Heta Korpivaara ja Dionne Pounds Tapiolan Hongan riveihin

28.8.2015 Tapiolan Hongan Naisten Korisliiga -joukkue on solminut pelaajasopimukset viime kaudella ToPon paidassa tuhojaan tehneiden naisten maajoukkuepelaajien Heta Korpivaaran, 31, sekä Dionne Poundsin, 30, kanssa. Kaksikko siirtyy Hongan riveihin kauden 2015-16 kattavilla sopimuksilla.

Kokenut Heta Korpivaara tuo korinteko- sekä levypallovoimaa Tapiolan Hongan ensi kauden joukkueeseen...

Kuten myös tarkkakätinen Dionne Pounds. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis.

Tapiolan Hongan kasvatti, Korpivaara palasi viime kaudeksi Suomeen 11 ulkomailla vietetyn vuoden jälkeen. Hongasta Korpivaaran tie kulki Seton Hallin yliopiston, Espanjan, Saksan ja Ranskan kautta ToPoon, jossa hän saalisti tilastoikseen viime kaudella 19,4 pistettä ja 8,4 levypalloa ottelua kohden SM-pronssimitaliin päättyneellä kaudella. 

Maajoukkuepaidan 185-senttinen laituri on pukenut päälleen yhteensä 166 kertaa, joista 110 on naisten maaotteluita. ”Naarassusissa” pistekeskiarvoksi on muodostunut 9,1 pistettä ottelua kohden.

- Mahtava palata takaisin Honkaan. Tuntuu siltä, että olen tullut takaisin kotiin. Olen saanut seuralta tosi paljon ja nyt voin tuoda oppejani ja kokemustani takaisin seuraan ja ennen kaikkea nuorille pelaajille, Korpivaara kertoo seuran tiedotteessa. 

Poundsin ura on kulkenut Kotkasta Lamarin yliopiston kautta takaisin Suomeen. Espanjassa ”Didi” piipahti kaudella 2012-13. Viime kaudella Poundsin tilastosarakkeeksi muodostui 17,9 pistettä, 6,4 leyvpalloa ja 3,8 koriin per ottelu. 

Kolme naisten SM-kultaa urallaan voittanut Pounds on valittu kahdesti naisten Korisliigan Vuoden Pelaajaksi (2011, 2014). Naisten maaotteluida 174-senttiselle tarkkakätiselle heittäjälle on kertynyt 62.

- Päätös tulla Honkaan tuntuu ehdottomasti oikealta ja odotan alkavaa kautta innolla. Täällä tehdään töitä kovalla asenteella ja kovaa treeniä on tultukin hakemaan. Joukkueeseen tuon varmasti kokemuksen lisäksi ainakin ääntä, kentällä kun en ole ainakaan hiljainen, Pounds pohtii. 

Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu on tyytyväinen saadessaan kokeneen kaksikon joukkueeseensa: 

- Dionne ja Heta tuovat joukkueeseen kaivattua kokemusta ja johtajuutta. On hienoa saada mukaan pelaajat, jotka toimivat esikuvina koko seuran nuorille omalla esimerkillään, Kujansivu toteaa. 

Lisätiedot: Heta Korpivaara
Lisätiedot: Dionne Pounds
 
23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

9.3.2024 20:15 Naisten Korisliiga

Kiia Mäntylä siivitti EBT:n tärkeään voittoon – PeKa ja FoA kotivoittoihin

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Voittoihin ylsivät pudotuspelipaikasta taisteleva EBT, Peli-Karhut ja Forssan Alku.

4.3.2024 12:13 Naisten Korisliiga

ToPon IImar’I Thomas naisten Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Upeaa kautta pelaavan Torpan Poikien IImar’I Thomas on valittu naisten Korisliigan helmikuun parhaaksi pelaajaksi.

2.3.2024 19:50 Naisten Korisliiga

Da’Nasia Hoodin heitto varmisti Peli-Karhuille sarjapisteet – ToPo vei nimiinsä kärkipään kohtaamisen

Naisten Korisliiga jatkui kahdella ottelulla. Voitot kirjattiin Peli-Karhuille ja ToPo:lle.

Näytä lisää vastaavia