Dettmannilla ja Lehdolla onnistuneet debyytit, Salinin Gran Canaria kaatoi FC Barcelonan

8.3.2015 Henrik Dettmann onnistui katkaisemaan istanbulilaisen Besiktasin pitkäksi venyneen tappioputken Turkin liigassa luotsaamalla joukkueensa 79–81 (47–43)-voittoon Pinar Karsiyakasta. Antero Lehto upotti viisi pistettä Italian debyytissään, Sasu Salinin Gran Canaria shokeerasi FC Barcelonan Las Palmasissa ja Petteri Koponen paukutti 21 pistettä Pietarissa.

Henrik Dettmann katkaisi Besiktasin tappioputken ensi yrittämällä.

Sasu Salinin Gran Canaria huudatti kotiyleisöään kaatamalla FC Barcelonan Las Palmasissa.

Petteri Koponen puraisi Zenitiä Pietarissa 21 pisteen verran.

Antero Lehto pussitti viisi pistettään Varese-debyytissään. Kuvat: Ville Vuorinen.

Pinar Karsiyaka siirtyi avausneljänneksen päätteeksi 25–14-johtoon istanbulilaisvieraistaan, mutta Dettmannin ja Lassi Tuovin komentama Besiktas sai toisella neljänneksellä pelistä otteen ja hivuttautui tauon jälkeen turvalliseen johtoon.

Pinar Karsiyaka vei vielä mylvivän kotiyleisönsä edessä pelin päätösminuutit luvuin 17-4, mutta Dettmannin komentama Besiktas onnistui katkaisemaan kuuden perättäisen tappion putkensa. Scottie Reynolds säkitti voittajille 18 pistettä ja John Holland 16 pistettä.

Besiktasille voitto oli kauden yhdestoista. Otteluita joukkue on pelannut runkosarjan aikana 21.

Salinin Gran Canaria shokeerasi Barcelonan, Leelle onnistumisia Bilbaota vastaan

Sasu Salinin edustama Gran Canaria lähetti Las Palmasin kotiyleisön kotimatkalle hyvillä mielin Espanjan ACB-liigakierroksella sunnuntaina, kun joukkue kampasi legendaarisen FC Barcelonan nurin kotikentällään 76–70 (36–42).

”Barca” hallitsi peliä kolmen jakson ajan, mutta päätösneljänneksellä Gran Canaria sai puolustuspäänsä kuntoon ja vei ratkaisevat minuutit 23–13. Albert Oliver pussitti voittajille 17 ja Tomas Bellas 15 pistettä.

Sasu Salin keräsi joukkueelleen 16 minuutissa neljä pistettä, neljä levypalloa ja riiston.

Kolmessa ensimmäisessä ottelussaan UCAM Murcian paidassa pelitilanneheittojensa kanssa tuskaillut Gerald Lee junior sai tärkeitä onnistumisia, kun Murcia jyräsi Thomas Kelatin (19/3) ja Scott Bamforthin (15/3) johdolla Bilbaon kotonaan 91–65 (52–28).

Vapautuneesti pelannut Lee nosti kolme kahden pisteen heittoa ja keräsi siten 16 minuutissa kuusi pistettä voittajille. Lee kouri myös neljä levypalloa ja riisti pallon kerran.

Salinin Gran Canaria jatkaa ACB-liigan kahdeksantena (12 voittoa/11 tappiota) ja Leen Murcia kymmenentenä (11/12).

Ottelutilastot: Murcia – Bilbao

Koponen vireessä Pietarissa

Petteri Koposen BC Himki matkusti sunnuntaiksi Pietariin VTB-liigan otteluun sikäläistä Zenitiä vastaan. Ottelu oli joukkueille toinen kohtaaminen kolmesta viikon sisään, sillä joukkueet ovat vastakkain myös Eurocupin neljännesvälierissä.

Zenit hyvitti Himkin tiistaisen Eurocup-voiton narraamalla moskovalaisia Kyle Landryn (20/9) johdolla pistein 65–63 (33–28). Himki tuli päätösminuutilla kahdesti pisteen päähän, mutta puristus ei riittänyt lähemmäs.

Petteri Koponen oli ainoa tasolleen noussut Himki-pelaaja. Zenitin Walter Hodgea vastaan tasapäisesti vääntänyt Koponen tyylitteli 31 minuutissa 21 pistettä, yhden levypallon, kaksi syöttöä ja riiston.

Himki tipahti tappiollaan VTB-liigan kakkossijalle Moskovan TsSKA:n jälkeen. Himki on voittanut 23 ottelustaan 19.

Ottelutilastot: Zenit – Himki

Lehdolla tyylikäs avaus

Antero Lehto sai 12 minuuttia peliaikaa, sivalsi viisi pistettä ja haki yhden levypallon Italian Serie A:n debyytissään Varesen paidassa. Lisäksi ottelu oli Lehdolle voitokas, sillä Varese kumosi Rooman jatkoajalla 78–73 (39–23, 65–65).

Varese johti peliä päätösneljänneksen puolivälissä vielä 12 pisteellä, kunnes Rooma väänsi väkisin pelin jatkoajalle. Lopulta Christian Eyengan (18/10/4 blokkia) ja Yakhouba Diawaran (16/2) komentama Varese onnistui tuuppaamaan roomalaiset nurin.

Voitto oli Vareselle tuiki tärkeä. Serie A:n häntäpään joukkueisiin lukeutuvalle Vareselle voitto oli seitsemäs kauden 21 ottelusta.

Ottelutilastot: Varese – Roma

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.