Stanford liikaa Tukiaisen UCLA:lle konferenssifinaaleissa

16.3.2010 Yhdysvaltain naisten yliopistoliigan valtakunnalliseksi ykköseksi rankattu Stanford Cardinals ei antanut Erica Tukiaisen UCLA:n yllättää itseään Pac-10-konferenssin finaaleissa. Stanford karkasi UCLA:lta finaalin ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla ja juhli mestaruutta loppulukemin 70-46 (36-19).

UCLA pysyi Stanfordin kannoilla numeroihin 20-16 asti, mutta hävisi finaaliottelun avauspuoliskon viimeiset minuutit 16-3 tipahtaen 17 pisteen päähän. Tauon jälkeen Stanford kasvatti johtonsa parhaimmillaan 21 pisteeseen ja käytti ottelun viimeiset minuutit puolustuspäänsä pitämiseen tiiviinä ja UCLA:n kavennusyritysten torjumiseen.

UCLA:lla ei ollut vastausta Stanfordin leveälle arsenaalille. Jasmine Dixon heitti UCLA:lle 20 pistettä ja haki viisi levypalloa ennen virhetilinsä täyttymistä, mutta oli joukkueensa avainpelaajista ainoa tasolleen yltänyt pelaaja. Stanfordin mestaruuden takuupelaajiin kuuluivat Nnemkadi Ogwumike (16/10/4 riistoa), Jayne Appel (15/5) sekä Kayla Pedersen (12/11/4 syöttöä).

Suomalaistakamies Erica Tukiainen sai konferenssifinaalissa peliaikaa 25 minuuttia ja viimeisteli kolme pistettä (kakkoset 0/2, kolmoset 1/6). Konferenssin puolivälierävoitossa Oregon Statea vastaan (60-44) Tukiainen nakutti yhdeksän pistettä (kolmoset 3/4) ja välierässä USC:ta vastaan (59-53) kolme pistettä (kolmoset 1/3).

UCLA sai konferenssifinaalin tappiostaan huolimatta kutsun naisten NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. UCLA pelaa turnauksen avauskierroksella sunnuntaina 21. maaliskuuta North Carolina Statea vastaan. Ottelu pelataan Minneapolisissa.

Leen lopputurnausurakka alkaa torstaiyönä

Oman konferenssinsa CAA:n mestariksi viikko sitten kruunattu Gerald Lee Jr.:n Old Dominion Monarchs kohtaa NCAA:n valtakunnallisen lopputurnauksen avauskierroksella Notre Damen. Notre Dame hävisi oman konferenssinsa, Big Eastin, lopputurnauksen välierissä valtakunnallisessa rankingissa #7 sijoitetulle West Virginialle täpärästi 51-53.

Notre Damen ehdoton ratkaisupelaaja on 203-senttinen laitahyökkääjä Luke Harangody, joka on kauden aikana urakoinut keskiarvoikseen 22,4 pistettä ja 9,2 levypalloa ottelua kohden. Harangodyn vanavedessä seuraavat laituri Tim Abromaitis (16,3pts/4,8lev) sekä takamies Ben Hansbrough (11,8pts/4,4 syöttöä).

Suomalaislaituri Lee on viimeistellyt kauden 34 ottelussaan 14,6 pistettä, 4,9 levypalloa ja 1,3 koriinjohtanutta syöttöä 29,0 minuutin ottelukohtaisessa peliajassa. Old Dominion kohtaa Notre Damen torstaina New Orleansissa.

Kojolan St. Mary'sille kutsu NIT:iin

Kira Kojolan St. Mary's Gaels sai jatkoa pelikaudelleen, kun joukkue kutsuttiin mukaan yliopistojen valtakunnalliseen kakkosturnaukseen, National Invitation Tournamentiin (NIT). Kojola kohtaa NIT:n avauskierroksella Utahin sunnuntaina 21. maaliskuuta.

Riikka Terävän Oakland Grizzlies jäi puolestaan vaille kutsua, joten joukkueen pelit loppuivat konferenssiturnauksen välieriin. Terävän viimeinen kausi yliopistotasolla tuotti hänelle 27 ottelussa 3,8 pisteen, 4,3 levypallon, 3,1 syötön ja 1,7 riiston keskiarvot 26,9 minuutissa ottelua kohden. Terävä upotti pelitilanneheittonsa 41,2%, kolmosensa 29,4% ja vapaaheittonsa 63,0% tarkkuudella.

Terävä ehti edustaa Oaklandia kaudesta 2005/06 asti. Pelikauden 2008/09 Terävä oli loukkaantumisen johdosta sivussa neljää ottelua lukuun ottamatta.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.