Huima voitolla kiinni runkosarjan kakkospaikkaan, Korisliigassa viiden ottelun sunnuntai

1.3.2015 Korisliigan viiden ottelun sunnuntain kohokohtina toimivat Äänekosken Huiman kotivoitto Hongasta, jolla Huima varmisteli runkosarjan kakkospaikkaansa, nousten voiton etumatkalle ToPosta jota äänekoskelaiset johtavat myös keskinäisten otteluiden perusteella. Muualla Forssan Alku varmisteli pudotuspelipaikkaansa, Catz ja Peli-Karhut jatkoivat voittoputkiaan ja Vimpelin Veto varmisti pudotuspelipaikkansa.

Huima ja Kenya Robinson ottivat ratkaisevan askeleen kohti runkosarjan kakkospaikkaa voitolla Hongasta.

Sanna Heleniuksen edustama Forssan Alku otti sunnuntaina likimain varman kiinnityksen pudotuspelipaikkaan vierasvoitolla ToPosta.

Elena Reshetkon rooli Catzissa kasvaa mitä pidemmälle kevät etenee. Päivän HyPo-voitosta saldona tupla-tupla.

Sentteri Breanna Brock on tuonut PeKan ryhmään tarvittavan määrän kokoa ja näköä. Päivän ottelussa TuRia vastaan saldona oli pisteiden lisäksi 5 heitontorjuntaa. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Äänekosken liikuntatalon yleisön edessä tasaisen avauspuolikkaan pelanneet Huima ja Honka tarjosivat yleisölle tasapainoista koripalloa ja tiukkaa kamppailua. Isolle tauolle siirryttäessä kotijoukkue Huima johti koitosta 32-31 -lukemin, mutta polkaisi kaasupoljinta kolmannen kymmenminuuttisen kohdalla ratkaisevasti.

 

Kolmannen jakson luvuin 24-13 nimiinsä vieneet äänekoskelaiset saivat tasaisesti onnistumisia karkumatkansa aikana, kun niin Kenya Robinson, Chandra Harris, Michaela Houser kuin myös Camilla Grönberg olivat ratkaisevassa roolissa kolmannen jakson eron synnyttämisessä.

 

Päätösjakso kulki enemmän tai vähemmän tasaisissa merkeissä, Hongan kavennettua eron päätössummerin lähestyessä vielä yksinumeroisiin lukemiin. Voittajasta ei kuitenkaan enää ollut epäselvyyttä, ja päätössummerni soidessa Äänekosken liikuntatalon tulostaululla seisoivat komeat 69-60 -lukemat kotivoiton merkiksi.

 

Kotijoukkueen tasaisesti suorittaneen kokoonpanon riveistä itsensä esille nostivat tupla-tuplat nimiinsä kirjauttaneet Robinson (11 pistettä/13 levypalloa/2 syöttöä/3 riistoa) ja Harris (16/10/2/3), kuin myös ratkaisevaa eroa tehdessä loistaneet Houser (15/9/3/2) ja Grönberg (10).

 

Vierailija Hongan kahdeksan pelaajan kokoonpanosta kaksi pelaajaa nousi ylitse muiden, Elina Koskimiehen (12/6/2) ja Tuuli Mennan (20/4) suorittaessa pykälää muita korkeammalla tasolla.

 

 

Ottelutilastot: Huima-Honka

 

 

Forssan Alku vierasvoittoon ToPosta

 

Ilman Juta Jahiloa pelannut Forssan Alku vastasi sunnuntain kovimmasta yllätyksestä, kun se kaatoi Töölön Kisahallin parketilla ToPon lukemin 83-65 (39-31).

 

Etenkin Forssan aggressiivinen ja vastustajan kuin vastustajan hyökkäystä sekoittava puolustus toimi voiton takaajana, Alun pitäessä ToPon hyökkäyksen noin 15 pistettä keskiarvoaan hiljaisempana.

 

Vierailijoiden Sarah Hansen (24/9) suoritti läpi viikonlopun kovalla tasolla, lukeutuen myös sunnuntaina Alun parhaimmistoon. Parhaan ottelunsa tilastojen valossa hetkeen pelasi myös sentteri Minna Sten, joka pussitti kauden ennätyspisteikseen 23.

