Tarmolle haaste Lapualta

31.3.2010 Koripalloilun miesten ykkösdivarin loppuottelut käynnistyvät torstaina runkosarjan voittaneen Porvoon Tarmon kotiottelulla. Tarmo ja runkosarjakakkonen Lapuan Korikobrat ratkovat suoran nousijan Korisliigaan. Nousu toteutuu kolmella voitolla. Häviäjä saa yrittää Salon Vilppaan pudottamista nousukarsinnassa.

Porvoon Tarmon Aubrey Conerly yrittää nostaa kolmantena kautena peräkkäin joukkueen divisioonasta Korisliigaan.

Lapuan Korikobrat haastaa runkosarjan voittaneen Tarmon Nenad Stefanovicin opein. Kuvat: Francois Perthuis.

- Molemmilla joukkueilla on takana suhteellisen hyvä kausi, mutta kummankin selkeänä tavoitteena on nousu. Suosikkia taitaa olla turha etsiä. Emme ole edes kohdanneet tämän vuoden puolella, sanailee Tarmon valmentaja Jouni Grönroos.

Grönroosilla on käynnissä kaksi lähtölaskentaa. Välittömästi takaisin liigaan mielivän Tarmon nousuprojekti jää vieraspelien osalta vielä kakkoseksi, ellei perhe kasva pian viisihenkiseksi.

- Kolmas lapsi on tuloillaan, joten ainakaan ennen syntymää en vieraspeleihin matkusta. Tällä kertaa kotiedulla on todellakin merkitystä, koska vierasjoukkueelle on tiedossa peliä kohti kymmenen tuntia bussissa istumista, Grönroos naurahtaa.

Tarmo sai lepuutella vaivaisososastoaan pari päivää viidenteen välierään asti urakoineita lapualaisia kauemmin. Loppuotteluita pelataan tiukalla tahdilla joka toinen päivä tarvittaessa ensi viikon perjantaihin asti.

- Kun pelien välissä on aina vain yksi välipäivä, ovat ainakin amatöörit tiukoilla. Lapualla on ammattilaisia paljon meitä enemmän, Grönroos korostaa.

Korikobrien yli 35-minuuttisia pelanneet Kyle Swanston (22,4) ja Rob Haynes (21,6) veivät kaksoisvoiton ykkösdivarin pistetilastossa taottuaan yhteensä keskimäärin 44 pistettä ottelua kohti. Tarmon johtotähti on ollut parinkymmenen pisteen keskiarvolla pelannut Aubrey Conerly, joka vuonna 2008 oli nostamassa Forssan Koripoikia ja vuotta myöhemmin Salon Vilpasta liigaan.

- Palautumiseen ei ole ollut paljon aikaa. Virkeämpi ja kokeneempi Tarmo on varmasti ottelusarjan suosikki, kuittaa Lapuan valmentaja Nenad Stefanovic.

Kaksikon runkosarjan kohtaamiset pelattiin jo ennen joulua. Tarmo kukisti Korikobrat avauskierroksella Porvoossa 82-69 ja haki joulukuussa Lapualta vierasvoiton 72-63.

- Niissä otteluissa pelattiin toki eri joukkueilla. Porvoon pelissä ryhmäämme vasta rakennettiin. Kotona johdimme kuudella pisteellä, mutta taivuimme loppuminuuteilla, Stefanovic muistelee.

Tarmo tavoittelee kolmatta nousua korkeimmalle sarjatasolle. Yhdeksästä pääsarjavuodesta tuorein, seitsemän kauden, putki lopahti putoamiseen viime keväänä. Lapualla ei ole nähty koskaan pääsarjapelejä.

Lue myös

 
11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

18.8.2023 16:00 Naisten I divisioona

Naisten Korisliigan sekä divisioonien sarjaohjelmat kaudelle 2023–2024 on julkaistu

Kamppailu Suomen mestaruudesta naisten osalta käynnistyy syys-lokakuun vaihteessa ja mestari on selvillä viimeistään 29.4. Naisten Korisliigassa pelataan yhdeksän joukkueen kolminkertainen sarja.

21.6.2023 09:45 Korisliiga

Koripalloliiton vuosittaiset palkinnot nyt julkaistu

Koriskauden 2022-23 parhaat on valittu. Nuorten sarjojen sekä Seurapalveluyksikön palkittavat ovat vastaanottaneet palkinnot henkilökohtaisesti seurojen tapahtumissa kevään ja kesän aikana. Löydät listan kaikista palkituista sivun alaosasta.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

15.4.2023 20:38 Miesten I divisioona A

Bisons ja Raholan Pyrkivä voittoihin divarin finaaleissa

Bisons Loimaa kaatoi Jyväskylä Basketball Academyn 94-86 I divisioona A:n avausfinaalissa. Raholan Pyrkivä oli puolestaan toistamiseen PuHu Junioreita vahvempi I divisioona B:n puolella 81-77.

26.3.2023 19:56 Miesten I divisioona A

ToPo paineli välieriin, muissakin divareissa pistettiin sarjoja katki

Torpan Pojat nappasi toisen voiton ja samalla paikan I divisioona A:n välieriin. B:n sekä naisten I divisioonan puolella kolme joukkuetta varmisti välieräpaikan sunnuntaina.

25.3.2023 21:38 Miesten I divisioona A

JBA ja Kipinä Basket välieriin, Bisons onnistui pakkoraossa

Lauantaina miesten I divisioona A:n välieriin tiensä raivasivat JBA sekä Kipinä Basket. Bisons Loimaa siirsi voitolla ratkaisun tiistaille.

23.3.2023 21:44 Miesten I divisioona A

JBA veti pidemmän korren akatemiajoukkueiden kohtaamisessa – Divari B:ssä yllätyksiä

Miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjojen ensimmäisiä osia pelattiin torstaina.

22.3.2023 20:43 Miesten I divisioona A

Divarien pudotuspelit ryminällä käyntiin: Raiders tyly vieras Loimaalla

Osa miesten I divisioona A:n ja B:n sekä naisten I divisioonan puolivälieräsarjoista käynnistyi keskiviikkona.

Näytä lisää vastaavia