Naisten Korisliigassa EBT ja ViVe vierasvoittoihin, HyPo ja Huima käyttivät kotiedun hyväkseen

14.11.2015 Nousijajoukkue Espoo Basket Team jatkoi pirteitä otteitaan Naisten Korisliigan lauantain kierroksella, kun se voitti vierasparketilla Peli-Karhut lukemin 87-74 (47-39). Samaan temppuun ylsi Forssasta pisteet 86-76 (39-35) –luvuin hakenut Vimpelin Veto. Huima voitti Hongan kotonaan numeroin 74-52 (42-35), ja vastaavasti Hyvinkäällä HyPo otti 68-59 (48-24) –kotivoiton Pyrinnöstä.

EBT:n Deanna Weaver oli vahvassa iskussa, kun espoolaiset hakivat sarjapisteet Kotkasta.

Anni Kujala ja Vimpelin Veto jatkoivat vahvoja esityksiään hakemalla vierasvoiton Forssasta.

Kenya Robinson, tupla-tupla ja Huiman komea voitto. Jotkut asiat vain kuuluvat yhteen. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo

Kotkan Steveco Areenan yleisö joutui lauantaina pettymään, kun vierasjoukkue Espoo Basket Team tuli, näki ja haki sarjapisteet mukaansa Karhuvuoresta. Pintapuolisesti tarkasteltuna tasainen ottelu kulki kuitenkin likimain koko 40 minuuttia espoolaisten hallinnassa.

Avausjakson korintekojuhlan nimiinsä lukemin 29-24 vienyt EBT jatkoi ottelun toisella kymmenminuuttisella hieman rauhallisempaa koritehtailua, mutta onnistui toisessa päässä myös hidastamaan Peli-Karhujen hyökkäyksen liikettä ratkaisevasti. Pitkälle tauolle joukkueet astelivat vierailijoiden 47-39 –johtoasemassa.

Ottelun kolmannella kymmenminuutisella PeKa pääsi vielä iskuetäisyydelle, mutta eron kavennuttua neljään pisteeseen, löysi EBT koneestaan vielä yhden lisävaihteen. Kolmannen jakson toinen puolikas vierailijoille numeroin 15-3, eikä ottelun voittajasta tuon jälkeen käyty enää todellista kamppailua. Steveco Areenan summerin soittessa ottelun päättymisen merkiksi, loistivat tulostaululla EBT:n vakuuttavat 87-74 (47-39) –voittolukemat.

- Pelihän oli näyttävää korintekoa molemmilat joukkueilta. Molemmilla korkeat korinteko-prosentit, jolla pitäisi pystyä voittamaan peli, pyöritteli tyytyväinen EBT-luotsi Niko Hellman.

- Mutta mun mielestä voiton avain oli meidän vahva pelaaminen hyökkäyslevypalloissa, mutta myös hyvällä volyymillä heitetyt, ja sisään menneet, kakkoset olivat tärkeää ottelun voiton kannalta. Viime pelissä olimme ongelmissa, kun kaveri alkoi puolustamaan paikkaa. Tänään saimme solmun avattua, johon olin todella tyytyväinen.

Vierailijoiden terävintä kärkeä lauantaina edusti monipuolinen takamies Danielle Ballard, joka kirjautti vajaassa 27 minuutissa tilastorivikseen 23 pistettä, 5 levypalloa, 6 syöttöä ja 3 riistoa. Ballardille tulitukea tarjosivat 21 pistettä heittänyt laituri Deanna Weaver ja 13 pistettä säkittänyt Lotta Aaltonen.

Kotijoukkue PeKan riveistä esille itsensä nostivat laituri Dominique Mosley (23 pistettä/5 levypalloa), sekä 13 pistettä heittänyt takamies Lexie Nelson.

Ottelutilastot: PeKa - EBT

Veto haki sarjapisteet Forssasta

Vimpelin Veto jatkoi vakuuttavia otteitaan Korisliigassa, hakiessaan sarjapisteet Forssasta lukemin 86-76 (39-35). Veto aloitti ottelun vahvasti, voittaen avausjakson numeroin 23-18. Kotijoukkue Alku piristyi ja paransi otteitaan tämän jälkeen, mutta puoliajalle lähdettiin silti vierailijoiden neljän pisteen johtoasemassa.

