Vilpas katkaisi Kouvojen voittoputken

10.3.2010 Korisliigan keskiviikkokierroksen suurin yllätys koettiin Salossa, jossa sarjan viimeisenä ollut Vilpas katkaisi sarjaa johtavan Kouvojen yli kaksi kuukautta ja 15 peliä jatkuneen voittoputken. Putoamista vastaan kamppaileva Vilpas otti tärkeät pisteet 66-64 (31-32) -tuloksella.

Lawrence Hamm avitti Vilppaan voittoon Kouvoista 24 pisteellä, joiden joukossa oli kouvolalaisten voittokulun katkaissut kolmonen.

Pyrintö katkoi Damon Williamsin (31/14) tehoillan ansiosta ToPon voittoputkelta siivet.

Adam Hall ja LrNMKY möyhensivät Hongan näyttävästi vieraissa.

Lahden Corey Rouse palasi tehokkaasti sairauslomaltaan.

Jeremiah Wood teki 30 pistettä ja kauhoi 16 levypalloa, kun Karhu saalisti Korihait.

Petri Virtasen Kataja lisäsi FoKoPon ahdinkoa. Kuvat: Kimmo Metsälä & Matti Koskinen & Francois Perthuis.

Tasaisessa pelissä ero ei kasvanut missään vaiheessa yhdeksää pistettä suuremmaksi. Tuon verran Vilpas johti toisella jaksolla. Kouvot piti johtoa kolmannen jakson alusta toiseksi viimeiselle minuutille. Vilpas nousi viimeisellä minuutilla voittoon Lawrence Hammin kolmosella ja Roope Ahosen vapaaheitolla.

Hamm heitti kaikkiaan 24 pistettä. Charlie Burgess keräsi 12 pistettä ja 13 levypalloa.

Kouvoista Ville Kaunisto viimeisteli 16 pistettä ja Ajene Moye sekä Kyle Shiloh 12.

Pyrintö päätti ToPon voittokulun

Torpan Poikien viiden pelin voittoputki katkesi Tampereella Pyrinnön 78-69 (32-25) -voitolla. Samalla Pyrintö vahvisti sarjan kakkossijaansa jätettyään kolmantena olevan ToPon jo neljän voiton päähän.

Pyrintö johti peliä alusta loppuun. Ero alkoi kasvaa ratkaisevaksi kolmannella jaksolla, jonka lopulla ToPo jäi jo 17 pisteen päähän.

Pyrinnön Damon Williams nousi pelin hahmoksi 31 pisteellä ja 14 levypallolla. Kenneth Lowe heitti 17 pistettä.

ToPosta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Hanno Möttölä 25:llä ja Obie Trotter 19 pisteellä. Esimerkiksi Corey Smith jäi kokonaan pisteittä.

Hongan peli ei kulje

Espoon Honka on voittanut kuluneen kuukauden aikana kahdeksasta pelistään vain kaksi. Keskiviikkona Lappeenrannan NMKY tuotti Espoossa Hongalle suurtappion 83-58 (36-27) -lukemin.

LrNMKY johti alkuminuuttien jälkeen peliä koko ajan. Kolmannen jakson puolivälissä ero pysyi vielä alle kymmenessä pisteessä, mutta viimeisen neljänneksen alussa se repesi ratkaisevasti yli 20 pisteeseen.

LrNMKY:n tehoparin muodostivat 21 pistettä mieheen tehneet Adam Hall ja Robert Turner. Hall keräsi lisäksi 13 levypalloa.

Vaisusta Hongasta pääsivät yli kymmenen pisteen vain Tuukka Kotti 16:lla ja Gerald Riley 12 pisteellä. Honkaa ei auttanut nilkkavammasta toipuneen Jukka Matisenkaan paluu hänen kolmea pistettään enempää. Jalkavaivainen Monte Cummings pelasi vain kahdeksan minuuttia.

Namika Lahdelle pisteet KTP:ltä

Namika Lahti paranteli asemiaan kamppailussa viimeisistä pudotuspelipaikoista otettuaan kotipelissään pisteet KTP:ltä 89-82 (41-38) -tuloksella.

Namika johti peliä koko ajan, mutta ei kyennyt repäisemään riittävää eroa. KTP kärkkyi lähes koko viimeisen neljänneksen vajaan kymmenen pisteen päässä, mutta ei onnistunut nousemaan lähemmäs.

Sormivammasta toipunut Corey Rouse oli voittajien tehokkain 25 pisteellä. Ricky Hickman heitti 24 ja Roope Suonio 22 pistettä.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä KTP:stä Isaac Spencer keräsi 25 ja Eric Washington 20 pistettä sekä 13 levypalloa.

Karhu kiri Korihaiden ohi

Kauhajoen Karhu otti neljännen peräkkäisen voittonsa käännettyään kotipelinsä Uudenkaupungin Korihaita vastaan lopussa 93-92 (37-50) -voitokseen.

Korihait johti peliä ensimmäiset 35 minuuttia parhaimmillaan 16 pisteellä. Karhu käväisi edellä viisi minuuttia ennen loppua, mutta seuraavan kerran vasta 11 sekuntia ennen loppusummeria, kun Reginald Golson nosti isännille voittokorin.

Karhusta Jeremiah Wood kunnostautui 30 pisteen ja 16 levypallon tehoilla. Golson sekä Eldar Skamo heittivät 16 pistettä mieheen.

Korihaista Arizona Reid heitti jo kymmenessä minuutissa 16 pistettä ja koko pelissä 33. Jalkavammasta toipunut Josh Gonner viimeisteli 21 pistettä.

Kataja venytti FoKoPon tappioputkea

Joensuun Kataja venytti sarjassa nyt viimeiseksi jääneen FoKoPon tappioputken 13 pelin mittaiseksi, kun Kataja otti forssalaisista 95-72 (45-36) -kotivoiton.

FoKoPo johti peliä toisen jakson puoliväliin asti, kunnes Kataja nousi ohi 16-0 -nykäisyllä. FoKoPo käväisi vielä kolmannen jakson lopulla viiden pisteen päässä, mutta Kataja voitti viimeisen neljänneksen 25-12.

Timothy Withworth heitti Katajalle 20 pistettä ja Petri Virtanen 19. Kristian Clarkson kahmi 13 levypalloa.

FoKoPosta Durell Vinson keräsi 18 pistettä sekä 13 levypalloa ja Tyson Patterson 16 pistettä.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.