Teemu Rannikko ja Kataja Basket kaksivuotiseen jatkosopimukseen, myös Marius Van Andringa jatkaa Joensuussa

17.3.2015 Joensuulainen Korisliiga-joukkue Kataja Basket ja kapteeninsa, takamies Teemu Rannikko, 34, ovat tehneet sopimuksen kahdesta seuraavasta pelikaudesta. Yksi suomalaisen koripalloilun ikoneista jatkaa näin ollen peliuraansa ainakin kevääseen 2017. Myös tulokaskauttaan pelaava takamies Marius Van Andringa, 20, nähdään ensi kaudella seuran väreissä. Hänen sopimuksensa on mallia 1+1.

Vajaan yhdeksän syötön keskiarvolla Korisliigassa operoiva Rannikko jatkaa uraansa ainakin kahden kauden ajan Joensuussa.

Rannikko on pelannut miesten maajoukkueessa, Susijengissä vuodesta 1997 ja esiintynyt 136 miesten maaottelussa.

Suomi-koriksen lupauksiin kuuluva Marius van Andringa on solminut myös jatkosopimuksen Kataja Basketin kanssa. Kuvat: Vesa Kuukka.

Rannikko palasi 13 vuotta kestäneeltä ulkomaanreissulta Suomeen ja Kataja Basketiin keväällä 2013. Viime kaudella joukkue selvisi johdollaan Korisliigan finaaleihin ja tänä vuonna nuorentunut ryhmä on parantanut peliään sitä mukaa mitä pidemmälle runkosarjassa on edetty.

Suomikoriksen ikoneihin lukeutuva, 136 miesten maaottelua pelannut takamies on ollut kovassa vedossa sekä alkukauden europeleissä että omassa liigassa. FIBA EuroChallengen kuudessa ottelussa hänelle kirjattiin keskimäärin 10,2 pistettä ja 7,2 koriin johtanutta syöttöä (tilastokakkonen), joita korkeimmillaan merkittiin 16 ottelussa Benficaa vastaan. Korisliigan 22 ottelussa vastaavat lukemat ovat 14,2 pistettä ja 8,5 syöttöä (tilastokärki). Korkein yksittäinen syöttönoteeraus, 16, nähtiin vajaa viikko sitten loimaalaista Bisonsia vastaan.

Pelintekijän otteet on laitettu merkille myös ulkomailla, mutta näillä näkymin perhe Rannikko pysyy Suomessa.

- Kauden mittaan olen saanut joitakin kyselyjä ensi kaudesta ja myös siirtymisestä kesken kauden vähän etelämpään osaan Eurooppaa. Perheen kanssa ollaan kuitenkin päätetty ettei ihan helpolla Suomen ulkopuolelle enää lähdetä, Rannikko kertoo seuran tiedotteessa.

- Seuraavat kaksi vuotta nyt ainakin vielä pelaan ja itselleni olen sanonut että niin kauan kun pelaamisesta nauttii sillä tavalla kun juuri nyt niin lopettamista ei kannata edes ajatella.

Tähtäin konkarilla on Suomen kentillä selvä:

- Pantterin nostaminen ilmaan olisi tietenkin mahtavaa. Seuraavan kahden vuoden aikana haluaisin myös nähdä näiden nuorten pelaajien ottavan isoja kehitysaskeleita ja tietenkin Areenan katsomot täynnä - jokaisessa pelissä.

Marius Van Andringan nousukiidossa oleva ura jatkuu Joensuussa

Perjantaina 21-vuotissyntymäpäiväänsä viettävä helsinkiläisen Malmin Super-Koriksen kasvatti on nauttinut Rannikon ohjauksesta reilun puoli vuotta. Debyyttikausi Korisliigassa alkoi luonnollisesti hieman haparoiden mutta sittemmin Van Andringa on jo profiloitunut varteenotettavaksi kaukoheittäjäksi ja hyväksi puolustajaksi.

- Ensimmäinen liigakausi alkoi aika hitaasti jos niin voi sanoa, Van Andringa kertaa.

- Parin kuukauden jälkeen tempoon ja tasoon alkoi tottua, joten pystyin alkaa pelaamaan omilla vahvuuksillani.

Siirtyessään Katajaan viime kesänä Van Andringa asetti yhdeksi tavoitteekseen saada peliaikaa. Sitä onkin kehityksen myötä tullut keskimäärin 18 minuuttia per ottelu ja onpa paikka aloitusviisikkoonkin lohjennut jo 17 kertaa. Rannikon oltua hetken sivussa loukkaantuneena päävalmentaja Pekka Salminen jakoi nuorukaiselle vastuuta jopa pelintekijän tontilla.

Pelaamassaan 29 ottelussa tilastoihin on kirjattu keskimäärin 5,8 pistettä ja 1,3 levypalloa sekä hyvät 57 ja 34 prosentin heittotarkkuudet (kakkoset ja kolmoset).

- Kauden alussa oli henkilökohtaisella tasolla paljon tavoitteita. Niistä jotkut on saavutettu mutta paljon on vielä saavuttamatta. Vaikka olen saanut hyvin vastuuta olen tyytymätön omiin heittoprosentteihini. Niitä pitää pystyä nostamaan, Andringa toteaa päättäväisesti.

Lisätiedot: Teemu Rannikko
Lisätiedot: Marius van Andringa

Asiat

 
1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

Näytä lisää vastaavia