Ranska ennakkosuosikkina Susijengin alkulohko A:ssa

3.9.2015 Susijengi aloittaa urakkansa EM-kisojen Montpellierin alkulohkossa 5. syyskuuta, kun avausottelussa vastaan astelee hallitseva Euroopan mestari ja koko kisojen ennakkosuosikkeihin kuuluva Ranska. Isäntäjoukkueen jälkeen kaikki sijoitukset alkulohkossa ovat otettavissa, kun Suomen lisäksi lohkossa pelaavat Israel, Venäjä, Bosnia-Hertsegovina ja Puola.

Ranska ja Tony Parker lähtevät koko EM-kisoihin ennakkosuosikkina.

Evan Fournierin ja Ranskan jälkeen alkulohkon jokainen sijoitus on ennakkoon vielä avoin otettavaksi.

Omri Casspi ja Israel ovat Susijengin toinen vastus Montpellierissä.

Casspin lisäksi Susijengin alkulohkoa tähdittävät mm. "Puolan vasara" Marcin Gortat. Kuvat: Harri Vallila, Tomi Kaminen & Tytti Nuoramo.


Hallitseva Euroopan mestari oli ymmärrettävästä syystä suosittu harjoitusvastustaja, joka pelasi elokuussa peräti kymmenen harjoitusottelua. Ranska päätti kotiottelunsa puhtaasti kaatamalla Serbian, Venäjän, Ukrainan kahdesti, Georgian, Belgian ja Saksan.

Kolmessa vierasottelussa taas Suomen lisäksi Serbia oli vahvempi, mutta EM-kenraalissa Ranska onnistui voittamaan Saksan 63-68 kirjauttaen ensimmäisen vierasvoittonsa tänä kesänä.

Isäntämaa Ranska on kisoihin lähtiessä myös selkeä ennakkosuosikki, kun päävalmentaja Vincent Collet on saanut jalkeille aikamoisen tähtisikermän, jonka kirkkaimpana tähtenä viilettää NBA-tähti Tony Parker, joka on yksi Euroopan ja koko maailman parhaimmista takamiehistä.

Hakametsän Jäähallissa poissa olleet Charlotte Hornetsin Nicolas Batum ja Parkerin San Antonio Spurs -joukkuekaveri Boris Diaw täydentävät Ranskan kivijalat. Tähtinimet eivät jää siihen, vaan myös Rudy Gobert, Nando De Colo ja Evan Fournier ovat jättäneet jälkensä taalaliigan parketeille.

Isäntämaa ja kisojen ennakkosuosikki Ranska astelee Susijengiä vastaan lauantaina 5.9. Suomen vuoden 2015 EM-kisojen avauspelissä.

 


Israelilla vaikeuksia valmistautumisessa


Susijengin toisella vastustajalla Israelilla on ollut vaikeuksia valmistautumisjaksolla, kun israelilaiset onnistuivat nappaamaan vain yhden voiton. Israel katkaisi 6 pelin voittoputkensa kaatamalla elokuun lopussa Viron 74-56.

Sacramento Kingsin monipuolinen laituri ja Israelin ykköstykki Omri Casspi ei kuitenkaan ollut huolissaan joukkueensa kunnosta EM-kisoihin lähtiessä.

- Tämä voi olla klisee, mutta lähdemme kisoihin rekordilla 0-0. Jos voitamme tai häviämme kaikki harjoitusottelumme, sillä ei lopulta ole mitään väliä, Casspi kertoo FIBA:n haastattelussa.

Susijengin toisen vastustajan nimimiehiin kuuluvat Casspin lisäksi Euroliiga-pelaajia, kuten Gal Mekel, D'or Fischer, Yogev Ohayon, Yaniv Green ja Lior Eliyahu.

 


Venäjä on sekoitus kokemusta ja nuoruutta


Venäjä lähtee kisoihin sekoituksella kokeneita veteraaneja ja lupaavia nuoria arvokisadebytantteja. Joukkueella riittää poissaoloja, mutta Venäjän laaja materiaali takaa, että joukkue taistelee lohkon jatkopaikasta tosissaan.

