Naisten divarin välierät käyntiin kotivoitoilla

13.3.2015 Naisten 1-divisioonan välierät alkoivat kotivoittoisesti, kun runkosarjavoittaja Puhuttaret kukisti kotonaan Helmi Basketin lukemin 70-62 ja myös runkosarjakakkonen Espoo Basket Team kaatoi BC Nokian kotonaan 73-59.

Ottelu eteni Vantaalla tasatahtia lähes kolme jaksoa, kunnes kotijoukkue-Puhuttaret alkoi nykimään eroa Emmi Järnin (7/6/6 riistoa) puolustuspään stoppien ja Petra Noposen (8/3) kolmosen ansiosta.

Helmi Basket roikkui kuitenkin sitkeästi mukana Sofia Rajalana (18/6) ja Sandra Karstenin (10/12) johdolla. 18 pistettä heittäneen voittajien Lotta Aaltosen käsi ei kuitenkaan tärissyt lopussa vapaaheittoviivalla ja ensimmäinen välierävoitto jäi vantaalaisille.

Toisen välieräparin tavoin myös EBT:n ja BC Nokian välinen välierä sai ratkaisunsa vasta viimeisellä neljänneksellä peräkkäisillä kolmosillaan ja puolustuspään esityksillään, etenkin pimentemällä Nokian avainpelaajat Nina Hyvärisen ja Katri Mennan.

EBT:n pisteykkönen oli 17-vuotias Lotta Eräkangas, joka upotti 16 pistettä 23 minuutissa. Vieraiden tehokkain oli Anni Lehtola (18/6).

Ottelutilastot: EBT - BC Nokia