Belgia haki jatkoajan jälkeen revanssin Susijengistä

15.8.2015 Susijengi joutui maistamaan karvasta kalkkia, kun Belgia pääsi maksamaan Pepinsterissä kalavelkojaan perjantaisesta tappiostaan. Edellisen pelin 13 pistettä hävinneet belgialaiset kairasivat itsensä tappioasemasta jatkoajalla, jonka kotijoukkue vei 10-6 ja pääsi juhlimaan 73-69 (32-38) -voittoa.

Ville Kaunisto ja Susijengi joutuivat taipumaan vierasottelussa Belgialle.

Kaunisto kuului Suomen pirteimpiin esiintyjiin tehden 15 pistettä.

Tuukka Kotin johtama puolustus toimi pitkään, mutta Belgia pääsi nappaamaan voiton jatkoajan jälkeen.

Junnu Lee viimeisteli 10 pistettä hyvällä tarkkuudella 5/6.

Shawn Huff ja Susijengi pelaa seuraavan kerran Sloveniassa ensi viikonloppuna. Kuvat: Ville Vuorinen.


Eilisen tapaan Belgia aloitti räväkästi juosten pelin alun 9-2. Susijengi heräsi kuitenkin ripeästi, kun Sasu Salin heitti kolmosen ja Junnu Lee pääsi upottamaan kakkosen sivurajakuviosta. Belgia piti kuitenkin pelin ohjakset käsissään kolmosilla ja mennen ärhäkästi hyökkäyslevypalloihin.

Erik Murphyn ollessa varotoimenpiteen vuoksi sivussa, Susi-Erkin paikan otti erinomaisesti Ville Kaunisto, joka nakkasi kaksi hyppyheittoa ja leikkasi oikea-aikaisesti korille, mistä Tuukka Kotti pääsi ruokkimaan häntä. Avausneljänneksellä Jean-Marc Mwemalla näytti olevan eilinen hampaankolossaan, kun hän johdatti joukkueensa 20-17-johtoon ensimmäisen neljänneksen päätteeksi.

Toisen neljänneksen teemana toimi Susijengin puolustus, joka tukki ajolinjat ja pakotti belgialaiset epämieluisiin tilanteisiin. Toisessa päässä Suomen hyökkäys oli neljänneksen ensimmäisen puolikkaan silkkaa kaaosta, mutta Petteri Koponen otti pelin haltuunsa upottamalla kaksi kolmosta välittämättä belgialaisten tuplauksista.

Belgia pääsi tekemään vain kaksi pelitilannekoria koko neljänneksessä. Koposen uroteot, yhdistettynä Kauniston ja Shawn Huffin kalastamiin vapareihin, vei Susijengin 32-38-puoliaikajohtoon.


de Zeuuw ratkaisi jatkoajalla


Kolmannesta neljänneksestä ei jäänyt paljoa kerrottavaa jälkipolville, kun Belgia sai ensimmäisen avauskorinsa vasta viiden minuutin kohdalla. Samanlainen lama iski myös Susijengille, joka sai aikaan jakson viimeisen kuuden minuutin aikana vain 6 pistettä.

Kolmen pisteen johtoasemassa Susijengi sai päätösneljännekselle vastaansa kiukkuisen Belgian, joka janosi kostoa eilisestä. Lee oli vaikea pideltävä niin korin alta kuin pick-and-rollista, mutta Belgia runnoi takaisin peliin kiihkeätunnelmaiseksi kasvaneessa ottelussa.

Puolitoista minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Pierre Gillet vei Belgian tasoihin kolmosellaan. Suomi saa kahdesti mahdollisuuden ratkaista pelin vaparilta, mutta toteutus uupui ja peli eteni bonusajalle.

Jatkoajalla Belgia otti hallinnan aikaisin, kun Maxime de Zeeuw haki hanakasti itsenä vapaaheittoviivalle ja nosti hyökkäyslevypallosta belgialaisten ratkaisuhetkillä 72-68-johtoon. Koponen toi Susijengin 28 sekuntia ennen loppua kolmen pisteen päähän 72-69, mutta Suomi joutui rikkomaan ja belgialaiset viimeistelivät pelin vapaaheittoviivalta.


Kaunisto: ”EM-kisoja ei kuulemma pelata Suomessa”


15 pistettä ja 3 levypalloa heittänyt Kaunisto ei ollut tyytyväinen joukkueensa esitykseen ottelun jälkeen.

- Harmittava tappio... semmoinen kuuluisa herätyspeli. Ei selityksiä, eikä kelpaa myöskään selitykseksi se, että pelasimme vieraissa. Olen kuullut huhuja, että EM-kisoja ei pelata Suomessa, Kaunisto kommentoi.

Päävalmentaja Henrik Dettmannin mukaan Suomella oli kaikki avaimet voittoon, mutta tappio myös antoi oivan opetuksen kehittymisen kohteesta.

- Annoimme pelin pois, joka meidän piti voittaa. Kun pelaaminen menee rutiinitasolle, niin emme ainakaan vielä pysty voittamaan. Annoimme kaikenlaisten ulkopuolisten tekijöiden vaikuttaa pelaamiseen. Se kertoo, että kasvulle on vielä tilaa, Dettmann aloitti.

- Nyt pitää taas harjoitella, oppia pelaamaan peräkkäisinä päivinä ja pistämään vapaaheitot sisään. Sloveniassa vastassa on vielä pykälää kovempia maita ja kolme sellaista peräkkäin.

Suomen muut pääasialliset pisteidentekijät olivat Koponen (17/6/4 syöttöä), Salin (11/3) ja Lee (10/1).

Suomi osallistuu vielä huipputurnaukseen Sloveniassa ensi viikonloppuna (21.-23.8.) ja isännöi EM-kenraalissa Ukrainaa 28.8. Helsingissä ennen EM-lopputurnauksen alkua. EM-kisat alkavat 5.9.

 

Lisätietoja: Ottelutilastot
 
20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.

Näytä lisää vastaavia