Karhu isännöi Kouvoja keskiviikon IS-TV –ottelussa

18.11.2015 Kauhajoen Karhu saa keskiviikkona vieraita Kouvolasta, kun se isännöi sarjaa puhtaalla pelillä johtavaa Kouvoja. Vastakkain ovat sarjan paras koti-, sekä vierasjoukkue, joten odotettavissa on huippulaadukas kamppailu. IS-TV:n lähetys Kauhajoen liikuntahallilta alkaa kello 18.30.

Bojan Sarcevic ja Kauhajoen Karhu saavat keskiviikkona vieraita...

...Kouvolasta, kun Alexander Madsen ja Kouvot matkustavat Kauhajoelle. IS-TV:n lähetys ottelusta alkaa kello 18.30. Kuvat: Erkki Hautaviita

Kotiluolassaan vielä voittamaton Karhut saa kovimman mahdollisimman vastuksen keskiviikkona, kun sarjaa kahdeksan voittonsa myötä puhtaalla pelillä johtava Kouvot matkustaa Kauhajoelle. Karhun kotihallissa tiiviiksi muodostunut puolustus (75,0 pistettä ottelua kohden omiin) saa todellisen haasteen, kun kahdeksassa ottelussaan keskimäärin 97,4 pistettä taululle heittänyt Kouvot palaa pelikentille Karhun tapaan hyvin levänneenä, 12 päivän tauon jälkeen.

Molemmat joukkueet siis lähtevät otteluun siinä mielessä samanlaisista asetelmista, että otteluruuhkan vaikutuksista ei kummassakaan leirissä voida valittaa. 12 päivän tauon aikana akut on ladattu ja pienemmät vammat paranneltu, ainoa kysymysmerkki leijuu pelituntuman yllä.

- Treenitauko meni huilatessa ja parannellessa vammoja. Pelirytmi on taas kateissa ja suuntana on kauden vaikein vierashalli, toteaa Kouvojen pääkäskijä Jyri Lehtonen.

- Karhun peli pyörii Sarcevicin ympärillä. Häntä tukevat heittovoimaiset laiturit ja urheilulliset sentterit. Vaikka lähtökohdat eivät ole parhaimmat, niin on aina mukava matkustaa Kauhajoelle. Helppoja pisteitä ei ole luvassa, mutta sympaattinen organisaatio ja vastustajaa arvostavat fanit luovat positiivisen ilmapiirin tapahtumalle.

Kotijoukkue Karhun leirissä lähtökohdat ovat tietysti myös saman suuntaiset pitkän tauon jäljiltä, mutta täysin ongelmitta ei ole harjoittelutauko sujunut. Illan ottelua silmällä pitäen Antti Kanervon pelaaminen on vielä hieman epävarmaa.

- Molemmilla joukkueilla samanlainen tauko alla. Meillä viime viikko meni vaivoja ja flunssia parannellessa. Eli ei ihan sellainen treeniviikko kuten olin suunnitellut, mutta siitä viis, toteaa Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen.

- Kouvot on erinomaisen liikkuva ja heittovoimainen joukkue. Suurin syy kuitenkin heidän ylivoimaiseen sarjajohtoonsa on edellisvuosia parempi ja ennen kaikkea aggressiivisempi puolustuspelaaminen. Meidän on löydettävä koko joukkueena keinot Kouvojen pallon liikkeen hidastamiseen sekä saatava oma hyökkäys liikkumaan, sekä oltava levypallotaistelun herra ja hidalgo

Vierailijoiden tasaisesti suorittavasta ryhmästä on esille nostettava kuitenkin lokakuun pelaajaksi valittu David Gonzalvez, sekä Susijengin paidastakin tuttu Ville Kaunisto. Gonzalvez on alkukauden aikana tuonut Kouvojen pelaamiseen kaikkea sitä, mitä se on tarvinnutkin. Aktiivista puolustuspelaamista, joukkueen eteen tinkimätöntä työntekoa, ja siinä sivussa 19,1 pistettä 3,1 syöttöä ottelua kohden. Kauniston tupla-tuplan keskiarvot (13,9 pistettä/10,1 levypalloa) taas ovat oiva muistutus siitä, miten kokonaisvaltaisesta sisäpelaajasta puhutaan.

Karhun riveistä kuusi pelaajaa on pussittanut palloa säkkiin kaksinumeroisten pistelukemien keskiarvolla alkukauden aikana, mutta kaksi pelaajaa nousevat silti kokoonpanosta muiden yläpuolelle. Bojan Sarcevic pyörittää edelleen Karhun hyökkäystä professorimaisella otteella, jakaen keskimäärin 5,1 koriin johtavaa syöttöä ottelua kohden. Antti Kanervo taas tarjoaa kaikkea sitä, mitä kotimaiselta laiturilta voi toivoa. 12,5 pistettä ja 2,6 syöttöä ottelua kohden, kolmosten upotessa pussiin 41% tarkkuudella.

Lähetys Kauhajoen liikuntahallilta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Korisliigan päivän toinen ottelu pelataan Nokialla, missä kotijoukkue BC Nokia isännöi Loimaan Bisonsia. Kaikki Korisliigan kauden 2015/2016 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelussa.

Lisätiedot: IS-TV
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia