SUSIJENGILLE KOTIKISAT – EM-KISOJEN 2017 ALKULOHKO HELSINKIIN!

12.12.2015 13:55 Kansainvälinen koripalloliitto (FIBA Europe) päästi koripalloilevan Suomen piinasta lauantaina klo 13:24 julkistaessaan miesten EM-kisojen 2017 isännät. FIBA myönsi kisojen alkulohkoista yhden Suomelle järjestettäväksi Helsingissä syyskuussa 2017. Neljälle maalle myönnettyjen kisojen muut järjestäjät ovat Israel, Romania ja Turkki, joka isännöi alkulohkon lisäksi kisojen pudotuspelit.

Susijengi faneineen isännöi yhtä EM-kisojen 2017 alkulohkoista Helsingissä. Kuva: Ville Vuorinen.

– On tämän koripallosukupolven unelmien täyttymys, että voimme viidenkymmenen vuoden jälkeen pelata taas EM-koripalloa Suomessa. Pääsemme tarjoamaan kotikentällä kaikille suomalaisille ja koripalloyhteisölle niitä kokemuksia, joista joukkue ja mukana matkustaneet fanit ovat päässeet viime vuosina osallisiksi, riemuitsi Susijengin päävalmentaja Henrik Dettmann Münchenissä päätöksen tultua julki.

- Kotikisat ovat mieletön yhteen hiileen puhaltamisen ja kimpassa tekemisen mahdollisuus, joka on joukkueurheilun suola.

Symboliikkaa tuleviin kotikisoihin liittyy aimo annos. Vuonna 2017 Suomi juhlii itsenäisyytensä satavuotisjuhlia ja samalla tulee kuluneeksi tasan 50 vuotta siitä, kun Suomi edellisen (ja ainoan) kerran on isännöinyt miesten EM-kisoja. Suomi järjesti 1967 Helsingissä ja Tampereella EM-kotikisat, joita FIBA:n historiikeissa kuvataan ”ensimmäisinä moderneina EM-kisoina”.

Suomen EM-kisahakua 2017 oli Münchenissä esittämässä Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Risto Nieminen, joka nimenomaan vuoden 1967 kisoissa rakastui koripalloon.

- Lämmin kiitos Ristolle hänen arvokkaasta panoksestaan! Syvä kumarrus myös uskollisten kumppaneidemme Helsingin kaupungin ja Opetus- ja kulttuuriministeriön suuntaan. Ilman näiden tahojen tukea edes hakuprosessiin ryhtyminen ei olisi ollut mahdollista. Oma hakutiimimme ansaitsee myös kiitoksensa jaksamisesta. Toivottavasti jaksavat painaa jatkossakin, sillä nyt ne työt vasta alkaa, kiitteli Suomen Koripalloliiton puheenjohtaja Antti Zitting.

- Suomalainen koripallo on nostanut arvostustaan niin kotimaassa kuin kansainvälisissäkin ympyröissä. Siinä avaintekijöinä ovat olleet tietenkin sitoutunut maajoukkueemme, Susijengi, taustoineen sekä uskomattoman hienot fanimme, joista on tullut erottamaton osa Suomi-koriksen kasvu- ja menetystarinaa, Zitting jatkaa.

Susijengi pelasi tiensä miesten EM-kisoihin kesällä 2011 ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen ja on sen jälkeen esiintynyt arvokisaparketeilla vuosina 2013 (Slovenian EM-kisat), (Espanjan MM-kisat) ja 2015 (Ranskan EM-kisat).

Viimeksi kuluneen neljän vuoden aikana paitsi Susijengistä, myös Suomi-koriksen fani-ilmiöstä on kasvanut maanosan laajuinen sensaatio. Kaksissa viime kisoissa Susijengiä on kannustanut ulkomailla saman verran faneja kuin mahtuu 2017 EM-kisojen näyttämölle, Hartwall Arenalle, eli yli 13.000.

Lauantaina FIBA Europe myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailut, jotka pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Aiemmin Pohjoismaat päättivät 16- ja 18-vuotiaiden avoimien PM-kisojen siirtymisestä Suomeen ja Kisakallion hulppeaan Susi Training Centeriin.

- Upea koriskattaus on luvassa niin 2016 kuin 2017. Kaksi hienoa juhlavuotta peräkkäin, Dettmann päättää.

Kiinnostunut EM-kisalipuista?

Miesten EM-kilpailuiden ja 20-vuotiaiden miesten EM-kisojen lipunmyynnin alkamisesta päätetään kansainvälisen koripalloliiton johdolla myöhemmin. Suomen Koripalloliitto tarjoaa kuitenkin jo tässä vaiheessa faneille mahdollisuuden rekisteröityä joukkoon, joka saa ensimmäisenä tiedon EM-kisalippujen myynnin alkamisesta.

 
14.7.2017 EM-kilpailut

Susijengin EM-kisat avaaviin Ranska- ja Slovenia-otteluihin alle 500 lippua jäljellä

Susijengin EM-kotikisojen alkuun on enää alle 50 päivää. Samalla pääsyliput Susijengin otteluihin Helsinki Arenalle hupenevat hyvää vauhtia. Susijengin kahden ensimmäisen EM-koitoksen osalta on ylitetty 10 000 pääsylipun rajapyykki. Suomen Ranska- (31.8.) ja Slovenia-otteluihin on lippuja jäljellä alle 500.

