Katajan hyökkäys ja Bisonsin intensiteetti mittelevät Korisliigan finaaleissa

10.5.2015 Korisliigan kausi 2015/2015 saa arvoisensa päätöksen, kun finaalipariksi selviytyivät viiden välieräottelun jälkeen Kataja Basket ja Bisons Loimaa. ”Biisonit” ovat kasvattaneet intensiteettiään kansainvälisten VTB-liigapelien myötä, kun taas joensuulaiset ovat kartuttaneet mainetta oivalla hyökkäyspelillään. Finaalit alkavat huomenna maanantaina Mehtimäen Jäähallissa.

Katajan Teemu Rannikko metsästää ensimmäistä Suomen mestaruuttaan Korisliigassa...

... kuten myös Susijengi-joukkuekaveri Tuukka Kotti ja Bisons.

Kataja-luotsi Pekka Salminen painottaa, että Bisonsin kanssa ei kannata ryhtyä juoksukilpailuun.

Greg Gibsonin valmentama Bisons on kerryttänyt kokemusta kauden aikana VTB-liigasta. Kuvat: Vesa Kuukka/Kuvanmaailma & Tytti Nuoramo.


Alkukauden ennakko-odotuksissa pudotuspelien häntäpäähän veikkailtu Kataja on osoittanut epäilijät vääräksi, kun joensuulaisjoukkue nousi kauden aikana Korisliigan piikkipaikalle. Pudotuspeleissä Kataja on joutunut molemmilla kierroksilla tiukoille, kun jatkopaikka on selvinnyt vasta viidensien ottelujen jälkeen.

Teemu Rannikon ja Robert Arnoldin masinoima hyökkäyspelaaminen perustuu palloskriineihin, aggressiivisiin ajoihin ja pallonliikkeeseen, mikä on aiheuttanut pitkin kautta harmaita hiuksia vastustajien valmentajille.

- Ei ole epäilystäkään, etteikö Kataja olisi loistava koripallojoukkue. Heillä on allaan kaksi viiteen peliin mennyttä pudotuspelisarjaa, joissa he ovat näyttäneet sisukkuutensa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson kommentoi vastustajaa.

- Rannikko ja Arnold ovat varmaan kaksi koko sarjan parasta pelaajaa. Heitä ei välttämättä pysty pysäyttämään, mutta pyrimme hidastamaan heitä. Katajalla on mielestäni koko Korisliigan paras puolenkentän hyökkäys.

Gibsonin mukaan Rannikko-Arnold-kaksikon jälkeen Katajasta löytyy myös paljon ratkaisuvalmiutta: Ken Horton on vaarallinen kaaren takaa, kun taas Tom Knight tekee tuhojaan korin alla.

Lisäksi Katajalta löytyy vielä nopeasti kuumenevia heittoranteita, kuten Petri Virtanen ja Marius van Andringa - unohtamatta tietenkään puolustuksen linkkuveitsi Jesse Niemeä.


Bisons on karaistunut VTB-liigan avulla


Bisons taas saavutti jo kauden alusta lähtien olleen tavoitteensa: päättää peräti 70 runkosarjaottelua sisältäneen kauden Korisliigan finaalipaikkaan. Moni mestaruutta tavoitteleva joukkue ei olisi ollut tyytyväinen neljänteen sijaan runkosarjassa, mutta Bisons otti sijoituksen mielellään vastaan, kun ottaa mukaan ottelumäärän tuoman rasituksen.

VTB-liigassa mm. Moskovan TsSKA:ta ja BC Himkiä vastaan pelatuista otteluista on jäänyt paljon sukanvarteen, mikä erityisesti näkyy pelikovuudessa ja intensiteetissä.

- Bisons on fyysinen joukkue. Sillä on koko, voimaa ja nopeutta. Se on joukkue, jonka kanssa ei kannata ryhtyä juoksukilpailuun. VTB-liiga on tuonut enemmän kuin kovuutta ja pelaajien intensiteetti on korkealla tasolla, Katajan päävalmentaja Pekka Salminen analysoi.

- He menevät kovaa tilanteisiin ja liikuttavat palloa ripeästi. Meidän tavoite on saada heidän rytminsä poikki ja pitää huoli siitä, että pärjäämme irtopalloissa.

Bisons myös aiheuttaa vastustajalleen vaikeuksia, kun joukkueen amerikkalaiskolmikko voi vaihtua ottelusta toiseen. Pääasiallisena kolmikko pudotuspeleissä on nähty Anthony Hilliard, Martin Zeno ja Ian Hummer, mutta KTP-sarjassa kolmessa ottelussa Hummerin tilalla nähtiin Travis Nelson.

Vahvistusten lisäksi ensimmäisiä Korisliiga-finaalejaan pelaava Tuukka Kotti on pelannut huikeat pudotuspelit, takakentältä löytyvät maajoukkuetakamiehet Roope Ahonen ja Antto Nikkarinen sekä Loimaalle kesken kautta siirtynyt Pierre Jallow täyttää paikkansa arvokkaana roolipelaajana penkiltä.

Korisliigan finaalit alkavat huomenna maanantaina 11.5. kello 18:30 Mehtimäen Jäähallissa. Kaksi ensimmäistä finaaliottelua näkyvät YLE Areenalta. Kolmannesta ottelusta lähtien ratkaisevat finaaliottelut televisioidaan suorina lähetyksinä YLE TV2:n toimesta.

 

 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia