Bisons piti taukojohtonsa, avasi välierät voitolla

29.4.2015 Loimaa Bisons on saanut viimeisen kahden kevään pudotuspeleissä yliotteen KTP:sta, ja sama linja jatkui myös tämän kevään välierien avausottelussa. Kenties kauden parasta koripalloaan avauspuoliskolla pelannut Bisons kesti KTP:n kolmannella jaksolla alkaneen loppukirin ja nappasi ensimmäisen välierävoiton loppupistein 87–78 (46–30).

Travis Nelson mellasti mielensä mukaan, kun Bisons haki välierien avausvoiton Loimaalla.

Kenneth Simms oli KTP:n ylhäinen yksinäinen.

Kokenut Bisons-koutsi Greg Gibson varoitteli omiaan hyvänolontunteesta. Kuvat: Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Runkosarjavoittaja KTP johti välieräavausta seitsemän pelatun minuutin jälkeen lukemissa 17–19, mutta avausneljänneksen kolme viimeistä minuuttia olivat kotkalaisille myrkkyä. Bisonsin korinalusduo Tuukka Kotti-Travis Nelson otti kolmen sekunnin alueen haltuunsa, ja vajaan kolmen minuutin jakso merkittiin loimaalaisten hyväksi 13-0.

Toinen neljännes oli KTP:lle painajainen. Kotin ja Nelsonin läsnäolo korin alla pysäytti kotkalaisajot alkutekijöihinsä, ja kaikki energia KTP:n pelistä valui tyhjiin. Korkealla itseluottamuksella pelannut Kotti murjoi taukoon mennessä 17 pistettä ja noukki kuusi levypalloa, kun Bisons lähti pukukoppiin kuudentoista pisteen johdossa.

Bisons venytti kolmannella jaksolla johtonsa parhaimmillaan 20 pisteeseen, kunnes Anton Mirolybovin suojatit siirtyivät paikkapuolustukseen ja saivat Bisonsin hurmoksellisen hyökkäyspelin kuriin. Kun KTP sai Bisonsin vauhdin imettyä pois, KTP alkoi kaventaa eroa vähitellen ja kiipesi päätösneljänneksellä useasti parin heiton päähän.

Loimaalaisilla oli kuitenkin joka kerta vastaus tarjolla, kun KTP saapui liian lähelle. Martin Zeno, Anthony Hilliard ja Roope Ahonen kunnostautuivat kukin selkärangan katkaisijoina tärkeillä hetkillä.

Bisonsin ahkerimmat olivat Kotti (21/10), Nelson (20/12/5 blokkia), Martin Zeno (19/4/5 syöttöä) ja Anthony Hilliard (11/1/4 syöttöä). KTP:lta esille nousivat Kenneth Simms (21/7), LaMonte Ulmer (20/8/4 riistoa), kun taas vauhtiveikko Brandon Jefferson (11/3/7 syöttöä/3 riistoa) jäi Anthony Hilliardin pimentämäksi.

Gibson varoitti hyvänolontunteesta

Loimaan Liikuntahallilta purkautui pimenevään kevätiltaan tyytyväinen kotiyleisö, ja Bisons-luotsi Greg Gibsonin ympärillä riitti kiittelijöitä avausvoiton varmistuttua. Gibson tahtoi kuitenkin toppuutella innokkaimpia.

– Tämä oli vasta yksi voitto. Emme ole vielä voittaneet mitään, Gibson muistutti ja totesi, että joukkueellaan on vielä merkittävästi varaa parantaa.

– Olimme alussa valmiina, mutta kolmannella neljänneksellä, kun KTP sai hyvän ”runin”, me emme olleet valmiina. Koripallo on runien peli, ja ehkä meillä sitten oli yksi runi Kotkaa enemmän.

Gibson kiitteli vuolaasti Tuukka Kotin panosta voitto-ottelussa ja totesi, ettei yllättynyt roolipelaajana pidetyn Travis Nelsonin nousua ratkaisijaksi.

– Travis on todellinen ammattilainen. Hän on kaveri, joka juoksee vielä viimeisenä treenien jälkeen sprinttejä. Hän osoitti olevansa valmiina, kun häntä tarvitsemme.

Mirolybov katsoo sunnuntaita kohti

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybov otti avaustappion omalle kontolleen.

– Fakta on, että Bisons pelaa näitä pelejä neljättä vuotta putkeen, kun taas mä olen ensimmäistä kertaa tässä tilanteessa Suomessa, Mirolybov totesi.

– Se, ettemme olleet valmiina pelaamaan, menee mun piikkiin. Me pelattiin Seagulls-(puolivälierä)sarjan tasolla ja mun homma on saada joukkue valmiiksi sunnuntaille.

KTP isännöi Bisonsia Kotkan Karhuvuoren Steveco Areenalla sunnuntaina 3.5. klo 20:00.

Ottelutilastot: Bisons – KTP
 
4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

Näytä lisää vastaavia