Vilpas ja KTP kohtaavat IS-TV:n keskiviikon ottelussa

21.10.2015 Alkukauden aikana vielä parasta virettään hakeneet Vilpas ja KTP kohtaavat keskiviikon IS-TV:n ottelussa Salohallissa, kello 18.30 alkaen. Ottelussa riittää panosta, sillä joukkueet majailevat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa. Vilppaan tähtäimessä on kauden toinen voitto, kun taas KTP metsästää vielä kuluvan sesongin avausvoittoaan.

Miten käy keskiviikon Korisliigan kamppailussa, kun Salohallissa kohtaavat Sami Ikävalkon Vilpas...

...ja Michael Poundsin KTP? Lähetys IS-TV:ssä alkaen kello 18.30. Kuvat: Erkki Hautaviita & Kai Kilappa

Keskiviikon kamppailun lähtökohdat ovat ennakkoon tarkasteltuna selkeät: KTP on sarjataulukon hännillä voittosarakkeen näyttäessä pyöreää nollaa, Vilppaan majaillessa pykälän ylempänä yhdellä voitollaan. Tahmean kauden aloituksen jälkeen molemmat joukkueet tarvitsevat kipeästi voittoja, joten taistelua ei kentältä varmasti tule puuttumaan.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kertaalleen tällä kaudella, kun Vilpas kävi tasan kaksi viikkoa sitten hakemassa Karhuvuoresta sen kauden tähän asti ainoan voiton lukemin 97-85. Tuosta ottelusta ovat molemmat kuitenkin menneet eteenpäin, eikä kumpikaan joukkue näytä enää täysin samalta kuin lokakuun alussa.

- KTP on parantanut otteitaan meidän edellisen kohtaamisen jälkeen, vaikkei voittoja ole tullutkaan. Kotkalla on laadukas pelaajamateriaali, ja siellä on monta pelaajaa, jotka voivat hyvänä päivänä voittaa pelin vaikka yksinään, pyörittelee Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki.

Edellisen kohtaamisen ”hahmo” oli Vilppaan liukas takamies Doug Wiggins, joka kuritti silloisia isäntiä 32 pisteen edestä, saalistaen ottelussa myös 7 levypalloa ja yhtä monta koriin johtanutta syöttöä. Salolaisten riveistä vakuuttavaa jälkeä esitti tuolloin myös Austin Dufault 25 pisteellään, ja kaksikko onkin ollut alkukauden aikana Vilppaan luotettavin kaksikko parketilla, muun ryhmän vielä hakiessa roolituksiaan ja joukkueen etsiessä lopullista muotoaan.

KTP:n luotettavin pelaaja alkukauden otteluissa on ollut kapteeni Michael Pounds. Vilpasta vastaan kauden aikaisemmassa kohtaamisessa 21 pistettä ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä kerännyt Pounds on pelannut alkukauden 15 pisteen ja 2,2 syötön ottelukeskiarvoilla. Härkämäinen Devonne Giles on ollut korin lähellä vakuuttava 16,2 pisteen ja 9,4 levypallon keskiarvoillaan, mutta muut KTP:n ulkomalaaisvahvistukset eivät vielä ole yltäneet parhaaseen teräänsä kuin hetkittäin.

Aikaisemman kohtaamisen jälkeen kummatkin joukkueet ovat kulkeneet tuloksellisesti mollivoittoisissa merkeissä. Pelillisesti kehitystä on tapahtunut, mutta voittosarakkeeseen asti kehitys ei ole vielä siirtynyt.

Kotijoukkue Vilpas on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan lukemin 73-81. Ensimmäisen Karhua vastaan vieraissa, ottelussa jota salolaiset johtivat kauan ja olivat voittotaistelussa mukana aina viimeiselle minuutille asti. Viimeisin ottelu päättyi kotiparketilla hallitsevan mestarin Katajan eduksi, mutta päätösjaksolla Vilpas osoitti merkkejä vaarallisuudestaan kun se taisteli tiensä yli kymmenen pisteen tappioasemasta kahden pisteen päähän mestareista.

KTP:n kaksi edellistä ottelua päättyivät harmittaviin kotitappioihin. Ensin Bisons oli kotkalaisten kanssa ongelmissa 20 minuuttia, mutta kolmannen jakson selkeä voitto riitti loimaalaisille 75-65 –voittoon. Viimeisimmässä ottelussa Kobria vastaan KTP järjesti Steveco Areenan yleisölle korijuhlan, mutta jäi kannattajiensa pettymykseksi kakkoseksi lapualaisten karaten kotimatkalle sarjapisteet mukanaan 105-99 –voiton turvin.

Illan ottelussa ovat vastakkain siis kaksi joukkuetta jotka ovat jo väläytelleet osaamistaan, mutta tasaisuus on vielä jättänyt toivomisen varaa. Osasyynä tasaisuuden puuttumisessa on varmasti molempien joukkueiden kiireisessä otteluohjelmassa. Keskiviikon jälkeen joukkueilla on kasassa Korisliigassa eniten otteluita, kuusi kappaletta, ja seuraava ottelu odottaa jo lauantaina. Harjoitteluun ei ole kummallakaan joukkueella alkukauden otteluruuhkassa ollut toivottua aikaa, mutta minkälaisessa iskussa joukkueet ovat keskiviikkona?

- Salo osoitti Kotkassa, että he ovat erinomainen joukkue, kun heidät päästää pelaamaan vahvuuksillaan, toteaa KTP-luotsi Anton Mirolybov.

- Keskiviikkona meidän täytyy pystyä ottamaan noita vahvuuksia pois. Helpot korit pitää pystyä estämään ja pakottaa vastustaja pois mukavuusalueeltaan.

Isäntien riveissä ollaan myös hyvin kartalla siitä, minkälaista koripalloa illan ottelussa olisi tarkoitusta lähteä pelaamaan.

- Kotka on erittäin isokokoinen ja fyysinen joukkue. Viimeksi kohdatessamme pystyimme pitämään vauhtia ja juoksemaan kenttää, muistuttaa Tupamäki.

- Siihen tietysti pyritään edelleen, mutta toki KTP on siihen valmistautunut. Kummallakaan ei ole ollut paljon aikaa valmistautua kovassa otteluruuhkassa. Pienet asiat tulevat ratkaisemaan.

Lähetys ottelusta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Kaikki Korisliigan kauden 2015/16 ottelut näkyvät myös Elisa Viihteen Fanseat.com -palvelussa. Keskiviikon toinen Korisliigan ottelu pelataan Kauhajoella Karhun ja Katajan välillä.

Lisätietoja: IS-TV Extra
 
11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

Näytä lisää vastaavia