Nuorisovalmennusseminaari Susi Training Centerissä 15. - 16.1.2016 (Ohjelma päivitetty)

12.1.2016 Suomen Koripalloliitto järjestää yhteistyössä Kisakallion Urheiluopiston kanssa Nuorisovalmennusseminaarin maajoukkueidemme harjoituskeskuksessa Susi Training Centerissä. Tällä kertaa teemana on ”Näkökulmia taidon oppimiseen koripallossa". Seminaariin osallistuu 130 valmentajaa. Ilmoittautuminen on nyt päättynyt.


Nuorisovalmennusseminaarin sisältö pyrkii tällä kertaa herättämään ajatuksia taidon oppimisesta koripallossa. Taidon oppiminen on elinikäinen prosessi ja siksi tämä aihe koskettaa ihan jokaista valmennuksen parissa toimivaa. Monipuolisesta sisällöstä vastaavat jälleen kerran valmennuksen huippuosaajat. Tammikuussa toista kertaa Kisakalliossa järjestettävään seminaariin on saatu mukaan myös kansainvälistä väriä, kun esiintyjälistalta löytyy pitkän linjan slovenialaisvalmentaja Janez Drvaric.
 

- Olen erittäin iloinen saadessamme coach Drvaricin jälleen Suomeen. Omasta FECC-kokemuksestani tiedän, että luvassa on jäsennellyt ja loogisesti etenevät esitykset syöttötaidon merkityksestä. Janez Drvaric on todella kokenut ja meritoitunut valmentaja, jolla on kokemusta nuorten valmentamisesta ja toisaalta pestejä Euroopan huippusarjoissa. Ennen kaikkea hän on kuitenkin opettaja ja todella miellyttävä persoona, luonnehtii koulutuksen järjestelyistä vastaava Jussi Räikkä.


Nuorisovalmennusseminaari 2016


Nuorisovalmennusseminaari on osa Koripalloliiton tarjoamaa vuosittain järjestettävää valmentajakoulutusta. Seminaarin aiheet käsittelevät pääosin lapsi- ja nuorisourheiluvaiheen koripallovalmennusta.


Aika: pe 15.1. klo 17:00 – la 16.1. Klo 18:00
Paikka: Susi Training Center, Kisakallion Urheiluopisto, Lohja


Hinta: 90€ hlö (sisältää koulutuksen, koulutusmateriaalin, lounaan lauantaina) 

Ryhmäalennukset: Jos samasta seurasta on osallistujia 10 tai yli, hinta on 80€ hlö.

Hinta majoituksen kanssa 2 HH: 140 € hlö (kahden hengen huone)
Hinta majoituksen kanssa 1 HH: 175 € hlö (yhden hengen huone) 

Ruokailut majoittuville seuraavasti: PE-illallinen koulutuspäivän päätteeksi Rantamakasiinilla, LA-aamiainen ja koulutukseen kuuluva lounas.
 


Nuorisovalmennusseminaarin maksun koulutusosion (90 e) voi maksaa koulutusseteleillä. Majoittumismaksuihin ei koulutusseteleitä voi käyttää.
 


Valmentajaluokitus ja sen päivittäminen


Koripalloliitto on ottanut käyttöön valmentajaluokitusjärjestelmän, joka määrittelee valmentajan sarjatasokohtaisen koulutustasovaatimuksen. II-tason valmentajakoulutuksen suorittamalla valmentajalle myönnetään B-luokitus, joka oikeuttaa toimimaan pöytäkirjaan nimettynä valmentajana virallisessa ottelussa A- ja B-nuorten SM-sarjoissa. Luokitus on voimassa myöntöhetkestä alkaen seuraavat kolme (3) täyttä pelikautta.
 

Nuorisovalmennusseminaari on yksi Koripalloliiton valmentajaluokitusjärjestelmän päivityskoulutuksista, joita järjestetään vuosittain. 15.-16.1.2016 järjestettävään seminaariin osallistumalla valmentaja voi päivittää oman B-luokituksensa voimassaolon seuraavan kolmen (2016/2017, 2017/2018, 2018/2019) pelikauden ajalle. Seminaarin osallistuminen ei korvaa II-tason valmentajakoulutusta.
 

Seminaariin osallistumalla voi myös aiemman käytännön mukaisesti suorittaa I-tasolle kuuluvan 1.4 vapaavalintaiset opinnot -osion kokonaisuudessaan.


Ohjelma


Perjantai 15.1.

17:00 Jussi Räikkä: Avaus
17:15 J-P Männistö, Tristan Fay ja Martti Iivonen: Viestejä Liikuntataitojen oppimisen kansainvälisestä huippuseminaarista
17:45 Hanno Möttölä: Nuoren pelaajan omat taidot
19:00 Kahvitauko
19:15 Jyri Lohikoski: Kaaos kotoisaksi
21:00 Illallinen, Rantamakasiini

Lauantai 16.1.


9:30 Janez Drvaric: Teaching the skill of passing - progression and keypoints (Syöttötaidon opettaminen - kehittely ja ydinkohdat)
11:00 Kahvitauko
11:15 Janez Drvaric: Emphasis on passing inside offensive concept (Syöttämisen painottaminen osana hyökkäyskonseptia)
12:45 Lounas
14:00 Ville Neva: Nopea pallonkäsittely ja kontaktista viimeistely
15:30 Kahvitauko
15:45 Petka Lehtinen: Harjoitteita liiketaitojen laatutekijöiden parantamiseksi - Workshop (osallistujilla mahdollisuus itse osallistua)
17:15 Jussi Räikkä: Päätössanat


Nuorisovalmennusseminaari 2016 videoidaan ja kuvamateriaali toimitetaan osallistujille jälkikäteen. Seminaarin materiaalit jaetaan sähköisesti Koripalloliiton valmentajakoulutuksen oppimisympäristön Susi Campuksen kautta.
 