10.6.2017 EM-karsinnat

Yle sopimukseen miesten maajoukkuekoriksen näyttämisestä vuoteen 2021 asti

Yle on hankkinut kansainväliseltä koripalloliitolta FIBAlta oikeudet miesten maajoukkuekoripalloon vuoteen 2021 asti. Sopimus sisältää myös oikeuden näyttää kahdet seuraavat EM-kisat, MM-kisat Kiinassa vuonna 2019 ja karsintaottelut sekä vuoden 2019 MM- että 2021 EM-kisoihin.

30.3.2017 20:05 Suomalaiset ulkomailla

Lauri Markkanen ilmoittautui NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen!

Suomi-koripallon suurlupaus Lauri Markkanen, 19, on hiljentänyt ympärillään velloneen huhumyllyn ilmoittautumalla ehdolle NBA:n kesän 2017 varaustilaisuuteen. Markkanen tiedotti päätöksestään torstai-iltana Suomen aikaa Tucsonissa. NBA Draft järjestetään 22. kesäkuuta Yhdysvalloissa.

3.2.2017 12:00 EM-kilpailut

FIBA vahvisti EM-kisojen otteluohjelmat kellonaikoineen, Susijengi huudattaa kotiyleisöä iltaotteluissa

Kansainvälinen koripalloliitto FIBA on vahvistanut 31.8.-17.9. pelattavien koripallon EM-kisojen (FIBA EuroBasket 2017) alkulohkojen otteluohjelmat kellonaikoineen. Susijengi nelistää Helsingissä pelattavan alkulohko A:n otteluissa kentälle iltaotteluissa, jotka alkavat klo 20:00 lukuun ottamatta lohkon päätösottelua Islantia vastaan, joka käynnistyy klo 20:45.

7.10.2016 15:30 Liittoa koskeva tiedote

Islannista EM-kisoja isännöivän Suomen partnerimaa

Suomi on julkaissut ensimmäisenä FIBA EuroBasket 2017 –isäntänä (koripallon EM-kilpailut) partnerimaansa valittuaan Islannin. Kansainvälisen koripalloliiton (FIBA) hyväksymän kumppanuuden myötä Helsingissä omiaan kannustavat varmuudella kahden kansainvälistä ihastusta herättäneen maan – Suomen ja Islannin – fanijoukot.

31.8.2016 12:30 EM-kilpailut

Odotettu koripallon EM-kisojen lipunmyynti käynnistyy Suomessa 30.9.

Susijengi-fanien pitkä tiedonnälkäinen odotus on ohi. Ensi vuonna Helsingissä järjestettävien koripallon EM-kisaotteluiden pääsylippujen myynti käynnistyy 30.9.2016. Tuolloin myyntiin tulee Suomen Follow Your Team –lippupaketti, joka sisältää kaikki Susijengin viisi EM-kisaottelua Hartwall Arenalla.

Susijengin Jamar Wilson Espanjan liigaan, Estudiantesiin

Susijengin newyorkilaislähtöinen pelinrakentaja Jamar Wilson, 32, on allekirjoittanut yksivuotisen pelaajasopimuksen Espanjan ACB-liigaa pelaavan Estudiantes Madridin kanssa. 185-senttinen Albanyn yliopiston kasvatti siirtyy Estudiantesiin Serbiasta, missä hän johdatti Partizan Belgradin hopeamitaleille.

6.4.2016 13:00 Liittoa koskeva tiedote

Koripallomaajoukkueet ja adidas mittavaan yhteistyöhön

Maailman johtaviin urheiluvälinevalmistajiin lukeutuva adidas on solminut kolmen vuoden sopimuksen Suomen Koripalloliiton kanssa. Sopimuksen myötä kaikki koripallomaajoukkueet Susijengin johdolla saalistavat vuosina 2016-2018 adidaksen kolmeen raitaan sonnustautuneena.

Susi-tunnuksen päivitys täydentää koripalloperheen uuden visuaalisen ilmeen

Suomen Koripalloliitto on julkaissut maajoukkueiden käyttämästä Susi-tunnuksesta päivitetyn version. Virtaviivaistettu Susi-tunnus täydentää koripallon laaja-alaisen visuaalisen ilmeen uudistuksen, jonka myötä eri sarjojen, liiton ja maajoukkueiden tunnukset muodostavat yhtenäisen tunnusperheen.

11.12.2015 EM-karsinnat

Suomelle myönnettiin 20-vuotiaiden miesten EM-kisat 2016!

Suomalaisen koripallon jännitysviikonloppu sai varhaisen ja lentävän lähdön, kun kansainvälisen koripalloliiton (FIBA Europe) hallitus myönsi Suomelle 20-vuotiaiden miesten EM-kilpailujen järjestelyoikeuden. Kisat pelataan Helsingissä heinäkuussa 2016. Suomi on hakenut myös miesten EM-kilpailuiden 2017 yhtä alkulohkoa, jonka kohtalosta odotetaan päätöstä lauantaina.

Näytä lisää vastaavia