HKVT-kurssi suuntaa Albert Schweitzer -turnaukseen

7.4.2010 Suomen Koripalloliiton korkeimman kansallisen koripallovalmentajatutkinnon (Huippukoripallovalmentajatutkinto, HKVT) opiskelijat aloittavat torstaina 8.4. tutkintonsa toisen kansainvälisen opintojakson Saksan Mannheimissa.

HKVT-kurssi suorittaa toisen kansainvälisen opintojaksonsa Saksan Mannheimissa pelattavassa 18-vuotiaiden Albert Schweitzer -huipputurnauksessa.

Tutkinnon toiseksi viimeisellä lähijaksolla opiskelijat osallistuvat Albert Schweitzer -turnaukseen ja sen kolmena viimeisenä päivänä pidettävälle valmentajaklinikalle. Jakson aikana opiskelijat seuraavat myös kahdeksan turnauksen sijoitusvaiheen ottelua raportoiden ja reflektoiden näkemäänsä.

Toukokuun loppupuolella Vierumäelle kurssitöitänsä esittämään kokoontuvalla HKVT:llä opiskelee 15 kansalliseen valmentajalisenssiin tähtäävää valmentajaa, jotka ovat valikoituneet tutkinnolle soveltuvuuskokeiden kautta. Vuoden kestänyt koulutusprosessi on edennyt kansallisen tason lahjakkuuden määrittelystä (PM-kilpailut, Ruotsi), oman valmennuksen käytännön harjoittelun ja reflektoinnin (apuvalmentajatehtävät ja Master Coach –vertaistuki All Stars -leirityksessä) kautta kohti kansainväliseen lahjakkuuteen tutustumista.

– On hienoa, että saimme järjestettyä HKVT-kurssille mahdollisuuden päästä havainnoimaan Albert Schweitzer -turnausta. On erittäin keskeistä, että kansalliseen valmentajalisenssiin tähtäävä, huippuvalmentajatutkintoa suorittava valmentaja pääsee tutustumaan ja aistimaan, mitä koripallon kansainvälinen taso todella on ja missä sen tulevaisuus lepää. En usko, että on parempaa paikkaa päästä avaamaan silmiään kuin Albert Schweitzer –turnaus, luonnehtii HKVT:llä kouluttajana työskentelevä Antti Koskelainen.

AST (Albert Schweitzer Tounament) on perinteikäs, vuodesta 1958 pelattu kansainvälinen alle 18-vuotiaiden maajoukkueturnaus, johon osallistuu Euroopan ja muiden maanosien parhaat maajoukkueet. Joka toinen vuosi pelattava turnaus on tänä vuonna järjestyksessään 25:s. Vuosien saatossa AST on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä merkittävimmistä kansainvälisistä nuorten turnauksista, jossa koripallon ystävät voivat seurata kahdeksan päivän ajan varmuudella ikäluokkansa parhaita pelaajia ja tulevia kansainvälisiä tähtiä.

Historian saatossa maitansa AST:ssä ovat edustaneet mm. Earvin ”Magic” Johnson, Tim Duncan, Dirk Nowitzki, Drazen Petrovic, Valeri Tihonenko, Juan San Epifanio, Vince Carter, Tony Parker ja Arvydas Sabonis.

Turnauksen menestynein maa on ollut USA, joka on voittanut turnauksen kymmenen kertaa. Suomi on saanut kutsun turnaukseen kahdeksan kertaa, joista kolmena se on sijoittunut kymmenen parhaan joukkoon; vuonna 1973 Suomi oli viides ja vuonna 1983 neljäs. Edellisen kerran Suomi on ottanut osaa turnaukseen vuonna 2004, jolloin vuosina 1986-87-syntyneet suomalaisnuoret sijoittuivat hienosti kuudenneksi.

