Peli-Karhut finaaliin, Catz tasoitti

3.4.2010 Kotkalainen Peli-Karhut pelaa naisten koripallon SM-finaalissa. PeKa varmisti etenemisensä loppuotteluihin kaatamalla kotonaan Espoo Teamin lauantaina tuloksella 73-69 (35-28). Sen finaalivastustaja selviää kuitenkin vasta maanantaina, kun Catz Lappeenranta tasoitti välieräsarjan Huimaa vastaan hakemalla Äänekoskelta jatkoaikavoiton lukemin 70-69 (65-65, 42-27).

Lisa Lee ja Peli-Karhut puikahtivat naisten SM-finaaliin Espoo Teamin edestä.

PeKan Stephanie Jones ilahdutti runsaslukuista kotiyleisöä levypalloennätyksellään.

Jelena Reshetko tehtaili tuplatuplan, kun Catz hankki dramaattisesti kotiedun takaisin itselleen jatkoajan jälkeen oltuaan voitoin 0-2 sarjassa jo tappiolla. Kuvat: Matti Koskinen & Francois Perthuis.

Peli-Karhut nitisti espoolaisen välierävastuksensa lauantaina ilman maajoukkuesentteri Taru Tuukkasta, joka on toipumassa vatsataudista.

- Tarun poissa ollessa Alli Arppe ja Stephanie Jones nostivat tasoaan hienosti. Lisäksi olimme vähän terävämpiä kuin vastustaja ottelussa, jossa kumpikaan ei rehellisesti sanottuna ollut parhaimmillaan, arvioi PeKa-valmentaja Seppo Kurki.

PeKa oli hienoisesti niskan päällä koko ottelun ajan. Porchia Greenin onnistunut kolmen pisteen heitto nosti kotijoukkueen 59-49-johtoon neljännen jakson alussa. Greenin aikaansaamasta sillasta Espoo nousi parhaimmillaan kolmen pisteen päähän (70-67) Anni Mäkitalon kolmosella, kun aikaa oli reilut 20 sekuntia. Finaalipaikan lopullisesti varmistaneet pisteet heittivät vapaaheittoviivalta PeKalle Green ja Lisa Lee. PeKa voitti ennen lauantaita pelkin vierasvoitoin edenneen välieräsarjan 3-1.

Kuuden pelaajan kapealla rotaatiolla pelanneen PeKan parhaaksi korintekijäksi nousi 26 pistettä tehnyt Lee. Green nosteli 16 ja Arppe 13 pistettä. Jones kahmi 13 levypalloa, joka on hänen ennätyksenä SM-sarjassa.

Espoo Teamin ykkönen oli maajoukkuesentteri Niina Laaksonen 22 pisteellään.

Tuleva vastustaja ensi torstaina käynnistyvään finaalisarjaan tulee Peli-Karhulle toisesta välieräparista, jossa Catz Lappeenrannan ja Äänekosken Huiman välinen mittelö on tasatilanteessa 2-2.

- Pelillisesti ei ole merkitystä kumpi vastaan tulee. Jos vastus olisi Huima, saisimme kotiedun. Joka tapauksessa on meidän kannalta hyvä, että ottelusarjamme meni poikki jo nyt ja tuleva finaalivastus pelaa vielä maanantaina, Kurki pohdiskeli.

- Nyt pidämme ensimmäisen vapaapäivän kahteen viikkoon ja maanantaina alamme juonia finaaleita varten, suunnitteli Kurki.

Catz selvisi pitkän kaavan kautta

Sen paremmin Catzille kuin Huimallekaan ei vapaapäiviä ole luvassa ja lauantainakin joukkueet joutuivat ylitöihin. Catz tasoitti välieräsarjan jatkoajan jälkeen oltuaan sarjassa jo 0-2-tappioasemassa.

- Makealtahan tämä voitto tuntuu kaikkien näiden vaiheiden jälkeen, huokaisi Catz-luotsi Miikka Sopanen.

Catz näytti etenevän helppoon voittoon lauantaina, kun se hallitsi ilmatilaa ja siten ottelun tempoa ensimmäisellä puoliskolla. Parhaimmillaan Catz-johto kävi 19 pisteessä.

Maiju Pekkarisen huimilla kaukoheitoilla pelissä avauspuoliskolla mukana sinnitelleen Huiman onnistui saada juonesta kiinni. Äänekoskelaiset nousivat ensin rinnalle ja jopa 65-59-johtoon, kun varsinaista peliaikaa oli enää kolme minuuttia jäljellä. Vilma Kesänen ja Elisa Bue nostivat pisteillään Catzin jatkoajalle. Lisäajalla Catzille riitti viiden pisteen saldo takaamaan voitto.

- Ei tämä voitto todellakaan helpolla tullut, mutta lopussa kiitos seisoi. Nousu 0-2-tappioasemasta tällaisella voitolla ruokkii luonnollisesti meidän itseluottamusta. Huima on kuitenkin osoittanut niin monta kertaa tämän ottelusarjan aikana vaarallisuutensa ja periksiantamattomuutensa, että helpolla emme tule pääsemään myöskään maanantaina, Sopanen peräänkuulutti.

Catzin korkeimman pistemäärän, 17, heitti Jelena Solovjeva. Jelena Reshetko upotti 14, Elisa Bue 13 ja Kesänen 12 pistettä. Reshetko kauhoi myös 13 levypalloa.

Äänekosken ässä oli Pekkarinen, joka tykitti 23 pistettä. Hänen kahdeksasta kolmosyrityksestään onnistui kuusi.

Catzin ja Huiman välinen viides ja ratkaiseva välierä käynnistyy Lappeenrannassa maanantaina klo 16.

Lisätiedot: Ottelutilastot
 
26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

Näytä lisää vastaavia