Koponen pitelemätön Pepsi Casertaa vastaan

28.3.2010 Petteri Koponen heitti joukkueelleen Virtus Bolognalle muhkeat 21 pistettä sunnuntaisessa 67-74-vierasvoitossa Pepsi Casertasta Italian liigan sarjakierroksella. Myös Teemu Rannikko, Kimmo Muurinen ja Samuel Haanpää saivat nauttia viikonloppuna voitoista erinomaisten peliesitysten jälkeen.

Petteri Koponen loisti kentän tähtenä Virtus Bolognan kaataessa Pepsi Casertan.

Teemu Rannikon Granada harppasi vierasvoitollaan voiton päähän Espanjan ACB:n pudotuspelipaikoista.

Shawn Huff huhki 30 minuuttia Kavala/Panoraman hävitessä Ilisiakokselle.

Kimmo Muurinen pelasi yhden kauden parhaista otteluistaan Scafatin piestessä Italian LegaDuen sarjakärki Sassarin.

Samuel Haanpään ranteesta irtosi 13 pistettä Tarragonaa vastaan.

Juha Stenin Lobe Huesca tipahti LEB Silverin ylemmässä jatkosarjassa kolmanneksi.

Henrik Dettmannin Dijon haki arvokkaan jatkoaikavoiton Ranskan pääsarjassa. Kuvat: Tomi Kaminen ja Francois Perthuis.

Bologna rullasi iloisella joukkuehyökkäyksellä kymmenen pisteen karkumatkalle sunnuntain ottelun toisen jakson avausminuuteilla. Caserta sai kuitenkin rivinsä kuntoon puoliajan lähestyessä, teki Bolognan hyökkäyksestä väkinäistä ja upotti muutaman hurmoskorin saaden kotiyleisönsä mukaan kamppailuun.

Äärimmäisen puolustusvoittoisen kamppailun tähdeksi nousi 21-vuotias Koponen, joka otti ratkaisevilla minuuteilla joukkueensa harteilleen. Koposen upotettua pelitilanneheittonsa erinomaisella tarkkuudella Casertan hallin naruihin joutui kotijoukkueen puolustus pakottamaan suomalaistakamiehen vapaaheittoviivalle, josta jälki oli myös kovaa. Loppusaldokseen Koponen keräsi 21 pistettä (kakkoset 4/5, kolmoset 2/3, vapaaheitot 7/7). Ottelun loppulukemat merkittiin Virtus Bolognan hyväksi 67-74 (35-36).

Muhkean pistesaldonsa lisäksi Koponen kunnostautui myös muilla pelin osa-alueilla. Koposen tilastosarakkeessa komeili ottelun jälkeen myös viisi levypalloa, kolme korisyöttöä, kolme riistoa ja yksi blokki. Koponen myös menetti pallon kahdesti sekä rikkoi vastustajaa kerran. Plus/miinus-tilaston loppulukema +13 oli Virtus Bolognan paras.

- Meillä on tasainen jengi ja vahvuutemme on se, että kuka tahansa pystyy ratkaisemaan eri päivinä. Kellään ei ole kausitilastoissa huomattavasti enempää pelitilanneheittoyrityksiä kuin toisilla. Tänään minulle tuli hyviä paikkoja ja kun heitot alkoivat pudota, vastuun ottaminen tuntui luonnolliselta, myhäili Koponen ottelun jälkeen.

Koposen lisäksi Virtuksen tehokkaimmat pelaajat olivat Diego Fajardo (15/2) sekä LeRoy Hurd (12/3/3 riistoa). Fajardo heitti 15 pisteestään 11 ottelun kolmannen ja neljännen jakson taitteessa. Loukkaantumisen jälkeen kentälle palannut David Moss heitti 22 minuutissa kuusi pistettä, haki seitsemän levypalloa ja riisti kolmasti. Casertan tehomiehet olivat Jumaine Jones (17/5) ja Andrea Michelori (13/9/4 riistoa).

Virtus Bologna on voittanut 23 ottelustaan 15 ja viimeisestä seitsemästä ottelustaan kuusi. Viimeiset kaksi voittoaan Bologna on hakenut vieraskentällä Air Avellinosta ja Pepsi Casertasta, jotka kamppailevat Bolognan kanssa pudotuspelien kotiedusta. Bologna on tasoissa Casertan ja Armani Jeans Milanon kanssa Italian liigan sarjataulukon sijoilla 3.-5.

- Todella tärkeät kaksi voittoa takana. Jos seuraavat kaksi kotipeliä pystytään voittamaan, meillä on vielä mahdollisuudet tapella jopa liigan kakkostilasta, arvioi Koponen.

Rannikon Granada voittoon Andalusian paikallispelissä

Teemu Rannikon CB Granada vastasi Espanjan ACB-liigan viikonlopun yllätyksestä hakemalla 74-85 (29-36)-vierasvoiton ACB:n sarjavitonen Cajasolista Andalusian itsehallintoalueen paikallispelissä.

Granada mykisti Cajasolin 5,700-päisen kotiyleisön rynnistämällä jo avausminuutin päätteeksi 0-6-johtoon. Cajasol pystyi tiivistämään rivinsä ajoittain ja kaventamaan piste-eroa, mutta tipahti kerta toisensa jälkeen kyydistä Granadan puolustuksen iskiessä iholle.

Kolmannella jaksolla Granada karkasi jo kymmenen pisteen johtoon, 53-63, Rannikon ja islantilaisen Jon Stefanssonin kolmen pisteen koreilla. Cajasol kuroi Dusko Savanovicin (17/9) johdolla eron vielä neljään pisteeseen, 71-75, muttei päässyt enää lähemmäksi.

Rannikko käytti 11 peliminuuttiaan tehokkaasti joukkueensa hyödyksi nakuttaen kahdeksan pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 2/4), jakaen kolme korisyöttöä ja repien kaksi levypalloa. Tasaisen Granadan tehopelaajiin kuuluivat kaikki neljä kolmostaan upottanut Jon Stefansson (18/3), Pablo Aguilar (15/5/5 syöttöä) sekä Jimmie Hunter (14/4).

- Tärkeä voitto meille. Pelattiin ehjä 40-minuuttinen, hallittiin ja johdettiin peliä koko ajan. Olemme saaneet siirrettyä treenaamamme asiat viime viikkoina entistä paremmin pelikentälle ja pystyneet pelaamaan ottelut hyvällä intensiteetillä ja tasolla, Rannikko kiitteli.

Granada on voittanut 27 ottelustaan 12 ja siirtyi jo voiton päähän ACB:n sijoista 7.-9. Granada on Bizkaia Bilbaon kanssa tasapisteissä sijoilla 10.-11.

Rannikko viimeisteli maaliskuussa 8,0 pistettä, 2,5 syöttöä ja 1,5 levypalloa 21,0 minuutissa ottelua kohden. Kolmosensa Rannikko upotti 46,7% tarkkuudella, jonka lisäksi turkulaistakamies säkitti kaikki neljä kakkostaan ja kolme vapaaheittoaan.

Huffin Kavala kaatui loukkaantumisiin

Kreikan pääsarja A1 Ethnikin jumbosijat taakseen viime sarjakierroksilla jättänyt Shawn Huffin BC Kavala/Panorama otti takapakkia lauantaina hävitessään sarjan toiseksi viimeisellä sijalla majailleelle ateenalaiselle Ilisiakokselle 73-66 (41-31).

Tasainen ottelu alkoi kääntyä kotijoukkueelle toisella jaksolla. Kavalalle nopeassa tahdissa 12 pistettä nostellut 221-senttinen Bruno Sundov sekä avauspelinrakentaja Milt Palacio joutuivat jättämään kentän loukkaantumisten johdosta ja Ilisiakos kasvatti piste-eron nopeasti kymmeneen.

