Cantu katkaisi Koposen Bolognan voittokulun

12.4.2010 Petteri Koposen Virtus Bolognan kolmen ottelun voittoputki Italian Serie A:ssa katkesi sunnuntaina, kun joukkue hävisi kotonaan NGC Cantulle. Teemu Rannikon Granada puolestaan jatkoi etenemistään kohti Espanjan ACB:n pudotuspelejä.

Petteri Koposen 19 pistettä eivät riittäneet auttamaan Virtus Bolognaa voittoon NGC Cantusta.

Teemu Rannikon Granada nousi Fuenlabrada-voitollaan voiton päähän ACB:n viimeisestä pudotuspelipaikasta.

Shawn Huff sai runsaasti peliaikaa Kavalan kaataessa Panellinioksen

Antti Nikkilän Sant Josep Girona on pakkovoittojen edessä Espanjan kakkosliigassa.

Kimmo Muurisen Scafatilla on yhä mahdollisuudet Italian LegaDuen pudotuspeleihin.

Ville Mäkäläisen Worthing Thunder kärkkyy BBL:n seitsemättä sijaa

Henrik Dettmannin Dijon haki loukkaantumisista huolimatta kauden seitsemännen voittonsa. Kuvat: Francois Perthuis ja Tomi Kaminen.

Virtus Bologna oli vahvasti neljännessä perättäisvoitossa kiinni vielä sunnuntain ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Cantu tarrasi kuitenkin otteen pelistä kolmannella jaksolla Bolognan sinnitellessä rinnalla lähinnä Diego Fajardon (19/6/3 riistoa) ratkaisuilla.

Tarkasti kaukaa heittänyt Cantu johti ottelua parhaimmillaan numeroissa 64-72, kun ottelua oli jäljellä runsaat neljä minuuttia. Bologna loi ottelun loppuhetkillä pallolliseen pelaajaan painetta yrittäen päästä takaisin rinnalle. Bologna käväisi Koposen kolmosella pisteen päässä, 76-77, mutta epäonnistui viimeisessä hyökkäyksessään Dusan Vukcevicin (6/1) menettäessä pallon. Cantun vierasvoitto merkittiin lukemin 76-80 (42-38).

Kaikkiaan 31 minuuttia pelannut Petteri Koponen kuului jälleen Bolognan kantaviin voimiin. Koponen teki jo avauskymmenminuuttisella yhdeksän pistettä sekä Bolognan viimeisestä kymmenestä pisteestä seitsemän, mutta hän myös epäonnistui kahdesti viime minuuttien neljässä vapaaheitossaan. Kaikkiaan Koponen keräsi 19 pistettä (kakkoset 2/4, kolmoset 3/6, vapaaheitot 6/9), yhden levypallon, kaksi syöttöä, kaksi riistoa, yhden menetyksen ja yhden virheen. Koposta rikottiin ottelussa peräti kymmenen kertaa.

Tappionsa jälkeen Virtus Bologna tipahti Italian liigataulukon kakkossijalta suoraan jaetulle 6. sijalle Montegranaron, Cantun, Casertan ja Milanon kanssa. Bologna on voittanut 25 ottelustaan 16.

Rannikon Granada lähenee pudotuspeliviivaa

Teemu Rannikon Granada jatkoi ryntäystään kohti Espanjan ACB:n pudotuspeliviivaa päihittämällä lauantaina Fuenlabradan kotonaan selvin numeroin 86-75 (44-36).

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisella jaksolla, kun 24-27-tappiolla ollut Granada pakotti vieraansa harhasyöttöihin ja huonoon ratkaisuihin ja nousi 17-1-jaksollaan 41-28-johtoon. Fuenlabrada kavensi eron puoliajalle vielä kahdeksaan pisteeseen, mutta ei päässyt toisella puoliskolla kymmentä pistettä lähemmäksi.

Granadan korintekovastuu jakautui useammalle pelaajalle. Yli kymmenen pisteen pääivät Jimmie Hunter (16/2/5 syöttöä), Joe Ingles (13/4/3 syöttöä), Nicolas Giannella (11/4), Jon Stefansson (11/1), Pablo Aguilar (11/4/4 riistoa) sekä Richard Hendrix (11/6). Fuenlabradaa kannattelivat Gerald Fitch (15/10/4 syöttöä/3 riistoa), Salva Guardia (14/7) sekä Esteban Batista (12/11).