 
3.6.2019 13:15 Koripalloliitto tiedottaa

Tunnetut urheilijat antoivat kasvonsa Et ole yksin -kampanjalle

Tunnetut urheilijat seitsemästä lajista ovat mukana epäasiallisen käytöksen ja häirinnän vastaisessa kampanjassa. Väestöliiton ja suomalaisen urheilun yhteishankkeessa tarjotaan jatkossa urheiluseuroille konkreettisia työkaluja epäasiallisen käytöksen vähentämiseksi.

5.9.2018 11:50 Valmentajat

Minivalmennusseminaari Kisakalliossa 21. - 22.9.2018

Koripalloliitto järjestää 21. - 22.9. ensimmäisen Minivalmennusseminaarin Kisakalliossa, Susi Training Centerissä. Seminaarin ensimmäisiksi esiintyjiksi ovat jo aiemmin lupautuneet Maikku Miettinen, Juha Oikarinen, Petri Selkee, Petka Lehtinen ja Tristan Fay. Nyt esiintyjäkaarti on valmistunut, kun sitä täydentävät Martti Iivonen ja Ville Neva.

Et ole yksin -palvelu vähentämään ja ehkäisemään epäasiallista käytöstä ja häirintää

Koripalloliitto on mukana Et ole yksin -palvelussa, joka tarjoaa puhelimessa ja chatissa tukea, apua ja neuvontaa urheilua harrastaville nuorille, aikuisille, vanhemmille ja huoltajille. Väestöliiton ja urheilujärjestöjen yhteishankkeella pyritään takaamaan, että jokainen voi harrastaa urheilua turvassa.

Ilkka Palviainen kehittämään koripallovalmennusta Kisakallioon

Koripalloliitto ja Kisakallio ovat palkanneet Ilkka Palviaisen Kisakallioon kehittämään ja vahvistamaan koripallon valmennusta.

7.3.2017 Pohjoinen alue

HKVT 2017 -koulutuksen ilmoittautuminen päättyy 12.3.

Huippukoripallovalmentajatutkinto (HKVT) on ylin Suomen Koripalloliiton järjestämä valmentajakoulutus. Koulutuksen avaintavoitteena on antaa valmiuksia toimia päävalmentajatehtävissä koripallossa. Kohderyhmänä koulutuksessa on kaikki tavoitteellisesta valmentamisesta sekä kansainvälisestä koripallosta kiinnostuneet koripallovalmentajat.

20.2.2017 Pohjoinen alue

SUSI All Stars -pelaajakartoituksen ilmoittautuminen alkaa

SUSI All Stars on Koripalloliiton valmennusohjelman, Suden polun, ensimmäinen askelma. Vuosittain järjestettävän SUSI All Stars -leirityksen kautta pelaajat hankkivat ensimmäisiä kokemuksiaan Suden polulla harjoittelemisesta, sen haastetasosta sekä toimintakulttuurista yhdessä ikäluokan muiden pelaajien kanssa. Seuravalmentajien tehtävänä on ilmoittaa Suden polulle pyrkivät pelaajansa SUSI All Star leiritykseen 10.4. mennessä.

Nuorisovalmennusseminaarin materiaalit Susi Campuksessa

Viikko sitten järjestetty Nuorisovalmennusseminaari keräsi esiintyjineen Kisakallioon sata valmentajaa. Seminaarin materiaalit ja videoidut esitykset on nyt löydettävissä Susi Campuksesta

23.9.2016 Pohjoinen alue

Nuorisovalmennusseminaarin ensimmäiset esiintyjät kiinnitetty – Jyri Lehtonen avaa seminaarin

Suomen Koripalloliitto ja Kisakallion Urheiluopisto järjestävät yhteisyössä jokavuotisen Nuorisovalmennusseminaarin koripalloperheen kotipesässä Susi Training Centerissä 13. – 14.1.2017. Seminaarin ensimmäiset esiintyjät on nyt kiinnitetty ja ilmoittautuminen on avattu.

16.3.2016 11:02 Pohjoinen alue

Tule vapaaehtoiseksi tekemään koripallon suurta kansainvälistä tapahtumaa – 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016 Helsingissä

20-vuotiaiden miesten koripallon EM-kisat pelataan Helsingissä, Helsingin jäähallissa ja Pasilan urheilutalolla 16.-24.7.2016. Kisaorganisaatio etsii n. 200 vapaaehtoista erilaisiin ottelu- ja tapahtumatoteutuksen tehtäviin. Hakuaikaa on 8.4. saakka.

KORI-lehti Ilta-Sanomien välissä perjantaina 2.10.

Perjantaina 2.9. Ilta-Sanomien ostaja saa lehtensä välissä tuoreimman KORI-lehden, Koripalloliiton lajimarkkinointilehden. Lehdessä pureudutaan viikonloppuna käynnistyvään Korisliiga-kauteen, jonka kunniaksi lehdessä on kymmenen pelaajan haastattelukokonaisuus.

Näytä lisää vastaavia