Kaakonkulman kultajahti käyntiin torstaina

7.4.2010 Naisten koripallomestaruus on kolmannen kerran neljän viime kauden aikana Kaakkois-Suomen sisäinen taistelu. SM-runkosarjan voittanut ja välierissä kahden tappion takaa loppuotteluihin noussut Catz saa haasteen Kotkasta Peli-Karhujen saapuessa finaaliavaukseen Lappeenrantaan. Mestaruus irtoaa kolmella voitolla.

Reetta Piiparin tähdittämä Catz pelaa neljännen kerran peräkkäin SM-finaaleissa ja omaa kotiedun.

Torstaina Lappeenrannassa käynnistyvässä finaalisarjassa Catzin vastus on Peli-Karhut, jota edustaa maajoukkusentteri Taru Tuukkanen. Kuvat: Kimmo Metsälä & Francois Perthuis.

Kultavääntö on kaksikolle tuttua. PeKa oli parempi kahdesti vuosina 2007-08. Espoo Team vei kullat Catzin edestä viime keväänä.

- Ne kolme hopeaa ovat jo historiaa ja unohdettu. Keskitymme tähän hetkeen, korostaa ensi kertaa Catzin peräsimessä loppuotteluissa oleva Miikka Sopanen.

- PeKa on kova vastustaja. Paikkamme loppuotteluissa ratkesi niin myöhään, että pelaajilla on ollut yksi vapaapäivä, mutta valmentajilla ei sitäkään. Aika on mennyt PeKan välieräpelejä katsellessa, valmentaja Sopanen naurahtaa.

Finaaleista on luvassa mielenkiintoinen kahden liki sadan maaottelun pelaajan kaksintaistelu, vaikka PeKan ensimmäistä kotimaista pääsarjakauttaan pelaava sentteri Taru Tuukkanen ja Catzin pelintekijä Reetta Piipari harvoin taistelevatkaan pallosta keskenään.

Maajoukkuepaidan 98 kertaa pukenut Tuukkanen ja kolme maaottelua vähemmän pelannut kotkalaislähtöinen Piipari eivät ole SM-kultaa vielä maistaneet. Kaksikko on toisilleen tuttu paitsi maajoukkueesta myös muuten pelattuaan muun muassa samanaikaisesti Xavierin yliopistossa, Yhdysvalloissa.

Tuukkasen (10,3) taisteluparina korin alla on pudotuspeleissä levypalloja 10,5:n ottelukeskiarvolla kahminut Jelena Solovjeva. Catzilta löytyy ratkaisijoita laajalla rintamalla. Joukkueen parhaan pistenaisen Solovjevan (13,0) keskiarvon ylittävät PeKasta Lisa Lee (21,8), Tuukkanen (16,2) sekä Porchia Green (13,8).

- Lee on PeKan pelin keskiössä. Hän on huikea yksilö ja avainhahmo molemmissa kenttäpäädyissä. Toivottavasti saamme edes hiukan jarrutettua hänen pelaamistaan, Sopanen sanoo.

Catz hävisi alkuun kaksi välierää Äänekosken Huimalle, mutta voitti sen jälkeen kolmesti peräkkäin. PeKa selätti Espoo Teamin ottelua vähemmällä voitoin 3-1.

- Ihan hyvältä nyt näyttää, vaikka kauden aikana on ollut paljon vastoinkäymisiä. Kunhan pelimme pysyy välierien tasolla, olen varma pärjäämisestämme, sanoo PeKan valmentaja Seppo Kurki.

- Piiparin peliin on pystyttävä vaikuttamaan. Catz on kuitenkin suosikki, onhan heillä kolme ulkomaalaista ja loput joukkueesta maajoukkuepelaajia, Kurki korostaa.

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia