HBA-Märsky eteni EYBL:n finaaliin

10.4.2015 HBA-Märsky voitti Minskissä pelattavissa EYBL:n (European Youth Basketball League) alle 20-vuotiaiden Final Fourissa riikalaisen BC VEF:n 88-91 (38-39). Voiton myötä märskyläiset saavat vastaansa huomenna EYBL:n finaaleissa isäntäjoukkue BC Tsmoki-Minskin.

Joonas Tahvanainen ja HBA-Märsky pelaavat huomenna EYBL:n alle 20-vuotiaiden finaaleissa. Kuva: Francois Perthuis.


Välieräottelu oli melkoista vuoristorataa märskyläisten kannalta: jokainen kerta, kun HBA-Märsky kuroi kaksinumeroisen kaulan vastustajiinsa, niin sinnikkäät riikalaiset kuroivat tasapisteisiin.

Vajaa kaksi minuuttia ennen loppua HBA-Märsky oli 12 pisteen johdossa, mutta taas kerran VEF valmisteli kiriä, mutta märskyläiset pitivät päänsä paineen alla ja korjasivat finaalipaikan nimiinsä.

- Tiukka ja fyysinen vääntö. Voitimme hyvän koripallojoukkueen, joka ei ole tällä kaudella hävinnyt tätä ennen vielä yhtään peliä EYBL:ssä, HBA-Märskyn päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi.

HBA-Märskyn parhaimmistoon kuuluivat Lauri Markkanen (32/14/3 riistoa), Joonas Tahvanainen (23/6), Lassi Nikkarinen (13/3/3 syöttöä) ja Edon Maxhuni (12/1/3 syöttöä).

VEF:ltä eniten päänvaivaa voittojoukkueelle aiheutti Rodions Kurucs, joka tehtaili 35 pistettä ja haki 6 levypalloa.

 

Lisätietoja: EYBL
 
11.3.2022 08:16 Pikkusudet

Seurauutisia #66: Pohjoisen Pikkusudet-korisriehat koukuttavat korikseen

Kempele Wilduckz on nostanut itsensä vahvasti pohjoiselle koriskartalle. Seuran järjestämä Pirkka Pikkusudet-korisrieha liikutti lauantaina 26.2. Linnakankaan koululla lähes sataa mikro- ja supermikrojunioria Kempeleestä, Oulusta, Taivalkoskelta ja Rovaniemeltä.

27.7.2017 Junioriturnaus

Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

17.6.2017 Maaottelu

Suomelta hyvää taistelua Kööpenhaminan 15-vuotiaiden kutsuturnauksessa

Suomen 15-vuotiaiden maajoukkueilta nähtiin Kööpenhaminan kutsuturnauksen toisena pelipäivänä pirteitä esityksiä. Suomen 15-vuotiaat pojat saivat uudet vastustajat Islannin joukkueista, kun White ja Blue -joukkueet olisivat pelanneet toisiaan vastaan sunnuntaina.

1.2.2016 Junioriturnaus

HBA osallistuu kansainväliseen turnaukseen Yhdysvalloissa

HBA-Märsky suuntasi sunnuntaina Yhdysvaltoihin, jossa joukkueen päämääränä on Rhode Island. HBA osallistuu Rhode Islandilla kansainväliseen ja perinteikkääseen National Prep School Invitational –turnaukseen, jossa on vuosien saatossa pelannut yli tuhat NCAA I divisioonan yliopistoihin päätynyttä pelaajaa.

24.1.2015 12:00 Junioriturnaus

Susijengi kohtaa Euroopan mestari Ranskan Tampereella!

Susijengi aloittaa ensi kesänä pelillisen valmistautumisensa EM-kisoihin 1.8.2015 isännöimällä itseään Ranskaa, hallitsevaa Euroopan mestaria. Suomen Koripalloliitto on päättänyt järjestää huippuottelun Tampereella suositun Delfin Basket –turnauksen yhteydessä Hakametsän Jäähallissa. Tampereen kaupunki tarjoaa 2500 ensimmäiselle turnausosallistujalle sisäänpääsyn.

5.6.2003 Pohjoinen alue

Nuorten liittoturnausten haku kaudelle 2003-04

Suomen Koripalloliiton koulutus- ja kilpailukalenteriin tulevien avoimien kansallisten ja kansainvälisten nuorisoturnausten järjestelyoikeudet tulee hakea 15.6.2003 mennessä.

28.3.2024 14:01 Pääjuttu

Davviguovlu Koris levittää korista Lapin lakeuksille

Oulun NMKY:n viime syksynä käynnistämässä hankkeessa tehdään säntillistä jalkatyötä pysyvän koripallotoiminnan käynnistämiseksi pohjoisimmassa Lapissa. Koripallon vauhti ja yhteisöllisyys kiehtovat myös pohjoisen lapsia ja nuoria, ja neljällä hankkeen piiriin kuuluvalla paikkakunnalla toimii jo oma koriskerho.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

27.3.2024 09:43 Pirkka Street Basket

Pirkka Street Basket tulee taas – toukokuussa vietetään jälleen vuoden hauskimpia koulupäiviä

Tuhannet alakoululaiset pääsevät jälleen toukokuussa viettämään vuoden hauskinta koulupäivää. Pirkka Street Basket -kiertue ulottuu tänä keväänä Helsingistä aina Ouluun saakka 14 turnauksen voimin.

Näytä lisää vastaavia