Pyrintö avasi voittotilinsä, Catz jatkoi voittoputkeaan, ViVe ja FoA vierasvoittoihin

1.11.2015 Naisten Korisliigassa avattiin Marraskuu neljällä ottelulla. Äänekoskella Tampereen Pyrintö otti kauden ensimmäisen voittonsa lukemin 73-79, Catz kaatoi EBT:n kotonaaan 78-59, FoA haki sarjapisteet Hyvinkäältä luvuin 65-75 ja Veto syvensi Peli-Karhujen ahdinkoa 65-75 -vierasvoitolla.

Minna Sten esiintyi pirteästi, kun Alku haki vierasvoiton Hyvinkäältä.

Robinson ylitti 1000. levypallon rajapyykin kotiottelussa.

Meral Bedretdinin Pyrintö nappasi kauden avausvoittonsa. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo, Oma Design.

Pyrintö hallitsi ottelu hyökkäyspäässä korin läheisyydessä tehden 79 pisteestään 52 kolmen sekunnin alueelta. Avausneljänneksellä vieraat repäisivät eron suurimmillaan seitsemään, jonka jälkeen ottelua aaltoili tasaisena.

Vierasjoukkueen kiinni voittoon johdatti viimeisellä minuutilla Adrianne Thomas (16/1) kahdella perättäisellä korillaan. Loppulukemat vapaaheittoviivalta sinetöi Meral Bedretdin (15/1).

Kotijoukkueen tehokkain oli ottelussa Korisliiga-uransa 1000. levypallon napannut Kenya Robinson (21/14).

Lisätiedot: Ottelutilastot

EBT kiusasi Catziä puoliaikaan saakka

Hallitseva Suomen mestari Catz oli helisemässä sarjanousija-EBT:n kanssa aina puoliaikaan asti, kun vierasjoukkue painoi heittonsa sisään hyvällä prosentilla ja onnistui puolustuspäässä. Puoliajalle lähdettiin tasalukemissa 32-32.

Toisella puoliajalla Catz vaihtoi silmään isomman vaihteen 27 pistettä heittäneen Chandrea Jonesin johdolla.

- ​Puolustimme hyvin läpi ottelun, vaikka EBT tekikin kovia koreja alussa. Kolmannella jaksolla palasimme peruspeliin ja toteutus toimi hyvin. Kova peli kaikilla tavoilla, pitää olla tyytyväinen voittoon, voittajien päävalmentaja Mika Haakana totesi.

Espoolaisilta pirteitä otteita esitti Danielle Ballard (22/4).

Forssan neljännen jakson hurmos siivitti vierasvoittoon

Hyvinkäällä nähtiin tasainen kamppailu Pontevan ja Alun välillä, kunnes kotijoukkuetta tarkemmin kaaren takaa upottanut Forssan Alku nykäisi eron 15 pisteeseen Crystal Learyn (15/11) ja Precious Bridgesin (19/4) hyökkäyspään onnistumisilla.

HyPo ei saanut kasattua peliään niin uomiinsa viimeisen viiden minuutin aikana, jotta se olisi uhannut forssalaisten johtoasemaa. Voitto oli FoA:n kolmas perättäinen.

Kotijoukkueen ykkönen oli amerikkalaistakamies Bria Gross (16/12/7). Forssalta onnistui myös 15 pistettä heittänyt Minna Sten.

Toinen neljännes kostautui PeKalle

Peli-Karhujen voittotili jäi vieläkin avaamatta, kun Vimpelin Veto haki vierasvoiton väkevän toisen kymmenminuuttisen turvin (11-22).

PeKa ei tahtonut löytää pysäyttäjiä Vedon tehokaksikolle Alexyz Vaioletama (31/12) - Wilesia Hardy (25/7), jotka siivittivät vieraat taukojohtoon kotijoukkueen synkän hetken aikana.

-​Eilen olimme vaisuja molemissa päissä kenttään, mutta tänään parannettiin varsinkin puolustuspäätä, ja olimme varsinkin puolustuspäässä tarvittavan agressiivista. Tänään varsinkin kaksi jenkkiä nosti tasoa, mikä nosti meidät voittoon, ViVen luotsi Jarkko Havu kommentoi.

Peli-Karhujen tehoista vastasivat Roosa Lehtoranta (19) ja Dominique Mosley (20/14).

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.