Viime kevään pronssiotteluvastustajat KTP ja Bisons iskevät yhteen välierissä

28.4.2015 14:22 Korisliigan toisessa välieräparissa haistellaan tunnelmia kevään 2013 finaaleista ja viime kevään pronssipelistä, kun Bisons kohtaa runkosarjavoittaja KTP-Basketin. KTP luuttusi liiganousija Seagullsin tieltään puolivälierissä voitoin 3-0, kun taas kahden avainpelaajansa loukkaantumisesta toipuva Bisons lähetti Kouvot varhaiselle kesälomalle.

Susijengi-veteraani Tuukka Kotti tähtää ensimmäiseen Suomen mestaruuteensa.

Lamonte Ulmer johtaa juoksu-, heitto- ja levypallovoimaista KTP:ta.

Uransa ensimmäistä mestaruutta kärkkyy myös Tuukka Kotin ikätoveri Timo Heinonen.

Antto Nikkarinen on kasvanut Bisonsin johtohahmoksi kevättalven aikana. Kuvat: Tytti Nuoramo, Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Erkki Hautaviita.

Ensimmäistä kauttaan kotkalaisjoukkuetta valmentava Anton Mirolybov myöntää yllättyneensä, että puolivälieräsarja Seagullsia vastaan katkesi kolmessa pelissä. Vahvuuksiaan tehokkaasti hyödyntäneet kotkalaiset saivat lokit pois tolaltaan rutinoituneella esityksellä.

Hyvästä pudotuspeliavauksesta huolimatta Mirolybov tahtoo tuttuun tapaan muistuttaa, että välierissä pidot paranevat ja vastus kovenee. Se, millä pärjättiin puolivälierissä, ei enää mitalipeleissä riitä.

– En olisi laskenut 3-0-sarjaan, etenkin kun pelattiin kaksi ottelua kolmesta vieraskentällä Töölön Kisahallissa. Jätkät kuitenkin ihan selkeästi nauttivat pelaamisesta ja ottivat haasteen tyylikkäästi vastaan. Pääsimme hieman pidemmällä valmistautumisajalla välieriin ja mikäs sen parempi, Mirolybov kiittelee.

Bisons nujersi KTP:n kahden vuoden takaisissa Korisliigan finaaleissa otteluvoitoin 3-2 ja myös viime kevään pronssiottelu päätyi loimaalaisille. Loimi- ja Kymijoissa on verrannut rutkasti vettä noiden kohtaamisten jälkeen, mutta jotkin asiat ovat pysyneet samoina, kuten Mirolybovin erikseen painottama loimaalaisjoukkueen rutiini.

– Bisonsilla on pari loukkaantumista ja on totta, että he pelaavat nyt käytännössä seitsemällä miehellä, mutta se on äärimmäisen kova seitsikko, Mirolybov muotoilee.

– Rutiini, jolla Bisons pelaa, on todella ammattimainen. He ovat pelanneet VTB-liigassa Euroopan huippujoukkueita vastaan, ja se näkyy. Kun pari kertaa puolivälieräsarjassa Kouvot sai hyvän vaihteen päälle, Bisons hoiti ammattitaidolla pelin takaisin haltuunsa. Se kertoo jotain.

Bisons on hitsautunut yhteen

Seitsemänkymmenen ottelun (Korisliiga ja VTB-liiga) runkosarjan ja kahden avainpelaajan, Matti Nuutisen ja Ville Mäkäläisen, kaudet päättäneiden loukkaantumisten jälkeen moni uskoi, että Kouvot olisi saattanut muodostua puolivälierävaiheessa Bisonsille liian kovaksi palaksi purra.

Toisin kuitenkin kävi. Bisons löylytti kouvolalaisia suoraan otteluvoitoin 3-0 ja lunasti itselleen pari arvokasta lepopäivää ennen välieräpaineja KTP:ta vastaan.

– En olisi ennen puolivälieriä uskaltanut luvata, että sarja päättyy kolmessa ottelussa. Nähdäkseni pelasimme kuitenkin suurimmaksi osaksi erinomaisen hyvää koripalloa, vaikka olimme lipsahtaa toisen osaottelun lopussa, ja vaikka Kouvot oli todella hyvä kolmannessa osaottelussa, Bisons-koutsi Greg Gibson arvioi.

Ville Mäkäläisen ja Matti Nuutisen kevättalven loukkaantumiset tulivat Bisonsille vaikeaan vaiheeseen, mutta jokaisessa pilvessä voi olla kultareunus. Kahden mestaruuden takuumiesten poissaolot ovat pakottaneet muun Bisons-ryhmän kasvamaan nopeammin yhteen.

– Emme ole voineet piiloutua leveän rotaation taakse, vaan ehjät jätkät ovat päässeet ottamaan enemmän vastuuta kuin ehkä oli aikomus, puntaroi Gibson.

– Tuukka Kotti, Ian Hummer ja Pierre Jallow onnistuivat erinomaisesti korin alla puolivälierissä. Anthony Hilliardin ja Martin Zenon kokemus ja johtajuus ovat vertaansa vailla. Antto Nikkarinen on kasvanut aivan ehdottomasti joukkueen johtohahmoksi, Roope Ahoselta on odotettavissa hyviä minuutteja. Meillä on riittävästi aseita.

KTP:n vauhti, Bisonsin rutiini

Mutta mikä johdatti KTP:n runkosarjan ykköseksi niin, että joukkue luopui piikkipaikastaan vain parin kierroksen ajan koko 40 ottelun mittaisen savotan aikana?

Kotkalaisten vahvuudet on merkitty Gibsonin papereihin paksulla värikynällä.

– KTP tykkää pitää vauhtia. Brandon Jefferson ja Lamonte Ulmer juoksevat kenttää kuin hullut. Jukka Matinen, Timo Heinonen ja Joonas Lehtoranta tulevat perässä ja heittävät kolmosia. Kenneth Sims puolen kentän hyökkäyksen ankkurina. Jos KTP:lle häviää levypallotaistelun ja heidät päästää kontrolloimaan tempoa, ei hyvä heilu.

Gibsonin pelkoja mukaillen Mirolybov uskoo kotkalaisittain huolellisuuteen ja vauhdinpitoon.

– Keskitytään siihen, mitä osataan. Varmaa on, että vajaalla intensiteetillä Bisonsia vastaan peliin lähteminen kostautuu, ”Ponttis” pohtii.

– Meillä on neljä kovaa kohtaamista Bisonsin kanssa takana ja kolme niistä ovat päättyneet voittoihimme. Se on luku, jota lähdetään hakemaan nyt välierävaiheessa.

KTP:n ja Bisonsin välieräsarja käynnistyy keskiviikkona 29.4. Loimaan Liikuntahallilla.

Lisätietoja: KTP – Bisons
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia