Kataja ja KTP kotivoittoihin, BC Nokia etevämpi paikalliskamppailussa

28.12.2015 Korisliigan maanantai piti sisällään kolme ottelua. Joensuussa Kataja saalisti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa, kun se kaatoi Helsinki Seagullsin lukemin 84-73 (36-43), Kotkassa KTP otti kauden kolmannen voittonsa päihittämällä Kouvot luvuin 89-78 (48-36), ja Tampereella BC Nokia otti paikallisottelussa kauden toisen voittonsa Pyrinnöstä numeroin 99-87 (42-41).

Thomas Scrubb urakoi 27 minuuttia, kun Kataja otti jo kahdeksannen perättäisen voittonsa Korisliigassa kaatamalla Seagullsin kotiparketillaan.

Sefton Barrett oli ilmiliekeissä, pussittaen 29 pistettä KTP:n ottaessa kauden kolmannen voittonsa. Maanantaina kaatui kotihallissa Kouvot.

Daniel Bailey ja BC Nokia ottivat niskalenkin Pyrinnöstä, voittamalla myös kauden toisen paikalliskamppailun vakuuttavan esityksen jälkeen. Kuvat: Erkki Hautaviita, Kai Kilappa & Francois Perthuis

Joensuun Kataja jatkoi vakuuttavia otteitaan Korisliigassa maanantaina, kun se otti peräti kahdeksannen perättäisen voittonsa kaatamalla Helsinki Seagullsin kotiparketillaan komean toisen puoliajan ansiosta lukemin 84-73 (36-43). Voitto nosti joensuulaiset Korisliigan sarjataulukon piikkipaikalle ohi Bisonsin ja Karhun.

Vietetty joulutauko näkyi molempien joukkueiden otteissa, eikä avausjakson aikana kumpikaan saanut hyökkäyspelinsä kanssa juonesta tosissaan kiinni. Toisella jaksolla Seagulls sai onnistuneiden puolustusten kautta virtaa myös parketin toiseen päähän, karaten parhaimmillaan jopa 15:n pisteen johtoon.

Toisen jakson puolenvälin jälkeen isännät kuroivat eroa pallonhallinta toisensa jälkeen pienemmäksi, ja tauolle lähdettiin vierailijoiden johtaessa ottelua enää seitsemän pisteen erolla.

- Juuri niin vaikea peli kun voi tauon jälkeen olla. Selviä käynnistymisvaikeuksia. Tänään piti olla kärsivällinen, ensimmäinen 15 minuuttia hyökkäyspelimme oli todella tuskaista, kertasi Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Isolta tauolta palattaessa oli Kataja onnistunut löytämään hyökkäyspeliinsä tuttua pallon liikettä ja luovuutta. Carson Desrosiersin (21 pistettä/4 levypalloa) seitsemän pisteen johdattamana Kataja vei kymmenminuuttisen nimiinsä lukemin 26-14, eikä tämän jälkeen enää päästänyt irti johtoasemastaan.

- Hyvä nousu Katajalta. Meiltä muutama huono puolustus, jolloin esimerkiksi Lamayn Wilson (9/3) heitti aivan naamaan pari kolmosta. Keskittymisemme hajosi ja Kataja sai lisää virtaa. Lopussa pääsimme vielä lähelle, mutta emme kuitenkaan oikein enää taistelleet voitosta, harmitteli Seagulls-käskijä Mikko Larkas.

- Piti muistaa että olemme sarjan paras hyökkäysjoukkue ja loppua kohden saimmekin sitä parannettua. Puolustamalla kuitenkin voitimme, hyökkäys oli kokonaisuutena vähän "off balanced”, Toijala pyöritteli.

Kotijoukkueen kuumimpia nimiä maanantain kamppailussa olivat Desrosiersin ja Wilsonin ohella 20 pistettä heittänyt Trevis Simpson (20/7/3 syöttöä/3 riiistoa), sekä likimain uskomattomat 16 koriin johtanutta syöttöä tarjoillut Teemu Rannikko (6/16).

Seagullsin riveistä vakuuttavinta jälkeä teki mehukkaan tupla-tuplan operoinut sisäpelaaja Terrence Watson, joka heitti joukkueelleen 26 pistettä ja repi 14 levypalloa. Kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät myös Antto Nikkarinen (13/3 syöttöä), sekä James Sinclair (11/5 levypalloa).

Katajan Jesse Niemelle ottelu Seagullsia vastaan oli miehen Korisliiga-uran 300. runkosarjakamppailu. Niemen pääsarjaura alkoi tammikuussa 2007 miehen kasvattajaseura Pyrinnössä. Niemellä on takana seitsemän liigakautta Pyrinnössä ja kolme Katajassa. Niemi valittiin vuonna 2008 Korisliigan kauden tulokkaaksi.

Ottelutilastot: Kataja - Seagulls

KTP:lle kauden kolmas voitto

Korisliigan sarjataulukon häntäpäätä hallussaan pitävä KTP otti kauden kolmannen voittonsa, kun se hankki Kymenlaakson paikallispelissä komean kotivoiton Kouvoista lukemin 89-78 (48-36). Voitolla KTP kuroi eron putoamisviivan päällä olevaan Lapuan Kobriin kolmeen voittoon.

KTP hallitsi tasaisten alkuminuuttien jälkeen peliä, nousten kolmannen jakson ensi minuuteilla jo ratkaisevasti 19 pisteen johtoon. Kouvot kävivät Ville Kauniston (18/17/3 syöttöä) kolmen pisteen heitolla jo kuuden pisteen päässä kaksi minuuttia ennen päätössummeria, mutta tuon lähemmäksi ei KTP vierailijoitaan enää päästänyt.

KTP:n riveistä itsensä esille maanantain koitoksessa nosti kauden parhaan ottelunsa pelannut laituri Sefton Barrett, joka heitti isännille 29 pistettä, kahmi 10 levypalloa ja jakeli 4 koriin johtanutta syöttöä. Barrettin lisäksi härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles oli jatkuvana riesana Kouvoille, pussittaen 23 pistettä ja repien haltuunsa 8 levypalloa.

Kouvojen kokoonpanosta itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat joukkueen pistekärki D.J. Richardson (20), sekä tupla-tuplat mieheen urakoineet Kaunisto ja Thomas Gipson III (14/13).

Ottelutilastot: KTP-Basket - Kouvot

BC Nokia vei myös kauden toisen paikallispelin

BC Nokia voitti Pirkanmaan paikallispelissä toistamiseen Pyrinnön, nyt Tampereella numeroin 99-87 (42-41). Voitto nosti BC Nokian seitsemään voittoon yhdessä Vilppaan kanssa, joka majailee sarjataulukossa nokialaisia yhden sijan ylempänä sijalla 7.

Kaksijakoisen avauspuolikkaan jälkeen ottelu ratkesi kolmannella jaksolla, jonka nokialaiset veivät nimiinsä vakuuttavasti lukemin 33-13. Tahtipuikkoa vierailijoiden joukkueessa kolmannella jaksolla heilutti 11 pistettä kymmeneen minuuttiin pussittanut sentteri David Kravish (15/2 torjuntaa).

- Puolustimme hyvin etenkin juuri kolmannella jaksolla. Sen jälkeen oikeastaan vain odotimme pelin loppua. Meiltä löytyi useita onnistujia, kun suomalaispelurit tukivat hyvin ulkomaalaisiamme, totesi BC Nokian valmentaja Oliver Vidin.

Vierailijoiden kuumimpia nimiä maanantain paikallisottelussa olivat Kravishin lisäksi tupla-tuplan operoinut serbialaissentteri Dragan Labovic (24/11 levypalloa), sekä joukkueen pistekärki, takamies Vincent Simpson (25/5 syöttöä).

Kotijoukkue Pyrinnön riveistä tehomiehinä toimivat laituri Damon Williams (11/5/6 syöttöä), 12 pistettä debyytissään pussittanut sentteri Andrais Thornton, sekä 15 pistettä heittänyt laituri Joonas Cavén.

Ottelutilastot: Pyrintö - BC Nokia

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.