Toisella puoliajalla Kavala ei saanut ilman pelinrakentajaa joukkuehyökkäystään kasaan. Lisäksi Sundovin poissaollessa pääsi Ilisiakoksen vahva amerikkalaissentteri Othello Hunter (19/10) hallitsemaan korinalustoja. Ilisiakoksen toinen vahva lenkki oli amerikkalaisveteraani Vonteego Cummings (13/3/6 syöttöä/5 riistoa).

Shawn Huff uurasti Ilisiakosta vastaan joukkueensa peräti 30 minuuttia. Joukkueensa korkeimman minuuttimäärän urakoinut Huff heitti kahdeksan pistettä (kakkoset 1/3, kolmoset 2/2), keräsi kolme levypalloa, antoi yhden korisyötön ja rikkoi neljästi. Miroslav Rajcevic oli Kavalan tehokkain 19 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla.

Kavala on voittanut 22 ottelustaan kuusi ja jakaa Kreikan liigan 11. sijan Trikallan kanssa. Ilisiakos pysyttelee 13. sijalla voiton päässä Kavalasta ja Trikallasta.

Muurinen raivosi sarjajohtajaa vastaan

Kimmo Muurisen Bialetti Scafati osoitti olevansa pudotuspelikelpoinen joukkue rökittämällä lauantaina Italian kakkosliiga LegaDuen sarjakärki Banco di Sardegna Sassarin peräti 102-73 (43-30).

Scafati siirtyi avauspuoliajan lopuksi 13 pisteen johtoon, mutta Sassari ehti kaventaa piste-eron vielä kuuteen kolmannen jakson puoliväliin mennessä. Hyökkäyspäässä huikeaan vireeseen päässyt Scafati vei kuitenkin seuraavat minuutit nimiinsä huikealla ilotulituksella 29-16 Muurisen kolmen pisteen heiton sekä ruuhkasta isketyn yhden käden donkin johdattamana.

Scafatin aloitukseen kuulunut Muurinen keräsi 24 peliminuutissa kaikkiaan 14 pistettä (kakkoset 5/5, kolmoset 1/2, vapaaheitot 1/1), repi kahdeksan levypalloa, riisti pelivälineen vastustajalta peräti neljä kertaa, antoi yhden korisyötön ja menetti pallon kerran.

Erinomaisesta kotijoukkueesta yksikään pelaaja ei noussut esityksellään ylitse muiden. Muurisen lisäksi Rick Apodaca (19/1), Phil Goss (17/10/4 syöttöä), Fabio Ruini (14/1/3 syöttöä), Ariel Filloy (14/8) sekä Roberto Chiacig (12/8/4 riistoa) voivat olla iltapuhteeseensa tyytyväisiä.

Bialetti Scafati on voittanut 25 ottelustaan kymmenen. Murskavoitosta huolimatta Scafatin sarjasijoitus ei muuttunut, vaan joukkue on edelleen tasapisteissä Jesin kanssa sijalla 12.

Haanpää ilahdutti kotiyleisöään

Samuel Haanpään Palencia jatkoi taivaltaan kohti Espanjan kakkosliiga LEB Goldin pudotuspeliviivaa tukehduttamalla liigan jumbonelikkoon läpi kauden lukeutuneen Tarragonan kotonaan 82-62 (35-28).

Pelitapahtumat etenivät Palencian hienoisessa komennossa kolmen jakson ajan. Murskavoitoksi ottelu kääntyi päätösjaksolla, jonka Palencia vei nimiinsä ylivoimaisesti 29-13.

Palencian avausviisikkoon kuulunut 203-senttinen Haanpää nostatti aaltoja kotiyleisössään upottamalla 23 peliminuutissa 13 pistettä hyvillä prosenteilla (kakkoset 2/2, kolmoset 3/5). Haanpää haki myös kaksi pallonriistoa sekä yhden levypallon. Keravalaislähtöisen Haanpään lisäksi Tarragonan kaatotalkoisiin osallistuivat näkyvimmin Carles Mateu (20/7/3 syöttöä) sekä Oliver Padron (14/9).

