Naisten Korisliigan ennakko 1/2: Catzillä silmissään viides perättäinen mestaruus ja Huimalla finaalipaikka, Pyrintö ja FoA haastajina kauteen

30.9.2015 Naisten Korisliigan kausi 2015/16 starttaa käyntiin perjantaina, kun Lappeenrannassa nähdään viime kauden finaaliuusinta Catz – Äänekosken Huima ja Tampereella yhteen iskevät Pyrintö sekä Forssan Alku. Catz lähtee kauteen silmissään mestaruuden uusiminen, Huimalla tavoitteena puolestaan finaalipaikka. Pyrintö tähtää pudotuspeleihin ja FoA etenee peli kerrallaan.

Tapiolan Hongasta siirtynyt Jennifer Schlott lähtee jahtaamaan Catzin kanssa viidettä perättäistä Suomen mestaruutta.

Alkava kausi on jo 20. pääsarjakausi valmentajauralla Mervi Nurmelle.

Bedretdinin Pyrintö tähtää Naisten Korisliigan pudotuspeleihin.

Minna Sten johdattaa Alun kauteen kokemuksellaan. Kuvat: Francois Perthuis, Äänekosken Huima, Oma Design.

 

Edelliset neljä Suomen mestaruutta voittanut Lappeenrannan Catz jatkaa lähes samalla rungolla, kuin viime kaudella. Uusia tuulia joukkueeseen tuovat edelliskaudella Korisliigassa pelanneet amerikkalaiset Jennifer Schlott (Tapiolan Honka) sekä Chandra Harris (Huima).

 

- Joukkueessa on tapahtunut pientä vaihtuvuutta, mutta rungon pysyminen samana auttaa meitä menemään asioissa eteenpäin, joukkueen päävalmentaja Mika Haakana toteaa.

 

Paluumuuttaja Ulriikka Nuolikoski (ViVe) uskoo joukkueen käsittelevän ennakkosuosikin ”paineet” hyvin.

 

- Meidän täytyy pysyä nöyränä vaan ja välttää takki auki -asennetta, vaikka meidät on ennakkosuosikeiksi rankattukin, Nuolikoski kertoo.

 

Catz saa tuoreita haasteita kevätkaudella, kun joukkue osallistuu Viron ja Latvian seurajoukkueista koostuvaan kansainväliseen sarjaan.

 

- Mielenkiinnolla odotan, mitä tuleman pitää, mutta meillä on ihan täydet mahdollisuudet pärjätä myös kansainvälisillä kentillä, Haakana päättää.

 

Huima hamuaa jälleen finaalipaikkaa

 

Äänekosken Huiman amerikkalaislaituri Dorothy Williams (182cm / 23v) saapui Suomeen ja Äänekoskelle eksoottisesta Mongoliasta, jossa hän johdatti Bayangol Falconsin maan mestariksi.

 

- Mongolian reissu oli opettavainen kokemus ja viihdyin siellä hyvin. Suomesta en tiennyt ennen tänne tulemistani kuin sen, että täällä on aina kylmä, Williams naurahtaa.

 

- Olen monipuolinen pelaaja ja vahvuuteni on etenkin puolustuspäässä, hän jatkaa pelaamisensa vahvuuksia kysyttäessä.

 

Päävalmentaja Mervi Nurmelle alkava kausi on jo valmentajauran 20. kausi pääsarjatasolla.

 

- Aina tämä kauden alku vähän jännittää yhtälailla joka vuosi, Nurmi naurahtaa.

 

- Paljon parannettavaa joukkueena vielä, mutta kyllä se tavoite edellisvuoden tempun tapaan on siellä finaaleissa. Ei varmaan vuosi sittekään kukaan uskonut meidän menevän niin pitkälle.

 

Uusia kasvoja joukkueessa ovat paluumuuttajat Emmi-Julia Nurmi sekä Jonna Tiihonen ja takakentälle vahvistusta tuova, hyvinkäältä siirtynyt Anni Jämsä (169/19).

 

Pyrintö koittaa ottaa askeleen eteenpäin viime kaudesta

 

Tampereen Pyrintö asetti viime kauden tavoittekseensa sarjassa säilymisen. Tavoite toteutui ja nyt joukkue tähtää pudotuspelikamppailuihin.

 

Joukkueen kapteeni Meral Bedretdin (173/22) toivoo itseltään tällä kaudella itseltään tasaisempaan suoritusvarmuutta.

 

- Hyvä kesätreenikausi takana ja nyt olisi tarkoitus tuoda peleihin enemmän johtajuutta ja tuoda tasaisuutta viime kautta enemmän.

 

- Kaikki on omasta asenteesta kiinni, mutta kyllä meillä on rahkeet haastaa jokainen joukkue tässä sarjassa.

 

Ensimmäistä liigakauttaan Pyrintöä valmentava Roope Tähkä lähtee myös kauteen luottavaisin mielin.

 

- Harjoituskausi on sujunut hyvin ja kaikki tarvittava on tehty. Pelillisesti ollaan vielä hieman aikataulusta jäljessä, mutta fyysisesti olemme erinomaisessa kunnossa, Tähkä tuumii.

 

Alku lähtee voittamaan otteluita

 

Viime kaudella kuudenneksi sijoittunut Forssan Alku on tällä kaudella sekoitus nuoruuden intoa sekä kokemusta, tavoitteenaan ”voittaa seuraava peli”.

 

FoA:n kokenutta kaartia edustavat myös viime kaudella Forssassa pelanneet maajoukkuesentteri Minna Sten (190/27), Juta Jahilo (186/30) sekä Sanna Helenius (180/31). Uusia kasvoja joukkueessa nähdään junioreista nostetun Ada Hellsténin (173/15) sekä amerikkalaispelaajien Candice Warthenin (165/23) ja joukkueen kapteenin Crystal Learyn (185/23) muodossa.

 

 
19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Näytä lisää vastaavia