PuHu Juniorit ja Leppävaaran Pyrintö yhteistyöhön A-tytöissä

27.4.2015 Kaksi pääkaupunkiseudun seuraa, Leppävaaran Pyrintö ja PuHu Juniorit, yhdistää voimansa tyttökoripallossa. LePy ja PuHu ovat sopineet yhteistyöstä vanhimpien tyttöikäluokkien osalta. Yhteistyön tavoitteena on tarjota nuorille tyttöpelaajille mahdollisuus saavuttaa oma potentiaalinsa tarjoamalla valtakunnan parasta valmennusta kilpailukykyisessä ryhmässä pelaten A-tyttöjen SM-sarjaa.

Jussi Syrjänen tulee toimimaan LePyn ja PuHun uuden yhteistyöjoukkueen päävalmentajana. Kuva: Francois Perthuis.

Yhteistyöjoukkueen nimi on Ringside ja sen valmennuksesta vastaa Jussi Syrjänen. Valmennustiimiin muut jäsenet julkaistaan lähiaikoina.

LePy ja PuHu aikovat jatkossakin tarjota valmennusta myös A-ikäisille harrastetasoisesta koripallosta kiinnostuneille tyttöpelaajille.

Ringside -joukkueen avoimet harjoitukset järjestetään tiistaina 12.5. klo 20-22 Leppävaaran liikuntahallilla. Harjoituksiin ovat tervetulleita kaikki niin LePyn ja PuHun pelaajat kuin kaikki muutkin pelaajat, jotka haluavat harjoitella tavoitteellisesti saavuttaakseen oman potentiaalinsa. Avoimiin harjoituksiin osallistuminen ei sido pelaajia vielä mihinkään.

Henkilöt

 
28.9.2017 Maaottelu

Muutoksia koripallon virallisiin pelisääntöihin: askelsääntö ja epäurheilijamainen virhe

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on hyväksynyt sääntöihin muutoksia, jotka astuvat voimaan kauden 2017/18 alusta. Alla yhteenvetoa askelsäännön sekä epäurheilijamaisen virheen tuomitsemisen muutoksista.

Ehdota nimeä hankkeelle – Koripalloliitto pyrkii parantamaan ottelutapahtumien ilmapiiriä

Koripalloliitto käynnistää valtakunnallisen hankkeen, jonka avulla halutaan parantaa ottelutapahtumien ilmapiiriä ja tuottaa seuroille työkaluja epäasiallisen käytöksen kitkemiseen.

27.4.2015 Nuorten SM-sarjat

Helmi Basketin valmennustiimi kasassa

Naisten kahta divisioonajoukkuetta sekä nuorten joukkueita pyörittävä Helmi Basket on nimennyt valmentajansa kaudelle 2015-16.

24.5.2013 Pohjoinen alue

Nuorten valtakunnallisten sarjojen pelaamistapa ja kalenteri 2013-14 julkaistu

Suomen Koripalloliitto on julkaissut liittohallituksen hyväksymät A- ja B-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelaamistavat ja kilpailukalenterin pelikaudelle 2013-14. Runkosarjoihin ja pudotuspeleihin ei tule muutoksia, mutta A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsinnat kokivat uudistuksen.

14.8.2012 Pohjoinen alue

Ilmoittautuminen A-, B- ja C-nuorten valtakunnallisiin karsintoihin on päättymässä - 15.8.2012

Ilmoittautuminen A- ja B-nuorten valtakunnallisten sarjojen karsintoihin on alkanut. C-nuorten SM-karsintaan (alueelliset karsintasarjat) voi myös jo ilmoittautua. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikko 15.8.2012.

7.5.2011 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen peliformaatit pysyvät ennallaan

Koripallon A-, B- ja C-nuorten SM-sarjojen ja I divisioonien pelitavat säilyvät ennallaan pelikaudella 2011-12, päätti Koripalloliiton hallitus. A- ja B-nuorten SM-sarjoissa syksyllä 2011 pelattavien karsintojen perusteella pelataan kymmenen joukkueen SM-sarjat ja kymmenen joukkueen I divisioonat, kuten aiempinakin pelikausina. SM-runkosarjan neljä parasta mittelevät SM-mitaleista.

8.2.2010 Pohjoinen alue

Kenttäviivat uusiksi 1.7.2010 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto, FIBA, on muuttanut koripallokenttää koskevia sääntöjään. Sääntöuudistuksen myötä useampi kentällä olevien rajamerkintöjen paikka muuttuu. Suomessa uudet kentän viivoja koskevat säännöt tulevat voimaan 1.7.2010 alkaen.

12.6.2007 Pohjoinen alue

Nuorten SM-sarjojen peliformaatit uudistuvat

Suomen Koripalloliiton hallitus on hyväksynyt nuorten SM-sarjojen uudistusesityksen. Tulevalla pelikaudella 2007-08 A- ja B-nuorten SM-sarjoihin selviytyy kuhunkin kymmenen joukkuetta, jonka lisäksi pelataan kymmenen joukkueen I divisioonat. Sarjojen peliformaatteja on lisäksi selkiytetty ja ottelumääriä lisätty.

10.12.2003 Pohjoinen alue

Naisille pienempi pallo 1.7.2004 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto on päättänyt ottaa nais- ja tyttökoripalloilussa käyttöön nykyistä pienemmän pallon. Kansainvälisillä kentillä käyttöönotto tapahtuu 1.10.2004. Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt, että Suomessa pelattavissa naisten sekä A- ja B-tyttöjen sarjoissa pallo nro 6 otetaan käyttöön 1.7.2004 alkaen.

26.6.2003 Pohjoinen alue

Sääntömuutokset voimaan Suomessa 1.8.2003 alkaen

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on muuttanut koripallon pelisääntöjä, jotka Suomen Koripalloliiton liittohallitus on päättänyt ottaa käyttöön 1.8.2003 alkaen. Keskeisimmät sääntömuutokset koskevat 24 sekunnin sääntöä, aikalisiä ja ylösheittoja.

Näytä lisää vastaavia