Ukraina jäi Susijengin tassujen alle EM-kenraalissa

28.8.2015 22:28 Susijengi näytti, että vastoinkäymiset kasvattavat, kun Suomi palasi hurmosmaiseen mielentilaan Ukrainaa vastaan 7149 katsojan edessä Helsingin Jäähallissa. Vielä viime viikonloppuna niukasti Ukrainalle hävinnyt Susijengi keräsi johdon jo aikaisin ja viimeisteli pelin loppunumeroihin 88-68 (47-33) uskomattomalla päätösneljänneksen heittopelillä.

Erik Murphy ja Susijengi hakivat revanssin Ukrainasta EM-kenraalissa.

Gerald Lee jr. ja Susijengi onnistuivat mainiosti levypallopelissä isokokoisempaa Ukrainaa vastaan.

Sata maaottelua nyt pelannut Mikko Koivisto löysi heittojyvänsä viimeisellä neljänneksellä.

Matti Nuutinen toi Ville Kauniston kanssa energiaa penkiltä.

Kapteeni Shawn Huff pääsi tuulettelemaan voittoa kotiyleisön edessä.

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin väläyksiä jo edellisestä kotimaaottelussa nähdystä Susijengi-hurmoksesta, kun Suomi aloitti räväkästi 11-2 Shawn Huffin heittäessä yhden jalan fade-awayn ja Erik Murphyn päästessä nostamaan ohiheiton sukan pohjalle. Susijengin hyökkäyspelaaminen rentoutui jälleen kerran puolustuksen onnistumisten kasvattaessa kollektiivista itseluottamusta.

Ukraina jäi nopeasti yli kymmenen pisteen taakse, kun aloitusviisikon onnistumisia komppasivat vuorotellen kentälle tulleet vaihtopelaajat. Ville Kaunisto haki piti aktiivisella pelaamisellaan ukrainalaiset varpaillaan ja Matti Nuutinen toi duunarimentaliteetillaan arvokkaita pisteitä ja levypalloja joukkueelleen. Susijengi pääsi puoliajalle 47-33-johdossa.

Puoliajan jälkeen Susijengille iski lyhyt musta hetki, jossa Ukraina kuroi eron alle kymmeneen. Maksim Pustozonov (17/3) oli vaikea pideltävä yksilösuorituksillaan suomalaispuolustajille ja väkkärä Jerome Randle (14/2/4 syöttöä) puhkoi puolustusta halki ajoillaan. Susijengille iski pitkä kuiva jakso, jonka lääkkeeksi Petteri Koponen heitti sisään rikotun hyppyheiton kolmannen jakson lopulla.

Päätösjaksolla Randle vuoroin kohahdutti ja vuoroin hiljensi yleisön taitavilla ajoillaan ja suoraan kuljetuksesta lähtevillä hyppyheitoillaan. Neljä minuuttia ennen loppua sadannen maaottelunsa pelannut Mikko Koivisto pääsi naulaamaan ensimmäisen kolmosensa nopeasta hyökkäyksestä. Koiviston heitto siivitti Suomen viimeisten minuuttien kolmosralliin, jossa Koponen kahdesti, Nuutinen ja vielä kerran Koivisto huudattivat Helsingin Jäähallin hurraamaan Suomen voittoa.

Dettmann: ”Viimeisen neljänneksen heittopelin voisi kopioida EM-kisoihin”

- Olihan se tänään susikoripalloa. Meidän tavoite oli se, että pystymme pelaamaan susi-intensiteetillä koko 40 minuuttia, mutta tänään emme pystyneet siihen aivan täysin. Intensiteetin pitäminen on siksi tärkeää, että kun väsymme riittävästi, niin lopetamme ajattelun ja sen jälkeen heitot alkavat uppoamaan, Henrik Dettmann naureskeli.

- Suomalaisen koripallon kansalliseen identiteettiin kuuluu, että me osaamme heittää ja olemme siitä myös tunnettuja. Selvää on, että jos heittopeli tökkii, niin me häviämme. Jos jotain tästä voisi ottaa kisoihin mukaan, niin se on juuri viimeisen neljänneksen heittopelaaminen.

- Puolustuksessa meidän pitää lisätä käsien käyttöä ja pelata jokainen tilanne aggressiivisemmin. Hyökkäyspäässä peli on välillä vielä pomputuksen juhlaa, vaikka tänään ei siinä maailmanennätystä tehtykään.

Murphy: ”Teimme hyvää työtä levypallopelissä”

Erik Murphyn nimeämä Matti ”Machine” Nuutinen toi Susijengin peliin juuri sitä, mitä häneltä kaivataan eli vahvaa levypallopeliä, irtopallojen voittamista ja hyökkäyspään pisteputkia. Nuutisen illan saldo oli 11 pistettä ja 4 levypalloa.

- Ihan selkeästi minun paras otteluni tähän asti tänä kesänä. Itsellä on ollut pieni tauko, etten ole päässyt pelaamaan ja pelituntumassa on ollut vähän hakemista, mutta nyt se alkoi löytyä, Nuutinen kertoi.

Petteri Koponen (17/2/6 syöttöä/4 riistoa) pelasi koposmaiseen tyyliin luovasti skoraten tehokkaasti ja pyöritelleen peliä tarkasta erikoisvartioinnista huolimatta. Koposen syötöistä nautti erityisesti Gerald Lee jr. (9/4).