 
14.3.2024 11:13 Pääjuttu

Valmennusuralle hypännyt Jamar Wilson kehittää osaamistaan 2-tason valmentajakoulutuksessa

Susi Training Centerissä Lohjan Kisakalliossa kuuluu myöhään perjantai-iltana tossujen kirske ja pelin lomasta kuuluva esimerkillinen puhe pelaajien välillä. Kyseessä ei ole maajoukkue eikä seurajoukkue, vaan joukko valmentajia, jotka ovat kokoontuneet Lohjalle eri puolilta Suomea. Yksi heistä on vielä hiljattain treenannut samalla parketilla susilogo rinnassa.

13.3.2024 15:58 Susi All Star

Tyttöjen ja poikien SUSI All Stars -leirin ilmoittautuminen on alkanut

SUSI All Stars on Koripalloliiton maajoukkueohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuonna 2024 leiritykseen osallistuvat 2010-2011 syntyneet pelaajat.

23.1.2024 13:20 Valmentajat

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy maaliskuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen maaliskuussa alkavalle kurssille päättyy 11.3

8.12.2023 14:03 Pääjuttu

NVS 2024: Jari Nykänen esiintyy Nuorisovalmennusseminaarissa

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin esiintyjäkattaus on täydentynyt, kun Jari Nykänen liittyy mukaan joukkoon. Näin ollen seminaarin esiintyjät on yhtä vaille kaikki vahvistuneet.

4.12.2023 18:01 Juniorivalmennusverkosto

Haku vuoden 2024 Juniorivalmennusverkostoon käynnistynyt

Lasten ja nuorten koripallovalmennukseen keskittyvän juniorivalmennusverkoston kuudes toimintavuosi alkaa tammikuussa 2024. Haku verkostovalmentajaksi on käynnistynyt.

29.11.2023 12:21 Pääjuttu

NVS 2024: Ensimmäiset esiintyjät ovat vahvistuneet

Tammikuun Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät aiheineen ovat nyt selvillä, kun Ilkka Palviainen, Niko Nyholm ja Jani Heino ovat vahvistaneet esiintymisensä. Lisäksi viime kesänä neljänneksi EM-kisoissa sijoittuneen WU16-maajoukkueen valmennusryhmä esiintyy seminaarissa kokonaisuudessaan.

17.11.2023 16:45 Pääjuttu

Nuorisovalmennusseminaarin ilmoittautuminen avattu

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 12. – 13.1.2024. Esiintyjät aiheineen julkaistaan marraskuun aikana. Ilmoittautuminen seminaariin on avattu.

18.9.2023 13:16 Pääjuttu

II-tason koulutuskokonaisuus käynnistyy lokakuussa

Koripalloliitto järjestää II-tason koulutuskokonaisuuden Kisakallion urheiluopistolla Lohjalla. II-tason hyväksytty suorittaminen oikeuttaa Koripalloliiton valmentajalisenssijärjestelmän B-lisenssiin. Koulutukseen hyväksytään varmasti 20 ensimmäistä ilmoittautumista, jotka täyttävät koulutuskriteerit. llmoittautuminen lokakuussa alkavalle kurssille päättyy 27.9.

30.5.2023 11:57 Pääjuttu

HKVT 2023 aloitti koulutusvuotensa Kisakalliossa

Uusi HKVT-vuosikurssi on aloittanut opintonsa ensimmäisen lähijakson merkeissä. Ensimmäisen viikonlopun keskiössä oli toisiin tutustuminen ja ryhmäytyminen.

29.5.2023 16:30 Pääjuttu

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa

Koripalloliitto järjestää I-tason koulutuskokonaisuuden Kisakalliossa. Koulutus on Koripalloliiton valmennuskoulutusjärjestelmän ensimmäinen vaihe, joka antaa valmiuksia toimia apuvalmentajan tehtävissä. Kokonaisuus pitää sisällään kaksi viikonlopun mittaista lähijaksoa ja etätehtäviä. Koulutukseen ilmoittautuminen on auki 31.5. saakka ja mukaan otetaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta valmentajaa.

Näytä lisää vastaavia