Pyrintö jatkoaikavoittoon Karhusta, Kouvot löylytti BC Nokiaa

28.10.2015 21:38 Korisliigan keskiviikon kaksi ottelua olivat tarinankerronnallisesti hyvin erilaiset. Tampereella Pyrintö pelasi kolmannen perättäisen jatkoaikaottelunsa, kun se voitti Karhun jännittävien vaiheiden jälkeen numeroin 92-90 (37-44, 79-79). Kouvolassa isäntä Kouvot antoi BC Nokialle oppitunnin hyökkäyspelaamisesta, voittaen kamppailun murskalukemin 106-77 (54-41).

Antero Lehdon 18 pistettä ja 9 syöttöä siivittivät Pyrinnön jatkoaikavoittoon Kauhajoen Karhusta

Alexander Madsen pussitti 22 pistettä, kun Kouvot murskasi kotonaan BC Nokian. Kuvat: Erkki Hautaviita

Tampereen Pyrintö pelasi keskiviikkona jo tämän kauden kolmannen jatkoaikaottelunsa, kun se isännöi Kauhajoen Karhua Pyynikin palloiluhallilla. Tasainen ottelu aaltoili puolelta toiselle, molempien joukkueiden saadessa oman etsikkoaikansa, mutta varsinainen peliaika ei riittänyt voittajan selvittämiseen.

Päätösjakson viimeisillä minuuteilla jännitystä Pyynikin lehtereillä nostatti Karhun kiri, jonka se aloitti jäätyään kaksi ja puoli minuuttia ennen jakson päättävää summeria jo 9 pisteen tappioasemaan. Lawrence Kinnard (16 pistettä/6 levypalloa/2 syöttöä), Juho Lehtoranta (9/4) ja Antti Kanervo (16/3 syöttöä) toivat vierailijat kuitenkin jakson päätösminuutilla Karhun jo pisteen päähän isännistä.

Viimeiset pallonhallinnat kuluivat vapaaheittojen merkeissä, ja kun Pyrinnön Antero Lehto (18/9 syöttöä) osui kertaalleen ja Karhun Bojan Sarcevic (15/4 levypalloa/2 syöttöä) kahdesti, jatkettiin jännitysnäytelmää vielä ylimääräiset viisi minuuttia.

Jatkoaika kului ottelun teeman mukaisesti tasaisissa tunnelmissa aina viimeisille sekunneille asti. 22 sekuntia ennen päätössummeria, vei Kinnard vierailijat pisteen johtoon lay-upillaan. Seuranneesta hyökkäyksestä Lehto ui tiensä vapaaheittoviivalle Kinnardin rikkoessa tätä, siirtäen Pyrinnön jälleen pisteen johtoon. Karhun viimeisessä hyökkäyksessä pallo pelattiin Kinnardin käsiin, mutta miehen hyppyheiton kolistessa rautojen kautta ulos, jäivät sarjapisteet Tampereelle lopulta lukemin 92-90 (37-44, 79-79).

Kotijoukkueen riveistä Lehdon lisäksi onnistujien joukkoon lukeutuivat tupla-tuplat mieheen kirjauttaneet laiturit Akeem Wright (22/11) ja Damon Williams (20/10/4 syöttöä). Penkiltä tulivoimaa toi Susijengi-laituri Joonas Cavén, pussittamalla 13 pistettä ja keräämällä 7 levypalloa.

Vierailija Karhun riveistä Kanervon, Sarcevicin ja Kinnardin lisäksi vahvan iltapuhteen teki sentteri Timothy Troutman, joka oli joukkueensa tilastoykkönen pussittaen 21 pistettä ja keräten 8 levypalloa.

Ottelutilastot: Pyrintö - Karhu

Kouvot jatkaa tappioitta Korisliigan kärjessä

Kouvot pelaa vahvaa syksyä miesten Korisliigassa. Ainoana tappiottomana joukkueena liigan kärjessä jatkava Kouvot murskasi keskiviikkona Kouvolassa niin ikään hyvin kauden aloittaneen BC Nokian 106-77 (54-41).

Koko ajan peliä hallinut Kouvot pohjusti voittonsa kolmannen jakson puolivälissä karattuaan 22 pisteen johtoon. Nokialaisilta ei löytynyt tuon jälkeen enää kirivaihdetta.

- Pelkäsin ottelun alkua, kun alla oli yhdentoista päivän pelitauko ja rikkonainen harjoitusviikko. Alku ei ollutkaan hyvä, mutta meiltä löytyy sen verran hyökkäysvoimaa, että itseluottamus koheni ja peli alkoi sujua, tiivisti Kouvojen valmentaja Jyri Lehtonen.

Kotijoukkue sai jälleen kerran onnistumisia laajalta rintamalta, mutta kovimmat tehot latasivat tauluun David Gonzalvez, joka pussitti 28 pistettä, keräsi 6 levypalloa, jakoi 2 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pelivälineen joukkueelleen niinikään kahdesti. Ville Kaunisto operoi vanhasta tottumuksesta tililleen tupla-tuplan (11/12), D.J. Richardsin nakutti 20 pistettä ja Alexander Madsen oli erittäin tehokas 27 minuutin peliajallaan, säkittäen 22 pistettä, keräten 6 levypalloa ja jakaen 2 koriin johtanutta syöttöä.

Vierailija BC Nokian riveistä vakuuttavinta jälkeä tekivät sentteri David Kravish (24/6/3 syöttöä) ja takamies Isaiah Wilkerson (10/5/4/2 riistoa), mutta voittotaisteluun ei miehien panos tänään Nokiaa siivittänyt.

Ottelutilastot: Kouvot - BC Nokia

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit