KTP kotivoittoon Duncanin debyytissä, myös Kobrat ja Pyrintö voittoihin

4.12.2015 KTP katkaisi neljän ottelun tappioputkensa kotiottelussa Helsinki Seagullsia vastaan, ottamalla kauden toisen voittonsa lukemin 75-66 (32-31). Tampereella Pyrintö otti komean kotivoiton Bisonsista luvuin 66-58 (39-21), ja Salossa vierasjoukkue Kobrat oli Vilpasta etevämpi numeroin 84-82 (40-49).

Samuel Haanpää heitti 22 pistettä, kun KTP otti kauden toisen voittonsa.

Tuomas Viertola uurasti vajaat 22 minuuttia, kun Kobrat haki tärkeät vieraspisteet Salosta.

Damon Williams toimitti perusvarman tupla-tuplan, kun Pyrintö voitti Pyynikillä Bisonsin. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis

KTP tarjoili kotiyleisölleen piristysruiskeen vaikeaan syksyyn, kun se otti vakuuttavan esityksen jälkeen komean 75-66 (32-31) –voiton kenties sarjan kuumimmasta joukkueesta, Helsinki Seagullsista. Voitto oli KTP:lle kauden toinen.

Seagulls nousi toisen jakson alussa 11 pisteen johtoon, mutta KTP meni edelle ennen puoliaikaa jonne joukkueet lähtivät isäntien pisteen johtoasemassa. Puoliajan jälkeen parketille asteli selkeästi vierailijoita pirteämpi KTP, eikä kotijoukkue luopunut enää johtoasemastaan kolmannen jakson alkuminuuttien jälkeen.

KTP:n tiivis puolustuspelaaminen ja vahva suorittaminen levypallopelaamisessa olivat isossa roolissa perjantain ottelussa. KTP piti Seagullsin vaatimattomissa prosenteissa kentältä (2p: 45%, 3p: 23%), ja voitti levypallot numeroin 42-27.

Kotijoukkueen parhaimmistoon perjantaina lukeutui joukkueen paidassa debytoinut, viime kaudella Salon Vilpasta edustanut takamies Darren Duncan. 17 pistettä ja 7 koriin johtanutta syöttöä 34 minuutissa kirjauttanut Duncan on KTP:n takalinjoilla kenties juuri sellainen pelinrakentaja jota joukkue on jo pitkään etsinyt. Vahvalla pelipäällä olivat myös 22 pistettä heittänyt Samuel Haanpää, tupla-tuplan urakoinut Aleksander Herrera (11 pistettä/14 levypalloa) sekä härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (15/7).

Seagullsin riveistä parasta osaamistaan esittelivät 22 pistettä Haanpään tavoin pussittanut James Sinclair, sekä monipuolisesti 21 minuutissaan onnistunut Carl Lindbom (15/6/3 riistoa).

Ottelutilastot: KTP-Basket - Seagulls

Kobrat isoon vierasvoittoon Salossa

Lapuan Kobrat haki liigan peräpään kamppailussa tärkeän voiton Salosta, kun se kukisti Vilppaan täpärästi lukemin 84-82 (49-40). Ottelua pitkään johtanut Kobrat näytti joutuneen ongelmiin ottelun päätöshetkillä, mutta takamies Darien Brothers (14/3 syöttöä) heitti voittokorin kuusi sekuntia ennen päätössummeria kolmen pisteen kaaren takaa.

Ottelun avauspuolikas oli varsin kaksijakoinen, Vilppaan aloittaessa vahvasti. Avausjakson jälkeen vierailijat kuitenkin osuivat tukun kovia heittoja ja pimensivät isäntien kovimmat hyökkäyspään nimet tehokkaasti. Puoliajalle joukkueet siirtyivät Kobrien yhdeksän pisteen johdossa.

Puoliajan jälkeen kotijoukkue herätteli kirivaihdetta muutamaan otteeseen, mutta päätösneljänneksen yhden heiton suuruista johtoa kauemmas se ei Kobrista missään vaiheessa päässyt. Ottelun ratkaisuhetkillä Kobrat osoitti kylmähermoisuutensa ja sinetöi Brothersin heiton jälkeen voiton aggressiivisella ja onnistuneella puolustuspelaamisellaan.

Kobrien riveistä vakuuttavinta jälkeä perjantain kamppailussa teki viiden virheen vuoksi ottelun ratkaisuhetkiltä sivussa ollut takamies Lamont Jones, joka pussitti kasan kansainvälisen luokan heittoja, kirjauttaen tililleen yhteensä 31 pistettä ja 3 koriin johtanutta syöttöä. Jonesin lisäksi Brothers, sekä tupla-tuplan operoinut Dom Morris (16/13) kuuluivat Kobrien parhaimmistoon.

Vilppaalta onnistujien joukkoon itsensä pelasivat joukkueen hyökkäyspelaamisen moottori Doug Wiggins 23 pisteellä ja 4 koriin johtaneella syötöllä, sekä tupla-tuplan 22 pisteellä ja 11 levypallolla kirjauttanut Monyea Pratt.

Ottelutilastot: Vilpas - Kobrat

Bisons taipui Pyrinnön käsittelyssä

Loimaan Bisonsilla oli perjantaina tilaisuus nousta miesten Korisliigan kärkeen, mutta tarvittavat sarjapisteet jäivät Tampereelle, kun kotijoukkue Pyrintö oli biisonilaumaa etevämpi lukemin 66-58 (39-21). Voitto nosti Pyrinnön sarjataulukossa viidennelle sijalle.

Pyrintö pääsi kolmannen jakson alussa jo 21 pisteen johtoon, mutta Bisons nousi vielä saman jakson aikana viiden pisteen päähän. Siihen vieraiden kiri katkesikin eikä ero enää kaventunut.

- Olen erittäin iloinen peli-ilmeestämme. Puolustimme mallikkaasti 30 minuuttia. Vain kolmas jakso oli heikko, jolloin Bisons nousi lähelle. Saimme kuitenkin Bisonsin ykkössyömähampaat hyvin kiinni, totesi Pyrinnön valmentaja Ilkka Palviainen.

Pyrinnön kokoonpanosta itsensä esille nostivat tupla-tuplan urakoinut ikinuori Damon Williams (15/10), sekä joukkueen pisteykkönen Ricky Minard (21/7/3 syöttöä/5 riistoa).

Bisonsin riveistä omalle tasolleen perjantain kamppailussa nousivat 16 pistettä heittänyt Matias Ojala ja Ojalan tapaan myös kaksinumeroiset pistelukemat pussittanut Martin Zeno (12/6).

Ottelutilastot: Pyrintö - Bisons

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.