Isolta tauolta palattaessa joukkueet jatkoivat koritehtailuaan tasatahtia, eikä joukkueiden välille kolmannen kymmenminuuttisen jälkeen löytynyt eroa kuin neljä pistettä. Päätösjaksolla kuitenkin Vedon kovan luokan yksilöt käänsivät jakson puolivälin tienoilla tasatilanteessa olleen ottelun vierailijoille, eikä päätösminuuteille jäänyt enää todellista jännitystä Vedon karatessa 86-76 voittoon.

Vedon kokoonpanosta vakuuttavinta jälkeä lauantaina tekivät tupla-tuplat päätä kohden kirjauttaneet takamies Wilesia Hardy (28/11/4 syöttöä), sekä sentterit Alexyz Vaioletama (23/11) ja Elem Andrea Ibiam (22/11).

Kotijoukkue Alun takamies Candice Warthen pussitti kamppailun tuoksinnassa peräti 39 pistettä ja jakoi päälle 6 koriin johtanutta syöttöä, mutta voittoon asti Warthenin huimat suoritukset eivät tällä kertaa riittäneet. Warthen sai tulitukea takamiespari Precious Bridgesiltä, joka heitti 20 pistettä ja keräsi 6 levypalloa.

Ottelutilastot: FoA - ViVe

Huima etevämpi Honkaa Äänekoskella

Äänekosken liikuntatalon yleisön suureksi iloksi, kotijoukkue Huima tarjosi faneilleen lauantaina vakuuttavan 74-52 (42-35) –numeroin. Ottelun ratkaisu nähtiin lopullisesti sen päätösjaksolla, jonka äänekoskelaiset voittivat hurjin 24-7 –lukemin.

Huiman voitossa oma osansa oli kotijoukkueen todella vakuuttavalla levypallopelaamisella, ja hyökkäyslevypallot kirjattiin Huimalle lukemin 21-11. Tämän lisäksi kotijoukkue selvitti tiensä vapaaheittoviivalle ottelussa peräti 32 kertaa, josta se pussitti 19 pistettä.

Huiman ikinuori laituri Kenya Robinson operoi nimiinsä tupla-tuplan, pussittamalla 11 pistettä ja keräämällä peräti 17 levypalloa. Robinsonin lisäksi vakuuttavaa jälkeä tekivät 13 pistettä naiseen tehtailleet Anni Jämsä ja Ka-Deidre Simmons.

Vierailijoiden tuttu tehokaksikko Dionne Pounds (20) – Heta Korpivaara (17/11) oli lauantaina totutun vahva, mutta muiden Hongan runkopelaajien hyökkäyspelaamisen tehokkuus jätti lauantaina toivomisen varaa.

Ottelutilastot: Huima - Honka

HyPon vahva avauspuolikas riitti kotivoittoon

Hyvinkään Ponteva tarjosi Martinhallin katsojille lauantaina todella vakuuttavat ensimmäiset 20 minuuttia, jonka johdolla se pystyi pitämään Tampereen Pyrinnön takanaan aina päätössummeriin asti. Ottelun avausjaksolla 28 pistettä taululle heittänyt HyPo jatkoi toisella kymmenminuuttisella likimain samaa tahtia, ja puoliajalle lähdettiin Pontevan 48-24 –johdossa.

Pyrintö piristyi puoliajalla ja voitti kolmannen jakson lukemin 24-8, mutta päätösjakson kuuden pisteen välimatkaa lähemmäs voittoa eivät tamperelaiset enää missään vaiheessa päässeet.

HyPon vastikään kuukauden pelaajaksi valittu Bria Gross pussitti kotijoukkueelle 21 pistettä, keräsi 5 levypalloa ja riisti pelivälineen joukkueelleen neljästi. Pontevan riveistä kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös Moona Hämäläinen (11).

Pyrinnön kokoonpanosta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät sentterit Mollie Williams (16/8) ja Heta Äijänen (14/5)

Ottelutilastot: HyPo - Pyrintö

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.