Ville Kaunisto (8/3) oli Nuutisen tapaan piristysruiske penkiltä, Jamar Wilson (8/3/5 syöttöä) kirjasi oivan tilastorivin ja Erik Murphy (15/7) paini mainiosti isompia ukrainalaispelaajia vastaan levypalloissa.

- Emme ole isoin joukkue, mutta teimme tänään hyvää työtä levypalloissa. Puolustuksessa olimme okei suurimman osan pelistä, vaikka teimmekin merkkausvirheitä jonkin verran, Murphy kommentoi.

Lisätietoja: Ottelutilastot

20.2.2020 21:42 Susijengi

Serbia lamaannutti Susijengin vahvuuksillaan karsinta-avauksessa

Susijengin EM-karsintojen ensimmäisessä ottelussa ensiluokkaisesti esiintynyt Serbia ei antanut suomalaisille edes kunnollista tilaisuutta näyttää kynsiään. Serbia kaiversi fyysisyydellä sekä fiksulla pelaamisella molemmissa päissä kenttää selkeän 58-80 (24-37) -voiton Espoo Metro Areenalla.

31.5.2018 14:01 Susijengi

Susijengin Viro-ottelun lipunmyynti käynnissä – kesän avaus Hartwall Arenalla 25.6.

Susijengi palaa kotiyleisön eteen Hartwall Arenalla 25. kesäkuuta, kun se kohtaa Viron MM-karsintojen kenraalissa. Lipunmyynti Viro-otteluun on käynnissä.

25.2.2018 22:00 Maaottelu

Koiviston liekinheitin, liukas Wilson ja haalarimies Nenonen – Susijengillä monta onnistujaa tahtovoitossa Bulgariaa vastaan

Helsingin jäähallin 5217-päinen kotiyleisö poistui areenalta hymyt korvissa, kun Mikko Koiviston kolmoskarkelot, Jamar Wilsonin taikatemput ja Juho Nenosen irtopallopelaaminen turvasivat Suomelle elintärkeän voiton MM-karsinnoissa Bulgariaa vastaan. Bulgaria kiri jo kertaalleen karanneen Susijengin, mutta loppuhetkillä sisukas Suomi nousi 75-70 (40-30) –voittoon.

24.2.2018 00:10 Maaottelu

Hurmoksen löytänyt Islanti nousi 11 pisteen takaa Susijengin ohi

Reykjavikin myrskyinen ilta osoittautui Susijengille täsmälleen niin vaikeaksi kuin odotettiin. Suomi karkasi parhaimmillaan 11 pisteen johtoon isännistään, mutta Islanti passivoi yliaggressiivisella puolustuspelillään vierashyökkäyksen viimeisellä neljänneksellä ja avasi MM-karsintojen voittotilinsä 81-76 (39-38) -voitollaan.

14.12.2017 09:00 Maaottelu

Susijengi jatkaa MM-karsintoja – Bulgaria-ottelun liput nyt myynnissä

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput ovat nyt myynnissä.

7.12.2017 Maaottelu

Susijengin jahti jatkuu – helmikuun MM-karsintaottelun lipunmyynti käynnistyy 14.12.

Susijengi jatkaa MM-kisapaikan metsästystä helmikuussa, kun se kohtaa vieraskentällä Islannin 23.2. ja isännöi Bulgariaa Helsingissä 25.2. Bulgaria-ottelun liput tulevat myyntiin 14.12.

27.11.2017 Maaottelu

Vaikea ilta Nordiksella, Schilb kaatoi kolmosilla Susijengin

Susijengin MM-karsintaikkunan toinen ottelu päättyi tappioon Helsingin Jäähallissa, kun Tshekki oli etevämpi loppulukemin 56-64 (30-25). Nihkeä ja vähäkorinen kamppailu ratkesi päätösneljänneksellä, kun tshekkiläiset rohmusivat hyökkäyslevypalloja ja Blake Schilb äityi ilmiliekkeihin kolmosen takaa.

26.11.2017 Maaottelu

Tshekki-otteluun vapautui rajoitettu määrä erikoispaikkoja – 4400 lippua myyty

Susijengin maanantaiseen MM-karsintojen kotiavaukseen on vapautunut rajallinen määrä halvimman kategorian lippuja erinomaisilta paikoilta. Liput ovat näkörajoitepaikkoja, joista on kuitenkin esteetön näkymä kentälle.

25.11.2017 16:47 Maaottelu

Tshekki jauhaa palloskriinejä ja juoksee kenttää

Susijengi kohtaa MM-karsintojen seuraavan haasteensa jo maanantaina, kun vuoden 2015 EM-kisojen yllättäjäjoukkue Tshekki saapuu Helsingin Jäähallin sudenpesään marraskuun MM-karsintaikkunan viimeisen ottelun merkeissä. Vaikka Tshekki pelaa ilman syömähampaitaan Satoranskya ja Veselya, joukkueen vauhtipeli ja korintekovoima ovat todellisia haasteita.

22.11.2017 16:09 Maaottelu

Susijengi aloittaa MM-karsintansa kurinalaisen Bulgarian kotisalissa

Viime kesän EM-kotikisoissa koko Suomen hurmannut Susijengi aloittaa taipaleensa kohti Kiinan vuoden 2019 MM-kisoja kohtaamalla perjantaisessa MM-karsintojen avausottelussa Bulgarian. Suomi ja Bulgaria ovat edelliseen kerran ottaneet yhteen lähes vuosikymmen sitten, mutta susileirissä perjantain ottelun isäntäjoukkue tiedetään vaikeaksi vastustajaksi.