ToPo välieriin, HyPon ja PeKan puolivälieräsarja viidenteen otteluun

28.3.2015 Torpan Pojat eteni Korisliigan välieriin voitettuaan Forssan Alun vieraskentällä ottelusarjan neljännessa ottelussa lukemin 82-65 (39-34) lauantain aikaisemmin alkaneessa ottelussa. Päivän toisessa ottelussa nähtiin kotivoitto ja viimeisen puolivälieräsarjan venytys sen viidenteen otteluun, kun Hyvinkään Ponteva vei nimiinsä tiukan taistelun Peli-Karhuja vastaan.

HyPo venytti puolivälieräsarjan PeKaa vastaan viidenteen otteluun, suurilta osin Taru Tuukkasen ansiosta. Kuvat: Tytti Nuoramo

Forssan Feeniksin runsaslukuinen ja totutun äänekäs kotiyleisö teki parhaansa lauantaina puolivälieräsarjan neljännessä ottelussa, mutta lopulta ToPo oli forssalaisille liian suuri vuori kiivettäväksi. Ottelusarjan neljäs ottelu lähti liikkeelle tasaisena, mutta pikkuhiljaa, askel askeleelta, harppoi ToPo kotijoukkueelta karkuun.

 

Lopullinen ratkaisu nähtiin isolta tauolta palattaessa, helsinkiläisten halliten ottelun kolmatta kymmenminuuttista selkeästi, vieden mm. noin kuuden minuutin pätkän nimiinsä lukemin 19-8, ja koko jakson luvuin 26-15.

 

- Olin hieman huolestunut etukäteen joukkueen hyökkäyspelistä joka käytännössä takkusi viimeisen kuukauden, mutta onneksi päästiin tänään siitä "puskemisesta" eroon ja kun vielä pelaajista useammalle tuli tänään onnistumisia, niin tyytyväinen pitää silloin kokonaisuuteen olla, summasi ToPon päävalmentaja Kari-Pekka Klinga.

 

Vierailijoiden tukipilareina toimivat lauantaina tuttuakin tutummat nimet, kun Dionne Pounds (20 pistettä/3 levypalloa/3 syöttöä), Heta Korpivaara (19/9/4) sekä Niina Laaksonen (18/9) pitivät huolen siitä että Alun kauden mittaan tiukentuneella puolustuksella oli kädet täynnä läpi koko 40-minuuttisen taistelun.

 

Kotijoukkue Alun kauden viimeisen ottelun vakuuttavimpina suorittajina esiintyivät jenkkikolmikon kaikki palaset, kun Ashley Evans (24/9/2/3 riistoa), Brittany Kennedy (14/6/7) ja Sarah Hansen (15/5) antoivat kaikkensa, mutta tällä kertaa se ei voitosta taistelemiseen asti riittänyt.

 

 

Ottelutilastot: FoA-ToPo

 

 

HyPo ja PeKa viidenteen otteluun

 

 

Hyvinkään Martinhallin runsaslukuinen yleisö sai lauantaina nauttia laadukkaan koripalloviihteen lisäksi jännittävästä ottelusta ja kotijoukkueen voitosta, kun HyPo venytti puolivälieräsarjan PeKaa vastaan sen viidenteen otteluun vieden sarjan neljännen ottelun nimiinsä lukemin 63-57 (22-20). Nousijajoukkue ja sen kotiyleisö ovat olleet läpi kauden yksi liigan positiivisimmista yllättäjistä, eivätkä HyPo ja Martinhallin 440-päinen yleisö pettäneet tälläkään kertaa.

 

Kahdeksan pelaajan rotaatiostaan tasaisesti onnistumisia saaneen HyPon kirkkaimpana tähtenä tuikki odotetun varman ottelun tiukassa paikassa pelannut sentteri Taru Tuukkanen, joka kirjautti vajaassa 39:ssä minuutissa 19 pistettä, 12 levypalloa, 3 riistoa sekä 2 koriin johtanutta syöttöä ja heitontorjuntaa. Vahvasti omassa roolissaan onnistuivat myös Anni Mäkitalo (14/4/4/3 riistoa) sekä Moona Hämäläinen (12/6/2), jotka olivat Tuukkasen ohella ainoat kaksinumeroisiin pistelukemiin yltäneet hyvinkääläiset.

 

Vierailija PeKan jenkkisentteri Breanna Brock (13/19) pärjäsi kilpakumppanilleen Tuukkaselle kelvollisesti, mutta PeKan muut vastuunkantajat Jasmine Gillin (16/14) ja Reetta Piiparin (5/4/4) johdolla eivät pystyneet vastaamaan HyPon laajalta rintamalta onnistumisia saaneen joukkueen tehokkuuteen.

 

Puolivälieräsarjan viides ottelu pelataan tiistaina Kotkassa.

 

Ottelustilastot: HyPo-PeKa
 
6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia