksinumeroisissa pistelukemissa ottelun avaus-, sekä päätösneljänneksellä.

 

Loppulukemat 64-37 (36-21) voisivat olla lukemat kiihkeästä juniorijoukkueiden kamppailusta, mutta tällä kertaa tiukka puolustus ja kertaluokkaa heikompi heittopäivä kotijoukkueen osalta todisti, että nähdyn kaltaiset lukemat ovat mahdollisia myös pääsarjatasolla.

 

Vierailijoiden tutuista tehopelaajista kolmikko Heta Korpivaara (11/9), Niina Laaksonen (19/11) ja Dionne Pounds (15/6/7/3 riistoa) ylsivät kaksinumeroiseen pistesaaliiseen, koko 11:n pelaajan kokoonpanon saatua vähintään viisi minuuttia peliaikaa.

 

Kotijoukkue Hongan kolisteltua rautoja etenkin kolmen pisteen kaaren takaa (4/33 = 12%), olivat ilon aiheet harvassa, mutta Tuuli Menna (12/7) ja Sara Rokkanen (7/10) suoriutuivat kuitenkin jotakuinkin tyydyttävin arvosanoin lauantain koitoksesta.

 

 

Ottelutilastot: Honka-ToPo
 
12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

Näytä lisää vastaavia