Korisliigassa isojen kotivoittojen ilta

21.10.2015 Miesten Korisliigan keskiviikon ottelut Salossa sekä Kauhajoella päättyivät tasaisista ennakko-odotuksista poiketen selvänumeroisiin kotivoittoihin. Vilpas isännöi menestyksekkäästi KTP:ta, voittaen kotkalaiset lopulta luvuin 79-60 (35-27). Kauhajoella hallitseva mestari Kataja oli helisemässä, kun Karhu löi taululle komeat 100-69 (50-31) –voittolukemat.

Ville Hänninen ja Salon Vilpas nappasivat kauden toisen voittonsa KTP:n kustannuksella keskiviikkona Salohallissa.

Bojan Sarcevic pyöritti Karhun hyökkäystä jälleen tehokkaasti, kun joukkue kaatoi kotiluolassaan Katajan selvin numeroin. Kuvat: Erkki Hautaviita

Salohallin 865-päinen yleisö sai häntäpään joukkueiden kohtaamisessa nauttia kotijoukkueen hallinnassa alusta loppuun kulkeneesta näytöksestä. Vilpas jatkoi kauden alussa tuloksellisesti mollivoittoisesti esiintyneen KTP:n tuskaa 79-60 (35-27) –kotivoitolla. Viime kauden pronssijoukkue KTP on hävinnyt tämän kauden kaikki kuusi peliään.

Peli eteni ensi jakson lopulta kotijohdossa, vierailijoiden onnistuessa kuitenkin hidastamaan Vilppaan hyökkäyksen pallon liikuttamista. Vierailijat eivät saaneet toisen jakson etsikkoaikaansa hyödynnettyä ja kolmannella jaksolla Vilpas sai taas juonesta kiinni, eikä edes kotkalaisten toisen puoliajan paikkapuolustus onnistunut tuomaan vierailijoita voittotaisteluun mukaan.

Kun KTP ei saanut kiriä aikaan, eteni ottelu Vilppaan runsaan kymmenen pisteen etumatkana aina loppuun asti. Ottelun päätösminuuteilla kotijoukkue kaunisteli vielä numeroita ja karkasi lopulta selvään voittoon.

- Puolustus oli tänään hyvää, siihen pitää olla tyytyväinen. Onnistuttiin pitämään alusta asti puolustuksessa sellainen intensiteetti päällä joka vaaditaan jos haluamme pärjätä, summasi Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki ottelun jälkeen.

- Hyökkäyksessä on paljon asioita mitä pitäisi harjoitella, mutta tässä kohtaa otteluohjelma tekee siitä opettelusta vielä enemmän videoiden katsomista.

Vilppaan riveistä viisi pelaajaa onnistui kirjauttamaan kaksinumeroiset pistelukemat. Kovinta kyytiä korisukalle antoivat 16 pistettä nakuttanut Okko Järvi ja viidesti kaaren takaa osunut Juho Nenonen (15 pistettä). Kotijoukkueen hyökkäystä tehokkaasti jälleen pyörittänyt Doug Wiggins oli lähellä kirjauttaa nimiinsä tripla-tuplan, kun liukas takamies pussitti 12 pistettä, keräsi 8 levypalloa ja jakoi 9 koriin johtanutta syöttöä. Sami Ikävalko pussitti 11 pistettä, ja Austin Dufault (10/10) urakoi nimiinsä tupla-tuplan.

Vierailija KTP:n kokoonpanosta Sefton Barrett onnistui kurittamaan isäntiä 21 pisteellä ja seitsemällä levypallolla. Härkämäinen sentteri Devonne Giles kirjautti nimiinsä tupla-tuplan, pussittaen 13 pistettä ja haalien käsiinsä 16 levypalloa.

Ottelutilastot: Vilpas - KTP-Basket

Karhu raateli Katajan kotonaan

Miesten Korisliigan mestaruutta puolustavan Joensuun Katajan kolmen pelin voittojakso katkesi tylysti keskiviikkona Kauhajoella, jossa Karhu otti ylivoimaisen voiton 100-69 (50-31).

Peli repesi jo ensimmäisellä jaksolla, jonka Karhu voitti 31-12. Toisen neljänneksen puolivälin jälkeen kotijohto kasvoi 46-18 –tilanteessa lähelle lopullista 31 pisteen eroa. Suurin ero joukkueiden välillä oli Karhun äärimmäisen tehokkaasti läpi ottelun jauhanut hyökkäys. Joukkue upotti kahden pisteen heittonsa 68% tarkkuudella, kolmosten onnistumisprosentin ollessa todella vakuuttava 48%.

- Pelimme pysyi nyt tasapainossa pisimpään tällä kaudella ilman notkahduksia. Saimme paljon onnistumisia ja samalla varmasti itseluottamusta tästä eteenpäin, kommentoi Karhun valmentaja Sami Toiviainen.

Karhun riveistä tehokkaimpina keskiviikon ottelussa esiintyivät James Weatherspoon (22/6), joka heitti 11:stä pelitilanneheitostaan vain yhden ohi. Karhun hyökkäyksen moottorina toimi tuttuun tapaan Bojan Sarcevic, joka 14 pisteensä lisäksi keräsi 7 levypalloa ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä.

Vierailijoiden kokoonpanosta omalle tasolleen ylsivät 20 pistettä nakuttanut laituri Lamayn Wilson, 14 pistettä ja kahdeksan levypalloa vain 20:ssä minuutissa kirjauttanut Thomas Scrubb, sekä 7 koriin johtanutta syöttöä 8 pisteensä lisäksi jakanut Teemu Rannikko.

Ottelutilastot: Karhu - Kataja

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.