Kokenut Sergei Monia, tarkkakätinen Vitali Fridzon, VTB-liigan finaalien arvokkain pelaaja Andrei Vorontsehevits ja tuore kapteeni Anton Ponkrashov kuuluvat Venäjän kokeneeseen kaartiin. Nuorempaa sukupolvea taas edustavat mm. Andrei Zubkov ja ja 220-senttinen Andrei Desiatnikov.

Venäjä haki rytmiään Triestessä pelatussa turnauksessa, jossa venäläiset voittivat ensin Georgian ja yhdysvaltalaisen Michigan State -yliopiston, mutta hävisi kaksi seuraavaa otteluaan ensin Italialle 68-63 ja sitten Kreikalle 80-65.

- Olemme vihdoinkin päättäneet harjoitusottelut, jotka olivat totta puhuen väsyttäviä jatkuvan reissaamisen takia. Odotamme innoissamme, että oikeat ottelut alkavat, joukkueen varakapteeni Monia kommentoi.

 


Bosnia-Hertsegovinalla seitsemän kisakonkarin nippu


Bosnia-Hertsegovinalla katseet ovat tulevaisuudessa, kun suurimmat tähdet ovat EM-kisoista sivussa ja maan superikäluokat ovat vielä teini-ikäisiä. Tästä huolimatta päävalmentaja Dusko Ivanovic kykeni houkuttelemaan seitsemän pelaajaa, jotka olivat joukkueessa jo 2013 vuoden EM-kisoissa.

Kolmikko Nemanja Gordic, Edin Bavcic ja Elmedin Kikanovic ovat Bosnia-Hertsegovinan viime vuosien arvokisaryhmän vakiokauraa. Heidät täydentää Marko Sutalo, Muhamed Pasalic ja Andrija Stipanovic.

Mielenkiintoisena tulevaisuuden nimenä Bosnia-Hertsegovinan EM-joukkueessa on Nedim Buza, joka dominoi aiemmin kesällä 20-vuotiaiden EM-kisojen pistetilaston kolmanneksi.

Bosnia-Hertsegovina valmistautui kisoihin Zagrebissa pelatussa turnauksessa, jossa voitti Israelin ja Viron, mutta hävisi Kroatialle.

 


Marcin Gortat ja Puola


Puola lähtee kisoihin järjestämänsä Bydgoszcz Basket Cupin voittajana, kun selvittivät tiensä turnauksessa voittamattomina vieden Islantia, Belgiaa ja Libanonia.

Puolan pelaaminen henkilöityy vahvasti NBA-sentteri Marcin Gortat, jonka fysiikasta kertoo jo pelkästään lempinimi ”Puolan vasara”. Gortatin oppipoikana kisarosterissa on 21-vuotias ja 215-senttinen Prezmyslaw Karnowski.

Veteraanit Lukasz Koszarek ja A.J. Slaughter pitävät huolen Puolan pelinrakentamisesta ja Adam Waczynski ja Mateusz Ponitka täyttävät laiturien tontit.

Puola on Susijengin viimeinen alkulohkon vastustaja Montpellierissä torstaina 10.9.

 

Lisätietoja: EuroBasket2015: Puola
 
14.4.2018 09:00 Liittoa koskeva tiedote

EM-kotikisat oli vuoden 2017 paras kuluttajatapahtuma

Elämys Group vastaanotti parhaan kuluttajatapahtuman palkinnon Evento Awards -gaalassa.

18.1.2018 22:40 EM-kilpailut

”Me yhdessä!” – Susijengi, koripallon EM-kotikisat ja Lauri Markkanen keräsivät tunnustusta Suomen Urheilugaalassa

Suomalainen koripalloperhe sai rutkasti aihetta juhlaan torstai-iltana Suomen Urheilugaalassa, kun yhteisvoimin ja suurella sydämellä rakennetut EM-kotikisat nimettiin vuoden urheiluilmiöksi ja kotiyleisön hurmannut Susijengi vuoden joukkueeksi. Susijengin ja Chicago Bullsin Lauri Markkanen palkittiin vuoden nuorena urheilijana sekä vuoden läpimurtona.

15.1.2018 14:00 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat toivat Helsinkiin yli 40 miljoonaa euroa

Asiakastyytyväisyyskyselyissä huippuarvosanoja keränneet koripallon EM-kotikisat olivat menestys myös taloudellisia vaikuttavuuslukemia tarkasteltaessa. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) teettämän tutkimuksen mukaan EM-kisat toivat Helsinkiin 41,3 miljoonan euron suuruisen vaikutuksen.

31.12.2017 09:50 Suomalaiset ulkomailla

EM-kotikisat, Lauri Markkasen nousu NBA-tähteyteen ja 16-vuotiaiden EYOF-pronssi: koripallovuosi 2017 jää historiankirjoihin

2017 jää historiaan vuotena, jolloin koripallo nousi Suomessa koko kansan huulille. Lauri Markkasen uroteot Arizona Wildcatsissa ja Chicago Bullsissa, Susijengin hurmokselliset otteet EM-kotikisoissa sekä suomalaisen koripallohistorian ensimmäinen kansainvälinen arvokisamitali 16-vuotiaiden poikien olympiafestivaaleilla olivat tapahtumarikkaan koripallovuoden kohokohdat.

20.11.2017 EM-kilpailut

PostNord on Susijengin ylpeä kumppani: ”Tässä on ollut tekemisen meininkiä”

Susijengi ja sen pääyhteistyökumppani PostNord pyrkivät yhteistyössä jatkuvasti tilanteeseen, jossa molemmat voittavat. Yhteistyössä vallitseva hyvä tiimihenki on ollut avain hyviin tuloksiin molemmin puolin.

27.10.2017 12:00 EM-kilpailut

EM-kotikisojen asiakkaat: ”Tunnelma lähes täydellinen”

Helsingissä pelattujen koripallon EM-kotikisojen asiakastyytyväisyyskyselyn mukaan kävijöistä peräti 99,2 prosenttia suosittelisi Susijengin ottelutapahtumaa ystävälleen. EM-kisaotteluiden tunnelma hipoi asiakkaiden mielestä täydellisyyttä. Asiakastyytyväisyyskyselyn toteutti Sport Business School Suomen Koripalloliiton toimeksiannosta.

9.10.2017 EM-kilpailut

EM-kilpailut 1967 (osa 10): Suomi-Romania ja kisojen yhteenveto

Kari Liimo olisi poissa kokoonpanosta ja peli alkaisi tavallista aikaisemmin (15.30), jotta joukkueet ehtisivät Helsinkiin seuraamaan loppuottelua sekä osallistumaan päättäjäisiin.

20.9.2017 EM-kilpailut

Koripallon EM-kotikisat kokosivat lähes 88.000 katsojaa

Viime sunnuntaina Istanbulissa päättyneiden koripallon EM-kilpailuiden katsojatilastot olivat suomalaisittain ilahduttavaa luettavaa. Helsingin EM-huumassa koettiin muun muassa kisojen korkein yleisömäärä. Kaikkiaan Susijengin EM-kotikisoja seurasi Hartwall Arenalla 87.806 katsojaa.

9.9.2017 21:30 Maaottelu

Italian heittoralli päihitti Susijengin, EM-kisat päätökseen Istanbulissa

Susijengin EM-taival sai päätöksensä Istanbulin yössä neljännesvälieriin, kun avausneljänneksellä tulikuumana heittänyt Italia karkasi 57-70 (29-48) -voittoon. Susijengi kiri italialaisten kahteenkymmeneen pisteeseen venyneen johdon kalkkiviivoilla vielä yhdeksään pisteeseen, mutta sen lähemmäksi Suomi ei yltänyt.

9.9.2017 11:45 Haastattelu

Rannikko & Koponen: ”Pitää tehdä Italian pelistä vaikeaa”

Ammattilaisuriensa aikana pitkän päivätyön Italiassa tehneet pitkäaikaiset Susijengi-takamiehet Teemu Rannikko ja Petteri Koponen kertovat joukkueensa tekevän lauantaina kaikkensa saadakseen Italian pelaamisen mahdollisimman vaikeaksi. Ottelun voittaja etenee EM-kisojen kahdeksan parhaan joukkoon, minne Suomi on viimeksi yltänyt 1967.

Näytä lisää vastaavia