Hallitseva mestari Catz ja runkosarjan kakkonen Huima ratkaisevat Naisten Korisliigan mestaruuden

18.4.2015 Naisten Korisliigan finaalit pyörähtävät käyntiin huomenna, kun hallitseva mestari Catz pyrkii tähtää jo neljänteen perättäiseen mestaruuteen, Huiman tehdessä kaikkensa palatakseen mestarin valtaistuimelle 12 vuoden tauon jälkeen.

Sarjan paras pelaaja? Sarjan paras joukkue? Alexandria Anderson ja Catz saavat mahdollisuuden vastata näihin kysymyksiin finaalisarjassa Huimaa vastaan.

Elena Reshetko on Andersonin lisäksi yksi isoimmista palasista Catzin palapelissä.

Huiman nopeatempoisen hyökkäyksen tärkein yksittäinen tekijä on takamies Michaela Houser...

Catzin runkosarja ei sujunut ihan yhtä dominoivaan tyyliin kuin viime kaudella, mutta uusiutuneen pelaajamateriaalin ja paperilla heikentyneen joukkueen taival finaaleihin on silti ollut likimain käsittämättömän vakuuttava. Kaksi tappiota runkosarjassa, koko sarjan kirkkaasti paras puolustus ja puhtaalla pelillä pudotuspelit finaaleihin asti. Puolivälierissä kaatui Tapiolan Honka, ja välierissä vanha tuttu Peli-Karhut, molemmat siis suoraan 3-0 voitoin.

 

Viime kaudesta uudistuneen joukkueen menestyksen avaimet ovat olleetkin enemmän joukkueena onnistumisen kautta tulevia asioita. Tästä kertoo ylempänä mainittu tiivis puolustus, jonka pohjalle Catz-luotsi Mika Haakana on lappeenrantalaisten pelin tällä kaudella rakentanut.

 

Jos aikaisemmin Catz yksinkertaisesti hyökkyäksen jauhaessa karkasi kori korilta karkuun tiukan paikan tullen, jättää vuosimallin 2014/15 Catz vastustajansa neuvottomaksi kun tulostaululla vain lappeenrantalaisten sarake täyttyy normaaliin tahtiin pisteistä.

 

Ei kuitenkaan suljeta täysin silmiä Catzin jatkuvasti parantuneelta hyökkäykseltä, ja yksilöiltä jotka saavat joukkuepelin toimimaan äärimmäisen hyvin myös vastustajan päässä parkettia. Sentteri Alexandria Anderson on mahdollisesti koko sarjan paras pelaaja, ja on monipuolisena uhkana lähes mahdoton pysäytettävä. Keskity Andersonin pysäyttämiseen, ja 186-senttinen vitospaikan pelaaja löytää kyllä puolustuksesi heikot kohdat jonne palloa toimittaa.

 

Andersonin lisäksi laituri Elena Reshetko on nostanut odotetusti tasoaan kevään kuumimpien pelien koittaessa, ja tuo Andersonin rinnalle 184-senttisen vartensa kanssa toisen monipuolisen, vaikeasti pysäytettävän uhkan Catzin hyökkäykseen.

 

- Välierissä Chelsea Douglas pyöritti Lotta Hämäläisen kanssa peliä hyvin, ja etenkin kahdessa viimeisessä pelissä pelasimme organisoitua koripalloa ja pallonliike oli ajoittain erinomaista, hehkuttaa Haakana tasoaan tasaisesti nostaneita takamiehään.

 

- Huima on sarjan paras siirtymäjoukkue. Etenkin Houser ja Harris ovat todella hyviä näissä tilanteissa. Hyökkäyksemme toimiminen auttaa luonnollisesti myös puolustuspelissä Huiman kaltaista hyvää siirtymäjoukkuetta vastaan.

 

Catzin jenkkikolmikon täydentää toista kauttaan (edellisen kerran kaudella 2012/13) lappeenrantalaisia edustava laituri Chandrea Jones, joka on pudotuspeleissä urakoinut 18,2 pisteen, 6 levypallon ja 2 syötön ja 2,2 riiston keskiarvoilla. Takamiehen roolia Douglasin kanssa jakava Lotta Hämäläinen on ollut iloinen yllätys läpi kauden ja on suoriutunut pudotuspeleissä roolissaan ihailtavan varmaotteisesti. Kaaren takaa iloisesti palloa ilmaan laittava 17-vuotias laituri Veera Pirttinen on myös yksi lappeenrantalaisten pelaajista, joka onnistuessaan tuo kaksinumeroisia pistelukemia joko avauksesta tai penkiltä.

