Korisliigassa kolmen ottelun keskiviikko; Kouvot, Karhu ja Bisons voitokkaina

14.10.2015 Miesten Korisliigan keskiviikon kierroksella nähtiin kolme verrattain tasaväkistä koitosta. Kauhajoella Karhu oli Vilpasta etevämpi luvuin 81-73 (36-41), Bisons voitti vieraissa KTP:n lukemin 75-65 (37-38), ja Kouvot voitti Lapuan Kobran vieraissa kori-iloittelun jälkeen 96-92 (39-52).

Karhun Bojan Sarcevic jakoi 8 koriin johtanutta syöttöä kotivoitossa Salon Vilppaasta.

Loimaan Bisonsin vierasvoitossa tuttu kasvo oli jälleen kerran pahanteossa, kun Martin Zeno pussitti 18 pistettä.

Kouvojen vierasvoiton takuumiehenä toimi tupla-tuplan kirjauttanut Ville Kaunisto. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Kauhajoella kotijoukkue Karhu pyrki pitämään kotiparkettinsa ”koskemattomana” vierailija Salon Vilpasta vastaan keskiviikko-illan koitoksessa.

Ottelun alku oli kuitenkin kaikkea muuta kuin kotijoukkueen riemukulkua. Summerin soidessa avausjakson päättymisen merkiksi, johti vierasjoukkue Vilpas ottelua lukemin 21-15, ja parhaimmillaan kotijoukkue oli ottelun ensimmäisellä puoliajalla 15:n pisteen takaa-ajoasemassa, mutta paransi peliään isoa taukoa lähestyttäessä tuntuvasti ja selvitti itsensä iskuetäisyydelle.

20:n minuutin tauolle joukkueet kävelivät kotijoukkueen ollessa 36-41 –tappioasemassa, mutta tauolta palattaessa kuskin paikalla istui taas vierailija Vilpas. Kolmannen kymmenminuuttisen alkajaisiksi Vilpas karkasi taas 11:n pisteen karkumatkalle, mutta kotijoukkue ei päästänyt vastustajaansa karkaamaan horisonttiin vaan kuroi eron jälleen kiinni jakson loppupuolella. Neljännelle jaksolle lähdettiin vierailijoiden johtaessa ottelua enää pisteen erolla.

- Hyvä alku. Emme paljoa ehtinyt harjoitella edellisen peliin jälkeen. Katselimme kyllä videoita, ja ajatuksena oli saada pallo liikkeille. Mielestäni saimmekin Karhun hieman pois heidän pelistään. Saimme mukavan johtoaseman, mutta sitten lamaannuimm, kertasi vierailijoiden päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Ottelun ratkaisevaa neljännestä edettiin lähestulkoon kori korista –periaatteella, kunnes Karhun James Weatherspoon (16 pistettä) vei kotijoukkueen ensin neljän pisteen johtoon kaksi minuuttia ennen päätössummeria.

Vilppaan Doug Wiggins (13) toi vierailijat vielä kahden pisteen päähän päätösminuutin alkajaisiksi, mutta Wigginsin korin jälkeen vierailijoiden yritykset kääntää ottelu vielä itselleen jäivät kerta toisensa jälkeen puolitiehen. Loppulukemat 81-73 (36-41) Karhu viimeisteli kylmäpäisesti pussittamalla kaikki päätösminuutin kuusi vapaaheittoaan.

- Karhulle kaikki kunnia. He jaksoivat roikua mukana ja menivätkin sitten ohi. Omaan piikkiin otan sen, että muutamaan kohtaa tuli hieman heikompia viisikoita, Tupamäki päätti.

Kotijoukkueen terävimpään osastoon Weatherspoonin lisäksi kuuluivat Timothy Troutman (22/7 levypalloa) sekä peräti 8 koriin johtanutta syöttöä 11:n pisteensä lisäksi jakanut Bojan Sarcevic.

Vierailijoiden nimimiehistä Wigginsin lisäksi keskiviikkona onnistuivat joukkueen pistekärki Cavell Johnson (20/7/4 torjuntaa), sekä 12 pistettä säkittänyt Darryl Partin.

Ottelutilastot: Karhu - Vilpas

Bisons jatkoi KTP:n tappioita

Miesten Korisliigan viime kevään pronssijoukkue KTP ei onnistunut avaamaan tämän kauden voittotiliään neljännessäkään pelissään. Loimaan Bisons haki keskiviikkona Kotkasta voiton 75-65 (37-38).

KTP käänsi Bisonsin 13 pisteen johdon niukaksi taukoedukseen, mutta kolmannella jaksolla vieraat menivät menojaan ja venyttivät johtonsa suurimmillaan 17 pisteeseen.

- Ensimmäinen ja kolmas jakso olivat meiltä hyviä. Välillä olimme passiivisia ja etenkin levypalloissa surkeita. KTP:n 23 hyökkäyslevypalloa ovat aivan liikaa. Pajon töitä on vielä edessä, mutta voitto oli tietysti tärkein, sanaili Bisonsin valmentaja Greg Gibson.

Vierailijoiden voiton takuumiehinä toimivat laituri Martin Zeno (18/4/3 syöttöä), sekä uudessa seurassa ensimmäisen Korisliigan ottelunsa pelannut takamies Paul Hill Jr., joka tehtaili 17 pistettä ja keräsi kylkeen kolme levypalloa.

Kotijoukkueen pisteykkösenä toimi tuttuun tapaan Devonne Giles, joka pussitti 18 pistettä ja kirjautti tupla-tuplan keräämällä myös 11 levypalloa. Tupla-tuplaan ylsi myös härkämäinen Devonne Giles (10/12).

Ottelutilastot: KTP Basket - Bisons

Kouvoilla taas upea takaa-ajo

Tappioitta sarjaa johtava Kouvot nousi viime viikolla Joensuussa 21 pisteen tappioasemasta voittoon. Nyt se onnistui Lapualla lähes yhtä huimassa takaa-ajossa, kun Korikobrien 19 pisteen johto kääntyi 96-92 (39-55) -vierasvoitoksi.

Korikobrat järjesti takamieskaksikkonsa Lamont Jones-Darien Brothers johdolla korijuhlan, joka vei isännät puolivälin vaiheilla tuohon 19 pisteen johtoon. Kouvojen takaa-ajo oli yhtä komea, kun se nousi 13 minuutissa ohi. Vierasjohto kesti päätösjakson alkuhetkiltä loppuun asti.

Kouvojen tehokkaimpia olivat David Gonzalvez (24/5), sekä rutiininomaisesti tupla-tuplan operoinut Ville Kaunisto (18/16).

Kotijoukkueen kuumimpia pelaajia keskiviikon koitoksessa olivat yhteistuumin 42 pistettä tehtailleet takakentän uurastajat, Darien Brothers (20/4) ja Lamont Jones (22/4). Tupla-tuplaan ylsi Damen Bell-Holter (18/12).

Ottelutilastot: Kobrat - Kouvot

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.