Voittonsa myötä Granada nousi ACB:n jaetulle yhdeksännelle sijalle yhdessä Bizkaia Bilbaon ja DKV Joventutin kanssa. Granada on voittanut 29 ottelustaan 13. Viimeistä pudotuspelisijaa hallitseva Gran Canaria on hakenut voiton enemmän.

Vahvistunut Kavala nipisti voiton sarjanelosesta

Kreikan liigassa pelaavan Shawn Huffin BC Kavala on pistänyt viime päivinä tuulemaan siirtomarkkinoilla vahvistamalla rivejään amerikkalaisilla Taquan Deanilla ja Cedric Simmonsilla. Kavala yllätti parivaljakon debyyttiottelussa Kreikan sarjanelonen Panellinioksen kotonaan 77-73 (26-38).

Kavalan peli sujui tahmeasti koko ensimmäisen puoliajan. Panellinios aloitti ottelun 1-11-rykäisyllä ja käytti hyväkseen Kavalan kahden uuden pelaajan mukaantulon aiheuttamaa hämmennystä nousemalla 26-38-johtoon. Toisella puoliajalla Kavalan runkopelaajat saivat kuitenkin sihtinsä kuntoon johdattaen Kavalan tasoihin. Panellinios johti minuutti ennen ottelun loppua vielä 66-71, mutta kotijoukkueen sankari Miroslav Rajcevic (13/5) naulasi perättäisillä heitoillaan Kavalan ratkaisevaan 74-73-johtoon.

Rajcevicin lisäksi Kavalan pirteimmästä esityksestä vastasivat Dragan Geranic (15/3), Milt Palacio (14/4/5 syöttöä) sekä Taquan Dean (12/4/4 syöttöä). Kavalan aloitusviisikkoon kuulunut Shawn Huff pelasi 21 minuuttia ja viimeisteli tilastoihin kolme pistettä (kakkoset 0/1, kolmoset 1/1), kaksi levypalloa, yhden riiston, yhden menetyksen sekä kolme virhettä. Kosta Charalampidis heitti Panelliniokselle 18 pistettä.

Kavala on hakenut 23 ottelustaan seitsemän voittoa ja nousi kertaheitolla Kreikan liigan 11. sijalle, voiton päähän AEK Ateenasta.

Nikkilän Gironan pudotuspelitaistelu mutkistui

Antti Nikkilän Sant Josep Gironan taistelu Espanjan kakkosliiga LEB Goldin viimeisestä pudotuspelipaikasta mutkistui sarjakakkonen Melillan napsaistua 75-80 (32-35)-vierasvoiton Gironasta.

Tasainen ottelu kääntyi Melillan hyväksi toisen puoliajan loppua kohden. Fysiikaltaan ja kovuudeltaan ylivoimainen Melilla piti puolustuspäässä Gironan täsmäaseet nuhteessa repien samalla ottelun levypallot parempaan talteen. Melilla johti parhaimmillaan numeroissa 62-74 ja 65-77, ja Girona sai tyytyä ottelun loppuvaiheilla vain kaunistelemaan lukemia.

Gironasta yli kymmenen pisteen pääsivät Albert Vila (15/1/3 syöttöä), Troy DeVries (14/5/5 syöttöä), Darryl Middleton (14/0) sekä Josep Ortega Rubio (13/5). Nikkilä jäi 11 peliminuutissa pisteittä (kakkoset 0/1), mutta kaapi kolme levypalloa, blokkasi yhden vastustajan heiton ja rikkoi kerran. Jason Robinson heitti Melillalle 17 pistettä.

Girona pysyttelee tappionsa myötä LEB Goldin yhdeksännellä sijalla voitettuaan 32 ottelustaan 16. Sarjan kahdeksannella sijalla majaileva Leon on hakenut voiton enemmän. LEB Goldin runkosarjaa on jäljellä kaksi kierrosta, ja Girona kohtaa jäljellä olevissa otteluissa sarjaykkönen Zaragozan sekä sarjan jumbokolmikkoon kuuluvan Tarragonan.

Haanpää vaisuna, Sten sivussa

Espanjan LEB Goldin pudotuspeleille jo hyvästit sanonut Samuel Haanpään Palencia hävisi viikonlopun kierroksella kotonaan merkityksettömässä ottelussa Caceresille 71-75 (30-41).

Palencian avaukseen kuulunut Haanpää jäi 18 peliminuutissa pisteittä (kolmoset 0/2, vapaaheitot 0/2), otti kolme levypalloa, menetti pallon kerran ja rikkoi kolmasti. Kentän parhaat olivat Palencian Oliver Padron (17/10) sekä Caceresin Shawn Taggart (23/6). Palencia tipahti tappiollaan LEB Goldin jaetulle 13. sijalle 13 voiton ja 19 tappion saldollaan.

Juha Sten oli viikonlopun kierrokselta sivussa, kun hänen joukkueensa Lobe Huesca nipisti 85-87 (47-39)-vierasvoiton Espanjan kolmosliiga LEB Silverin ylemmän jatkosarajan sarjajumbo Illescasista. Huesca ratkaisi ottelun kolmannella jaksolla, jonka se vei nimiinsä 28-11.

Huescan iskunyrkin muodostivat Stevie Johnson (22/13) ja Javier Perez (18/8). Huesca pysyttelee ylemmän jatkosarjan kolmannella sijalla voitettuaan 20 ottelustaan 14.

Muurisen Scafati kirivoittoon

Kimmo Muurisen Bialetti Scafati säilytti mahdollisuutensa edetä Italian kakkosliiga LegaDuen pudotuspeleihin päihitettyään sarjajumbo Latinan vieraskentällä 82-89 (39-43).

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa hallinnut Scafati tipahti kymmenen pisteen takaa-ajoasemaan kolmannella jaksolla Latinan vaihtelevien puolustusmuotojen kurimuksessa. Päätösjaksolla Scafatin ykköslingot Phil Goss (26/4/3 syöttöä) ja Rick Apodaca (26/7/3 syöttöä/3 riistoa) saivat kuitenkin heittojyvänsä kohdilleen, eikä Latinalta löytynyt enää lopussa vastuunkantajia.

Muurinen pelasi sunnuntain ottelussa 14 minuuttia ja nosteli kaksi pistettä (kakkoset 1/1, kolmoset 0/1). Muurinen myös menetti pallon kahdesti.

Bialetti Scafati nousi voitollaan LegaDuen jaetulle 9. sijalle. Scafati on voittanut 27 ottelustaan 12. LegaDuen runkosarjaa on jäljellä kolme kierrosta ja Scafatilla on yhä mahdollisuudet edetä pudotuspeleihin. Viimeisellä pudotuspelipaikalla majaileva Carmatic Pistoia on voittanut kaksi ottelua enemmän.

Mäkäläisen Thunder paranteli sijoitustaan

Ville Mäkäläisen Worthing Thunder vahvisti sarjasijoitustaan Ison-Britannian pääsarja BBL:ssa kukistettuaan lauantaina Milton Keynes Lionsin kotonaan 95-88 (44-49).

Lions johti ottelua loppuhetkillä vielä lukemissa 83-88, mutta kotijoukkueen Evaldas Zabas (23/6) johdatti Thunderin perättäispisteillään 89-88-johtoon, kun pelikellossa oli aikaa 35 sekuntia. Lions epäonnistui viimeisissä ratkaisuissaan ja Thunder heitti ratkaisevat pisteet vapaaheittoviivalta.

Ville Mäkäläinen heitti ottelussa kuusi pistettä (kakkoset 2/7, kolmoset 0/1, vapaaheitot 2/4), keräsi neljä levypalloa, antoi viisi korisyöttöä, riisti kolmasti, menetti kahdesti ja rikkoi neljästi. Zabasin lisäksi Reggie Bratton (22/2/6 syöttöä) oli kotijoukkueen toinen avainpelaaja.

Thunderille voitto oli 16. kauden 34 ottelusta. Thunder pysyttelee voittonsa myötä BBL:n kahdeksannella sijalla voiton päässä Lionsista.

Dettmannin Dijon voittoon loukkaantumisista huolimatta

Henrik Dettmannin valmentama JDA Dijon haki lauantaina 86-76 (42-37) yllätysvoiton Ranskan liigan kahdeksannella sijailla majailleesta Poitiersista.

Voitto oli Dijonille erityisen makea ottaen huomioon sen, että Dijonin runkopelaajat Abdoulaye MBaye ja Damir Krupalija olivat ottelusta sivussa loukkaantumisten johdosta. Joukkueen ykkönen oli 17 pistettä heittänyt ja muhkeat 19 levypalloa kaapinut Stevan Milosevic.