 

Huima finaaleihin yllätysvalmiina altavastaajana

 

Asetelmat finaaleihin lähdettäessä ovat kaikille selvät. Huiman vakuuttavasta voitosta välieräsarjan viidennessä pelissä ToPoa vastaan huolimatta, ovat äänekoskelaiset altavastaajia kun pallo irtoaa ylösheiton merkiksi sunnuntaina Lappeenrannan urheilutalolla.

 

Se ei kuitenkaan tarkoita, että finaalisarja olisi ennalta mitenkään läpihuutojuttu. Finaaleihin 3-2 voitoin ToPoa vastaan pelatuista välieristä edennyt Huima selvitti puolivälierät Vimpelin Vetoa vastaan lukemin 3-0, ja on edennyt nyt juuri niihin peleihin jotka joukkue tavoitteekseen kauden alkaessa asetti.

 

Jos Catz pystyy lyömään pöytään sarjan parhaan puolustuksen, on Huimalla vastaavasti hihassaan ässänä sarjan kenties kovin ”1-2 punch”, jonka muodostavat takamies Michaela Houser ja sentteri Chandra Harris. Kaksikko tehtaili jo runkosarjassa todella kovia lukemia, eivätkä esitykset paria poikkeusta lukuunottamatta ole jättäneet ketään kylmäksi pudotuspeleissäkään.

 

Harris kilpailee Andersonin kanssa sarjan parhaan sentterin tittelistä, ja vaikka kunnian antaisikin Lappeenrantaan, ei Harris vertailussa juuri kalpene. Lisää yhtälöön pudotuspelit 19 pisteen, 7,4 levypallon, 4,1 syötön ja 2,5 riiston keskiarvoilla riehunut Houser, ja Huiman pysäyttämiseen vaaditaan jopa Catzilta lähes täydellisyyttä hipova esitys puolustuspäässä.

 

Jenkkikolmikon täydentävä Kenya Robinson ei ole kuin me muut tavalliset kuolevaiset, eikä tunnu vanhenevan vaikka kanssapelaajat ja kilpasiskot vierellä vanhenisivat. Tupla-tuplaa pudotuspelien keskiarvoissaan lähentelevä laituri on kirjauttanut keskimäärin 13,5 pistettä ja 9,4 levypalloa ottelua kohden, oli välierissä ToPoa vastaan ajoittain häikäisevän hyvä. Avausviisikon neljäs kaksinumeroisen pistekeskiarvon omaava pelaaja on laituri Camilla Grönberg, joka tarkkakätisenä kolmospyssynä tuo yhden aseen lisää Huiman jo valmiiksi vakuuttavaan hyökkäyspeliin.

 

- Kyllä se on meille tärkeää että päästään juoksemaan kenttää ja pidetään tempo korkeana, se on meidän pelitapa kuitenkin olut tällä kaudella. Se korostuu tietysti kun vastassa on noin hyvin puolustava joukkue, pyörittelee Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi

 

- Andersonin pysäyttäminen tulee olemaan vaikeaa, pitää kysellä halukkaita vielä viimeisissä treeneissä ennen ensimmäistä finaalia. Mutta vastaavasti, kyllä meilläkin jenkit on parhaimmillaan aika kovia pelaajia.

 

Finaalisarjan ratkaisu tulee kuitenkin olemaan siinä, miten Huima pystyy siirtymään puolustuksesta hyökkäykseen. Catz on puolen kentän pelissä sarjan paras puolustusjoukkue, eikä edes Huima pysty kaivertamaan kolmea voittoa Catzia vastaan jos se ei saa nostettua tempoa, kerättyä pysäytyksiä Catzin hyökkäystä vastaan ja sitä kautta juostua kenttää Houserin johdolla.

 

Odotettavissa on äärimmäisen tasokkaat, mielenkiintoiset ja tasaiset finaalit, eikä etukäteen altavastaajana sarjaan lähtevä Huima tule fanaattisen kotiyleisönsä edessä antamaan senttiäkään periksi hallitsevalle mestarille.

 

Finaalit käynnistyvät sunnuntaina, Lappeenrannan urheilutalolla. Pallo irtoaa ylösheittoon kello 16.00.

 
17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

Näytä lisää vastaavia