Palencia on voittanut 30 ottelustaan 13 ja jakaa LEB Goldin 12. sijan Mallorcan kanssa. Joukkueella on vielä pieni mahdollisuus edetä pudotuspeleihin, mutta se vaatii voittoja jäljellä olevista runkosarjan otteluista. LEB Goldin kahdeksannella sijalla majaileva Breogan on voittanut 16 peliä.

Nikkilän Girona lipsui yhdeksänneksi

Antti Nikkilän Sant Josep Girona sanoi perjantaina jälleen hyvästit LEB Goldin viimeiselle pudotuspelipaikalle häviämällä jatkoajan jälkeen vieraissa La Palmalle 76-70 (36-41, 66-66).

Troy DeVriesillä (17/3) oli mahdollisuus viedä Girona voittoon varsinaisen peliajan viime hetken heitollaan, mutta hyökkäys päättyi DeVriesin harhasyöttöön.

Jatkoajalla isäntäjoukkueen paremmuudesta ei ollut epäselvyyttä. Nikkilä ehti nostaa kymmenessä minuutissa kaksi pistettä (kakkoset 1/3), riistää kerran sekä rikkoa vastustajaa kahdesti. Kentän ykkönen oli La Palman Juan Tello Palacios (20/7).

Girona on voittanut 30 ottelustaan 15 ja tipahti tappionsa myötä LEB Goldin yhdeksännelle sijalle.

Stenin Huesca jäi alakynteen

Juha Stenin Lobe Huesca tipahti Espanjan kolmosliiga LEB Silverin ylemmässä jatkosarjassa kolmannelle sijalle hävittyään ennen ottelua tasapisteissä kanssaan olleelle Alcazarille vieraissa 96-91 (54-40).

Alcazar hallitsi kenttätapahtumia koko ottelun ensimmäisen puoliskon tasapainoisella hyökkäyspelillään. Tauon jälkeen Huesca sai Alcazarin avainpelaajat kuriin puolustuksellaan, mutta ei saanut hyökkäyspäässä tarvittavia onnistumisia ajoissa. Huesca ei kyennyt enää ottelun lopussa kamppailemaan voitosta, mutta kuroi kuitenkin lopullisen piste-eron viiteen.

Juha Sten heitti Alcazaria vastaan kymmenessä minuutissa seitsemän pistettä (kakkoset 2/2, kolmoset 1/2), noukki kaksi levypalloa, menetti pallon kerran sekä rikkoi kolmasti. Mamadi Diane johti Huescan hyökkäystä 17 pisteellä. Alcazarin tehokkaimmat olivat Xavier Ventura (23/3/3 syöttöä) ja Jerod Ward (20/9/3 syöttöä).

Lobe Huesca on voittanut ylemmän jatkosarjan 18 ottelustaan 12 ja tipahti nyt kolmannelle sijalle.

Worthing Thunderille perättäistappiot

Ville Mäkäläisen Worthing Thunderin alavire Ison-Britannian BBL-liigassa jatkui viikonloppuna. Perjantaina Thunder hävisi vieraskentällä Everton Tigersille 75-81 (32-34) ja sunnuntaina Worcester Wolvesille 85-90.

Polvivammasta kärsinyt Ville Mäkäläinen ei kuulunut viikonlopun ottelussa Thunderin kokoonpanoon. Thunder on hävinnyt viimeisestä kuudesta ottelustaan viisi, mutta pitää yhä paikkansa BBL:n kahdeksannella sijalla 14 voiton ja 18 tappion kokonaissaldolla.

Dettmannille ja Mirolyboville voitot

Henrik Dettmannin Dijon kukisti Ranskan liigan lauantain kierroksella Strasbourgin jatkoajan jälkeen numeroin 97-95. Dijonille voitto oli kuudes kauden 22 ottelusta. Dijon jakaa voittonsa jälkeen Ranskan liigan jumbosijan Rouenin kanssa.

Anton Mirolybovin Chemnitz puolestaan otti Saksan kakkosliigassa neljännen voittonsa viimeisestä viidestä ottelusta kukistettuaan Hannoverin vieraissa 81-83. Chemnitz nousi voitollaan liigan kuudenneksi. Joukkue on voittanut 26 ottelustaan 14.

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.