Catz eteni PeKan seuraksi finaaliin

5.4.2010 Catz Lappeenranta pääsee yrittämään neljännen kerran peräkkäin Suomen mestaruuden valtaamista. Catz vei nimiinsä viidennen ja ratkaisevan välierän Äänekosken Huimaa vastaan 60-54 (32-32) ja kohtaa perjantaina 9. huhtikuuta käynnistyvässä finaalisarjassa Peli-Karhut.

Catz eteni naisten loppuotteluihin Reetta Piiparin 16 pisteen saattelemana.

Jelena Solovjeva (oik.) ja Catz hakivat tarvittavat irtopallot maanantaisen ratkaisupelin kääntämiseksi. Vasemmalla kuvassa Huiman Kenya Robinson. Kuvat: Kimmo Metsälä.

Catz venyi välieräsarjassaan voittoon 0-2-tappioasemasta.

- Otan hattuni pois päästä ja kumarran Huimalle. Heille on annettava täysi krediitti hemmetin kovasta ottelusarjasta, jossa Huima todella pakotti meidät venymään, kiitteli Catzin päävalmentaja Miikka Sopanen.

- Tänään kumpikaan joukkue ei noussut taidollisesti huippusuoritukseen, mutta kentällä taisteltiin sitäkin enemmän. Olimme lopulta juuri sen verran pässimpiä, että saatiin tarvittavat onnistumiset levypallo- ja puolustuspelissä, Sopanen lisäsi.

Catz oli pitkään vaikeuksissa Huiman paikkapuolustuksen kanssa. Ottelun henkiseksi ratkaisuhetkeksi muodostuikin päätösneljänneksen kaksiminuuttinen, jonka aikana Catz haki peräti viisi peräkkäistä hyökkäyslevypalloa.

- Ottelu olisi ollut kovin erinäköinen, jos Huima tuosta tilanteesta olisi saanut stopin ja korin aikaiseksi, arvioi Sopanen.

Hetkeä myöhemmin Jelena Reshetko ja Jelena Solovjeva tekivät Catzille voittopisteet nostamalla kotijoukkueen 56-52-johtoon.

Catzin parhaaksi korintekijäksi nousi ottelussa 16 pistettä nakuttanut Reetta Piipari. Elisa Bue teki 11 ja Reshetko kymmenen pistettä.

Huiman tehokkain oli niin ikään 16 pistettä nostellut Lavessa Glover.

Naisten SM-finaalissa Catz kohtaa Peli-Karhut, joka selvitti tiensä loppuotteluihin lauantaina voitoin 3-1 Espoo Teamista. Runkosarjan voittajana Catz omaa kotiedun torstaina 8. huhtikuuta käynnistyvässä sarjassa.

Catzille tulevat finaalit ovat neljäs peräkkäinen mahdollisuus huuhtoa SM-kultaa. Kolmena edelliskautena tuloksena on ollut SM-hopeaa.

- Meidät pistettiin tässä välieräsarjassa niin ahtaalle, että jatkossa emme ihan pienistä vastoinkäymisistä kaadu. Opimme varmasti sen, että omalla tekemisellä voi pitkälti vaikuttaa asioiden kulkuun, Sopanen analysoi.

- Tulevaa finaalisarjaa emme ole miettineet vielä hetkeäkään. Tiistaina meidän on pidettävä vapaapäivä ja yritettävä saada Huima-sarja pois elimistöstä. Keskiviikkona aletaan sitten tutkia Peli-Karhuja tarkemmin. Mielenkiintoinen finaalisarja on tulossa. PeKalla on paljon taitoa joukkueessaan ja hevillä en suostu ottamaan suosikin viittaa meidän harteille, päätti Sopanen viitaten kotkalaisryhmään, joka tammikuun lopussa vahvistui äitiyslomalta palanneella maajoukkuesentteri Taru Tuukkasella.

Naisten SM-pronssista pelaavat Espoo Team ja Äänekosken Huima. Pronssipelejä pelataan vain yksi ja se on ohjelmassa lauantaina 10.4. Espoossa.

Lisätiedot: Ottelutilastot

 
21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

Näytä lisää vastaavia