Seagulls ja Bisons vakuuttaviin kotivoittoihin

30.10.2015 21:45 Korisliigan perjantai-illassa nähtiin kaksi kotivoittoa, kun Loimaan Bisons sekä Helsinki Seagulls korjasivat sarjapisteet vakuuttavien esitysten saattelemana. Molemmille joukkueille kyseessä oli kauden kolmas voitto.

Antto Nikkarinen ja Helsinki Seagulls alkavat marraskuun lähentyessä nostaa lentokorkeuttaan. Perjantaina kaatui hallitseva mestari Kataja.

Ilari Seppälä nakutti 11 pistettä Bisonsin hallitessa kotiotteluaan Vilpasta vastaan alusta loppuun. Kuvat: Francois Perthuis & Kai Kilappa

Helsinki Seagulls jatkoi nousujohteisia esityksiään Korisliigan perjantain kierroksella, kun se kaatoi Töölön Kisahallissa hallitsevan mestarin Joensuun Katajan lukemin 72-59 (34-26). Voitto nosti Seagullsin sarjataulukossa jo seitsemänneksi.

Helsinkiläisjoukkueen tavaramerkiksi hiljalleen muodostuva tiivis ja aktiivinen puolustuspeli oli voiton takaajana, kun Seagulls onnistui pitämään Katajan kirivaihteen näkymättömissä päätösjaksolla. Seagulls-puolustuksen puristuksessa vierailijat onnistuivat pussittamaan päätösneljänneksellä vain 8 pistettä.

Toinen avaintekijä kotijoukkueen voitossa oli sen kyky hyökätä kohti koria, sekä kahmia hyökkäyslevypalloja ohiheittojen jälkeen. 19 pussitettua vapaaheittoa ja sama määrä hyökkäyslevypalloja antavat joukkueelle kuin joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta, etenkin kun joukkue puolustaa yhtä vakuuttavasti kuin tämän hetkinen Seagulls-ryhmä.

- Vastakkain oli kaksi väsynyttä joukkuetta, joista meillä taisi olla vähän enemmän energiaa. Meilläkin heittopeli kangerteli, mutta kun puolustus jälleen toimi, pärjäsimme vähemmilläkin pisteillä, totesi vaatimattomasti Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas.

Seagullsin kokoonpanosta viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistelukemiin, Carl Lindbomin (16 pistettä/7 levypalloa) ja Timo Heinosen (14/4) heiluttaessa sukkaa vauhdikkaimmin. Vahvan ja kokonaisvaltaisen esityksen iski pöytään myös amerikkalaistakamies James Sinclair, joka säkitti 11 pistettä, keräsi 5 levypalloa, jakoi 4 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pallon joukkueelleen viidesti. Kaupanpäällisiksi mies keräsi tililleen myös yhden heitontorjunnan.

Katajan leiristä kaksinumeroisille lukemille itsensä heittivät vain Lamayn Wilson (12), sekä mestaruuskevään sensaatiopelaaja Tommi Huolila (11/5/2 syöttöä). Teemu Rannikko kirjautti tililleen 7 pistettä sekä 6 koriin johtanutta syöttöä.

Ottelutilastot: Seagulls - Kataja

Bisons vakuuttava kotivoitossa Vilppaasta

Loimaan liikuntahalli 846-päinen yleisö ei saanut nauttia kenties toivotunlaisesta perjantai-illan huumasta, kun kotijoukkue Bisons karkasi vierailija Vilppaan tavoittamattomiin jo kovin varhaisessa vaiheessa ottelua. Avausjakson jälkeen lukemat olivat kotijoukkueen hyväksi vakuuttavat 24-7, puoliajalla eron kasvaessa vierailijoiden näkökulmasta tavoittamattoman suureksi, Bisonsin puolustaessa itsensä 40-16 –puoliaikajohtoon.

Ottelun toinen puoliaika kuljettiin tasatahtiin, molempien joukkueiden tyytyessä vallitsevaan tilanteeseen ja jauhaessa hyökkäyksiään turvallisella tempolla. Ero ei heilahdellut enää sen kummemmin suuntaan eikä toiseen, vaikka Vilpas noin 30:n pisteen erosta trimmasikin kymmenen pisteen siivun ottelun päätösminuuteilla pois. Summerin soittaessa kamppailun päättymisen merkiksi, loistivat tulostaululla selittelyiltä tilan pois vievät 72-52 –loppulukemat.

Kotijoukkueen tasaisesti onnistuneesta ryhmästä peräti 10 pelaajaa kirjautti tililleen pisteitä. Vakuuttavinta jälkeä tekivät 11 pistettä ja 6 koriin johtanutta syöttöä operoinut Ilari Seppälä, Ronnie Clarkin (10) yltäessä toisena pelaajan kaksinumeroiseen pistesaldoon. Heikkoja lenkkejä ei perjantaina Bisons-laumasta löytynyt.

Vierailijoiden riveistä Doug Wiggins jatkoi vakuuttavia otteitaan, ollen ainoa Vilppaan pelaaja joka pystyi tuottamaan jatkuvasti päänvaivaa Bisons-puolustukselle. 19 pistettä, 5 levypalloa ja 2 koriin johtanutta syöttöä on varsin mukiinmenevä iltapuhde pelaajalle kuin pelaajalle.

Vilppaan 17-vuotias takamieslupaus Tuomas Saarinen kirjautti perjantaina kauden ensimmäiset peliminuuttinsa, pussittaessa samalla myös uransa ensimmäisen pisteen Korisliigan parketeilla, osuen kertaalleen vapaaheittoviivalta.

Ottelutilastot: Bisons - Vilpas
 
18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

Näytä lisää vastaavia