Voitosta huolimatta Dijon jatkaa Ranskan liigan jaetulla jumbosijalla Rouenin kanssa seitsemällä voitolla ja 19 tappiolla. Le Havre ja Strasbourg ovat voittaneet yhden ottelun enemmän. Ranskan liigan runkosarjaa on jäljellä neljä kierrosta.

Anton Mirolybovin valmentama Chemnitz 99ers kärsi Saksan kakkosliiga ProA:n lauantain kierroksella 81-95-vierastappion Kirccheimille. Gary Johnson heitti Chemnitzille 18 pistettä. Chemnitz on voittanut 28 ottelustaan 14 ja pysyttelee liigan seitsemännellä sijalla. Sarjaa on pelaamatta kaksi kierrosta

27.3.2024 09:16 Suomalaiset ulkomailla

Paris Basketball aloitti EuroCupin välierät komeasti

Mikael Jantunen oli jälleen hyvässä iskussa, kun Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin finaalipaikkaan. Saksassa Valtteri Mervola auttoi joukkueensa pitämään sarjapaikkansa.

26.3.2024 10:38 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball aloittaa välierät EuroCupissa

Mikael Jantusen edustama ja Tuomas Iisalon valmentama Paris Basketball kohtaa EuroCupin välierissä englantilaisjoukkue London Lionsin. Jantunen uskoo vahvasti joukkueen mahdollisuuksiin edetä finaaliin.

25.3.2024 11:52 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa ja Tshekissä pudotuspelit käynnistyivät – Ruotsissa saatiin runkosarja pakettiin

Saksan ja Tshekissä saatiin pudotuspelit käyntiin viime viikolla ja Ruotsissa pelattiin runkosarjan päätöskierros. Italiassa Awak Kuier loisti pistekuningattarena.

22.3.2024 12:27 Suomalaiset ulkomailla

Marianne Kalin ja Anniina Äijänen taistelemassa Espanjan cupin voitosta

Espanjan cup-mestaruus ratkaistaan viikonloppuna, kun arvostetun Copa de la Reinan finaaliturnaus on edessä. Cup-pokaalista on taistelemassa myös Anniina Äijäsen ja Marianne Kalinin Ferrol.

22.3.2024 11:23 Suomalaiset ulkomailla

Naisten Bundesliigassa pudotuspelit käyntiin – mukana neljä Susiladies-pelaajaa

Naisten Saksan Bundesliigassa alkavat pudotuspelit tulevana viikonloppuna. Mestaruustaistelussa nähdään Stars Kelternin Linda-Lotta Lehtoranta ja Elina Koskimies, Lions Hallen Anissa Pounds sekä Angels Nördlingenin Roosa Lehtoranta.

21.3.2024 07:26 Suomalaiset ulkomailla

Lassi Tuovi teki suomalaista koripallohistoriaa

Lassi Tuovista tuli ensimmäinen suomalaissyntyinen valmentaja, joka on toiminut Euroliigan ottelussa päävalmentajana. Tuovi johdatti Virtus Bolognaa viime hetket italialaisseuran kohdatessa Zalgirisin vieraissa.

20.3.2024 10:56 Suomalaiset ulkomailla

Severi Kaukiainen saavutti jo yhden pokaalin - kaksi vielä kiikarissa

Kauden 2023-24 loppuratkaisut ovat vasta käsillä, mutta Severi Kaukiaisen kauteen on mahtunut jo seuravaihto ja cup-voitto sekä MVP-palkinto. Kaukiainen on ollut ensimmäiseen ulkomaan kauteensa tyytyväinen.

18.3.2024 10:51 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtorannan Nördlingenille kirvelevä finaalitappio cupissa

Roosa Lehtorannan Angels Nördlingen oli kiinni Saksan cupin voitossa aina viimeisille sekunneille saakka, mutta joutui lopulta tyytymään kakkospaikkaan.

18.3.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin juhli tärkeää voittoa suomalaiskohtaamisessa

Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

15.3.2024 18:54 Suomalaiset ulkomailla

Roosa Lehtoranta taistelee Saksan cupin mestaruudesta – ”Tähtäin on, että voitamme”

Saksan cupin neljän joukkueen lopputurnaus pelataan viikonloppuna ja suomalaispelaajista mukana nähdään Angels Nördlingenin joukkuetta edustava Roosa Lehtoranta. Lehtoranta lähtee viikonloppuun toiveikkain mielin.