 

Kotijoukkue ToPon tuttu tehokolmikko Heta Korpivaara (18/8/3), Niina Laaksonen (13/8) ja Dionne Pounds (23/3/4) suoriutui iltapuhteestaan tyydyttävin arvosanoin, mutta lopulta voitosta taistelemiseen ei kolmikonkaan panos riittänyt.

 

 

Ottelutilastot: ToPo-FoA

 

 

Catzin voittoputki viiden ottelun mittainen

 

Hallitseva mestari Catz alkaa olemaan valmis pudotuspeleihin, etenkin puolustuksensa osalta. Päivän ottelussa Hyvinkään Pontevaa vastaan onnistuivat lappeenrantalaiset puolustuksensa avulla pitämään sarjapisteet itsellään 68-61 (29-31) -voitolla.

 

- HyPo on erittäin hyvä joukkue ja meille vaikea vastustaja. Puolustuspelimme onnistui ja pelaajat yrittivät kiitettävästi, mutta hyökkäyksessä on vielä tehtävää, summasi Catzin pääkäskijä Mika Haakana.

 

Kotijoukkueen riveistä tehokkaimpina esiintyivät sunnuntaina tutut nimet Alexandria Anderson (15/12), Elena Reshetko (12/15), sekä myös Catzin riveissä vielä suhteellisen tuore takamies Chelsea Douglas (15/4/4).

 

Vierailija HyPon Taru Tuukkanen lähenteli jopa tripla-tuplaa, upottaen 12 pistettä, repien 10 levypalloa ja kirjauttaen nimiinsä peräti 8 koriin johtanutta syöttöä. Pisteiden saralla tehokkainta jälkeä Pontevan riveistä teki Anni Jämsä (14), Anni Mäkitalon (12) säestäessä hyvin.

 

 

Ottelutilastot: Catz-HyPo

 

 

Peli-Karhut vakuuttavaan kotivoittoon

 

Steveco Areenan yleisö sai nauttia kotijoukkueen toimesta iloisesta hyökkäyspelistä, kun PeKa korjasi sarjapisteet tililleen vakuuttavalla 92-58 (53-26) -kotivoitolla Turun Riennosta. Riennolle tappio oli 21:s perättäinen, voiton ollessa PeKalle kolmas perättäinen.

 

Kotijoukkueen kokoonpanosta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin, ja eniten korisukkaa ehtivät kuluttamaan laituri Jasmine Gill (19/5), laituri Roosa Lehtoranta (18) sekä sentteri Breanna Brock (17/6/5 torjuntaa).

 

Riennon surullisen tappioputken jatkuessa, olivat positiiviset esitykset Ida Myllyojalta (20/11/5 syöttöä) ja Helmi Tuloselta (23/7) toivottuja ilon aiheita turkulaisittain.

 

 

Ottelutilastot: PeKa-TuRi

 

 

Vimpelin Veto varmisti paikkansa pudotuspeleissä

 

Sarjanousija Vimpelin Veto varmisti Pyrinnöstä ottamansa komean 96-53 (45-26) -vierasvoittonsa turvin paikkansa pudotuspeleissä. Tappio tarkoitti tamperelaisittain sitä, että voiton päässä niskaan hengittävä Honka on edelleen uhka Pyrinnön pudotuspeliesiintymiselle.

 

- Pyrintö oli pelannut eilen kovan pelin Äänekoskella, ja sieltä puuttui kokoonpanosta Meral Bedretdin. Totta kai se vaikutti heidän peliinsä ja varmaankin itseluottamukseen, pyöritteli ViVe-luotsi Jukka-Pekka Kujala.

 

Vierailija Vedon riveistä tehokkainta jälkeä päivän ottelussa tekivät tutut nimet, Korinne Campbellin (23/9), Breanna Salleyn (16/7/3) ja Alexandra Stelfoxin (16/10/4/2 torjuntaa) toimiessa jatkuvana riesana Pyrinnön puolustukselle.

 

Ilman Bedretdiniä pelanneen Pyrinnön hyökkäys jäi kovin yksipuoliseksi, ja vaikka Jessica Schroll (24/5/2) kaikkensa tekikin, ei nainen saanut yksin pidettyä kotijoukkuetta mukana voittotaistelussa.

 

 

 

Ottelutilastot: Pyrintö-ViVe
 
25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

Näytä lisää vastaavia