Naisten Korisliigan puolivälierien ennakkokatsaus 1/2: Hallitseva mestari Catz saa vastaansa Hongan ja ToPo kohtaa Forssan Alun​

17.3.2015 Naisten Korisliigan pudotuspelit alkavat torstaina, kun tasaisimmat, kiinnostavimmat ja ennakkoon hienoimmat kevään pelit lähimuistiin potkaistaan käyntiin. Mestaruudesta taistelee tosissaan useampi joukkue, ja ensimmäisellä kierroksella hallitseva mestari Catz saa vastaansa runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittuneen Hongan, ToPon kohdatessa kauden edetessä vakuuttavasti otteitaan parantaneen Alun.

Elena Reshetko ja Catz olivat runkosarjan ylivoimaisia ykkösiä. Puolivälierissä vastaan asettuu kuitenkin aina yllätysvalmis Honka...

..ja Elina Koskimies sekä muut juniorimaajoukkueiden vakiokasvot.

Kauteen ymmärrettävästi korkein odotuksin lähtenyt Tapiolan Honka ei lopulta pystynyt runkosarjan osalta saavuttamaan noita odotuksia, kun ensin joukkueen vahvuudesta tippui pois Krista Gross, ja sen jälkeen liigan parhaimpien pelaajien joukkoon lukeutunut Jennifer Schlott. Takaiskuista huolimatta Honka ei ole mikään helppo suupala Catzille.

 

- Honka on Schlottin ja Grossin loukkaantumisista huolimatta pelannut hienosti. Joukkue on erittäin hyvin valmennettu ja pelaa ”organisoitua small ballia”. Sovittujen mallien kautta paljon ajoja ja kolmosia. Olemme isoja suosikkeja tässä sarjassa, mutta emme saa antaa heille yhtään ylimääräistä tilaa, eikä siis heittohurmosta päälle, tarinoi Catz-luotsi Mika Haakana.

 

Vakuuttavasti läpi kauden esiintyneen Catzin yksi tärkeimmistä palasista tulee pudotuspeleissä olemaan kevään puolella joukkueen vahvuuteen liittynyt takamies Chelsea Douglas, hyvässä tai vähemmän hyvässä. Hallitsevan mestarin puolustuspelaaminen on sarjan kirkkainta kärkeä, mutta kenties ratkaisevaa mestaruuden uusimisen kannalta on, miten Douglas ja Catzin hyökkäys saadaan samalle aaltopituudelle.

 

- Chelsea on pelannut kaksi edellistä ottelua oikein mukavasti, ja on selvästi päässyt joukkueemme vaativaan pelitapaan kiinni paremmin, Haakana vakuuttelee.

 

Suurena ennakkosuosikkina Catz todellakin sarjaan lähtee, mutta juniorimaajoukkueita läpi käyneitä pelaajia vilisevä Honka on heittovoimainen ja hyvänä päivänä aggressiivisesti ja korkealla intensiteettitasolla puolustava joukkue. Elina Koskimiehen, Tuuli Mennan ja Saara Sandellin varaan paljon laskevat espoolaiset omaavat kyvyn yllättää lappeenrantalaiset ainakin yhdessä ottelussa, olkoonkin että jo se olisi Hongalta äärimmäisen kovan luokan saavutus.

 

Ennakkosuosikille ja hallitsevalle mestari Catzille puolivälierät ovat rehellisesti sanottuna pakollinen etappi ennen välieriä ja kevään kovimpia pelejä. Lepsuiluun ei silti ole varaa, ja sen välttämisestä huolen pitävät varmasti kaiken nähneet ja kokeneet Alexandria Anderson sekä Elena Reshetko.

 

 

ToPo ennakkosuosikkina vahvistunutta Alkua vastaan

 

 

Forssan Alku on kenties mielenkiintoisin joukkue kärkinelikon ulkopuolella pudotuspelien avauskierroksella. Alkukauden vaikeudet ovat takana päin, ja kesken kauden pääkäskijän rooliin tullut Jari Marjamäki on saanut forssalaiset täysin uuteen iskuun kevääksi. Ennen kaikkea Alun puolustus on osoittanut muuntautumiskykynsä ja haastavuutensa joukkueelle kuin joukkueelle, ja sen avulla forssalaiset lähtevät ToPoa haastamaan puolivälieräsarjassa.

 

Ennakkosuosikkina sarjaan lähtee silti ToPo. Siitä ei ole kysymystäkään. Liigan laadukkaimman suomalaisosaston omaavat helsinkiläiset ovat saaneet avausviisikkonsa likimain täyteen kuntoon pudotuspelien kynnyksellä, ja se antaa ToPolle avaimet taistella aina mestaruudesta asti.

 

Runkosarjan kohtaamisten mentyä helsinkiläisille voitoin 2-1, voidaan siltäkin osin hakea asetelmia ja ennakkuosikin viittaa ToPon suuntaan. Avausviisikko jota johtavat Dionne Poundsin, Heta Korpivaaran, Niina Laaksosen ja Vilma Kesäsen tasoiset pelaajat, se kestää vertailun minkä tahansa viisikon kanssa tässä maassa. Tulivoimaa löytyy jokaiselle pelipaikalle.

 

Alun vastaava ei sekään huono ole, mutta kalpenee vertailussa helsinkiläisille. Minna Sten, Hanna Vapamaa ja kauden aikana muuttunut jenkkikolmikko Sarah Hansen-Ashley Evans-Brittany Kennedy pystyvät kuitenkin tarjoamaan riittävästi haastetta ToPolle taistellakseen voitosta aina parketille astellessaan. Alun vaativa, aggressiivinen ja kurinalaisen puolustuksen perustana on kevätkaudella ollut myös laajan rotaation pyörittäminen, ja päävalmentaja Marjamäki jakaakin luottoa penkiltä tuleville tuoreille jaloille aina kun tilanne sitä vaatii.

 

Kyseessä on puolivälierien kenties mielenkiintoisin ottelupari, eikä jännitystä tule puuttumaan yhdestäkään ottelusta. Odotettavissa on korkeatasoista koripalloa, kuumia tunteita, eivätkä kummankaan joukkueen kotiyleisöt ole hiljaisimmasta päästä.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia